back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ξεκινάει στις 18:00 η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε επίσης

Στη Βουλή επικεντρώνεται πλέον το πολιτικό ενδιαφέρον, μετά την κίνηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση με αφορμή το θέμα των παρακολουθήσεων.

Από σήμερα στις έξι το απόγευμα έως το απόγευμα της Παρασκευής, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση αναμένεται να συγκρουστούν μετωπικά στη Βουλή για όλα τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας, με την τριήμερη μάχη να κορυφώνεται την Παρασκευή με τις ομιλίες όλων των πολιτικών αρχηγών.

Το στίγμα της κριτικής υψηλών τόνων που πρόκειται να ασκήσει η αξιωματική αντιπολίτευση, έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος χαρακτήρισε την κυβέρνηση βαθιά αντιδημοκρατική και κατηγόρησε προσωπικά τον πρωθυπουργό ότι γράφει το χρονικό μιας προαναγγελθείσας αποστασίας από την ηθική της Δημοκρατίας.

«Η ελληνική Δημοκρατία έξι μήνες τώρα, ζει στη δίνη της πιο βαθιάς και εκτεταμένης εκτροπής, ενός πρωτοφανούς σκανδάλου κι ενός εγκληματικού δικτύου που είχε εγκέφαλο και αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη,ο οποίος έχτισε μια οργουελική δυστοπία», ανέφερε.
Παράλληλα,ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι εκτός από το βασικό σκάνδαλο υπάρχει ένα μεγαλύτερο,αυτό της συγκάλυψης,»αποδεικνύοντας ότι ο πρωθυπουργός λειτουργεί με νοοτροπία συμμορίας όπου κυριαρχεί η σιωπή,το φίμωτρο και η ομερτά».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στα στοιχεία που περιείχε ο φάκελος που του έδωσε χθες ο ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, λέγοντας ότι αυτά επιβεβαιώνουν ότι επί δύο χρόνια παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος,ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ Χαράλαμπος Λαλούσης, ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού Αλέξανδρος Διακόπουλος και οι δύο επικεφαλής της γενικής διεύθυνσης Εξοπλισμών, οι κύριοι Λάγιος λαό Αλεξόπουλος.
Ο κ. Τσίπρας αφού έβαλε στο κάδρο των ευθυνών και την αρμόδια για την ΕΥΠ εισαγγελέα Βασιλική Βλάχου και μίλησε για βαρύτατες προσωπικές και νομικές ευθύνες των κυβερνώντων,τους χαρακτήρισε «αμετάκλητα ένοχους».

Αναφερόμενος στην πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση που υπέβαλε το κόμμα του,είπε ότι αυτή είναι το πρώτο βήμα της πορείας για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας, της Διαφάνειας και της Δικαιοσύνης.

Εκ μέρους της κυβέρνησης, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, είπε ότι η πρόταση δυσπιστίας είναι μια μεγάλη ευκαιρία να αντιπαρατεθούμε στις υποθέσεις που έχουμε αλλά και σε επίπεδο δημόσιων πολιτικών. Σχολιάζοντας μάλιστα την φράση του κ. Τσίπρα ότι οι κυβερνώντες είναι αμετάκλητα ένοχοι, ανέφερε ότι εκείνος που έχει ανοιχτά δύο Ειδικά Δικαστήρια για χειραγώγηση θεσμών με δικαστικά βουλεύματα, χρησιμοποίησε εν γνώσει του φερέφωνα με κουκούλες που τους έλεγαν «Μάξιμους» και είχε διασύνδεση με βαλίτσες και μαύρο χρήμα,δεν μπορεί να δημιουργήσει άλλον ένοχο. «Ένοχος ένοχο ου ποιεί», τόνισε απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα