back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τσιτσιπάς: “Ναι, μπορώ να πω ότι πάω για τον τίτλο”

Διαβάστε επίσης

Σε τρομερή αγωνιστική αλλά και πνευματική κατάσταση βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς ο οποίος ετοιμάζεται για την 4η συμμετοχή του σε ημιτελική φάση του Australian Open.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, κέρδισε 3-0 σετ τον Γίρι Λεχέτσκα και την Παρασκευή θα αγωνιστεί κόντρα στον Κάρεν Χατσάνοφ, με στόχο την πρόκριση στον δεύτερο Grand Slam τελικό της καριέρας του, μετά το Roland Garros 2021.

To No4 της παγκόσμιας κατάταξης, νιώθει πολύ καλά με το παιχνίδι του και μετά την πρόκρισή του στους “4” της Μελβούρνης, δεν κρύβει την επιθυμία του να φτάσει μέχρι το τέλος.

“Νιώθω τέλεια με το παιχνίδι μου. Δεν έχω νιώσει τόσο καλά εδώ και πολύ καιρό. Θα έλεγα “ΝΑΙ”, μπορώ να κερδίσω τον τίτλο. Το έχω πει. Είμαι διαφορετικός παίκτης, παίζω διαφορετικά. Η πνευματική μου προσέγγιση είναι διαφορετική. Όταν βρίσκομαι έξω στο court, δεν σκέφτομαι αρνητικά. Απλά βγαίνω εκεί έξω και κάνω το παιχνίδι μου” είπε ο Στέφανος, μετά την πρόκριση στα ημιτελικά του πρώτου Grand Slam της σεζόν.

“Είμαι πολύ χαρούμενος όταν βρίσκομαι στο court. Είμαι χαρούμενος με την απόδοσή μου. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τα χτυπήματά μου. Είναι αυτή η δυναμική που με κάνει πολύ πεινασμένο και έχει δημιουργήσει μια μεγάλη επιθυμία να παίζω τένις και να πετυχαίνω νέους στόχους” πρόσθεσε.

Μετά τη νίκη στα 5 σετ επί του Γιάνικ Σίνερ στον 4ο γύρο, ο Τσιτσιπάς επέστρεψε στις straight sets νίκες και πλέον έχει δύο ημέρες να ξεκουραστεί για το μεγάλο ματς με τον Χατσάνοφ, Νο20 στον κόσμο, την Παρασκευή.

Ο 24χρονος πρωταθλητής μας, μίλησε και για το σπουδαίο ρόλο που έχει ο Μαρκ Φιλιππούσης στην ομάδα του, με τον Ελληνοαυστραλό προπονητή να προσδίδει μια ηρεμία στο box του Στέφανου.

“Ο λόγος που ο Μαρκ είναι μέλος της ομάδας, είναι η δυναμική που έχει προσδώσει. Δεν υπάρχει καμία τριβή. Όλα πηγαίνουν καλά. Τα έχουμε πολύ καλά μεταξύ μας και καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον. Δεν υπάρχουν παρεξηγήσεις και πράγματα που μπορούν να οδηγήσουν σε σύγκρουση. Το απολαμβάνω αυτό. Είναι ένας ωραίος τύπος που βρίσκεται δίπλα στον πατέρα μου και μπορεί να τον συμβουλεύσει, να τον βοηθήσει και να με βοηθήσει. Ελπίζω να μπορώ να τον βοηθήσω κι εγώ, μέσα από αυτή την εμπειρία” είπε.

πηγή tennis24

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα