back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Θ. Ξανθόπουλος: Δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να ξεφύγει από το δίλημμα συνένοχος ή ανίκανος, πρέπει να το απαντήσει δια της παραιτήσεως

Διαβάστε επίσης

Στον απόηχο των επιστολών που απέστειλε ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος, στον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για την υπόθεση των παρακολουθήσεων βάζοντας «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό και εν μέσω σεναρίων για πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, η πολιτική αντιπαράθεση, μεταφέρεται σήμερα στη Βουλή όπου ο Αλέξης Τσίπρας -όπως έχει προαναγγείλει- θα τοποθετηθεί αναφορικά με το πόρισμα της ΑΔΑΕ.

«Δεν γνωρίζω τι θα πράξει ο Αλέξης Τσίπρας, όμως, ούτως ή άλλως σε λίγο διάστημα ο ελληνικός λαός θα κάνει τη δική του πρόταση μομφής στις κάλπες» ανέφερε ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ και Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Θεόφιλος Ξανθόπουλος μιλώντας στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο.

«Δεν πρόκειται για ζήτημα συνήθους πολιτικής αντιπαράθεσης αλλά για ένα θέμα που ακουμπά στον πυρήνα του κράτους δικαίου και ως τέτοιο οφείλουμε να το έχουμε ψηλά. Είναι πολιτικό μας καθήκον να αντιπαρατιθέμεθα θεσμικά με την κυβέρνηση η οποία έχει υιοθετήσει παρακρατικές μεθόδους. Η συμπεριφορά της κυβέρνησης Μητσοτάκη δημιουργεί διαδοχικά σκάνδαλα καθώς εκτός από το ζήτημα των παρακολουθήσεων υπάρχει και αυτό της συγκάλυψης» , τόνισε.

Σχολιάζοντας περαιτέρω την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση, εξαπολύοντας βολές κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη υποδεικνύοντάς τον ως αποκλειστικό υπεύθυνο για τις παρακολουθήσεις.

«Η κυβέρνηση βρίσκεται σε μια κινούμενη άμμο και κάθε φορά που κάνει μια κίνηση βυθίζεται όλο και περισσότερο στην αφερεγγυότητα και στην ανυποληψία. Αν η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον κ. Ανδρουλάκη εν αγνοία του πρωθυπουργού πρόκειται περί ανικανότητας. Η ο κ. Μητσοτάκης συμμετέχει αυτοβούλως και ενορχηστρώνει τη συγκεκριμένη ιστορία ή υπό τη στενή του επίβλεψη η ΕΥΠ αυτονομείται και από Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών γίνεται παρακρατική Υπηρεσία Πληροφοριών. Και στις δύο περιπτώσεις, οι ευθύνες του πρωθυπουργού είναι κολοσσιαίες, έχουν πολιτικό πρόσημο και ταυτίζονται με εκείνον. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρει την απόλυτη ευθύνη για ότι και αν συνέβη», επισήμανε.

Και πρόσθεσε: «Οι επισυνδέσεις είναι νομιμοφανείς και όχι νόμιμες. Δεν μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να ξεφύγει από το δίλημμα συνένοχος ή ανίκανος. Αυτό πρέπει να το απαντήσει δια της παραιτήσεως».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα