back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Δεν θα λειτουργήσουν σήμερα τα απογευματινά και εσπερινά σχολεία στην Αττική, ώστε να αποφευχθούν οι μετακινήσεις εν μέσω κακοκαιρίας, σύμφωνα με απόφαση του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, κατόπιν διαβούλευσης με τους δημάρχους. Ο κ. Πατούλης κάλεσε τους γονείς να αφήσουν τα παιδιά στα σχολεία στις περιοχές όπου συνεχίζονται τα έντονα φαινόμενα.

Άνοιξαν οι δρόμοι που είχαν πλημμυρίσει στο λεκανοπέδιο. “Βροχη” προβλημάτων νωρίτερα σε Πειραιώς, Κηφισό, παραλιακή και Βουλιαγμένης. Έως τώρα, η Πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί πάνω από 25 κλήσεις για άντληση υδάτων.

Μήνυμα από το 112 και στους κατοίκους της Αττικής εστάλη λίγο πριν από τις 11 το πρωί, προειδοποιώντας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες και συστήνοντας περιορισμό των μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες.

Προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση. Διακοπές ρεύματος νωρίτερα σε Παγκράτι, Κυψέλη, Αγ. Αρτέμιο, Νέο Κόσμο και Βύρωνα.

Στη Ζάκυνθο δύο αδέρφια ηλικίας 55 και 43 ετών έχασαν τη ζωή τους μετά από φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στην μονοκατοικία που διέμεναν, την ώρα που έντονη κακοκαιρία πλήττει όλο το νησί. Δεκάδες οι κλήσεις προς την Πυροσβεστική. Δύσκολη η κατάσταση και στο Μεσολόγγι, όπου στην περιοχή Αλμυράκι πολλοί δρόμοι έχουν πλημμυρίσει, με τη στάθμη του νερού να απειλεί σπίτια.

Να μην επιτρέψουμε η τοξικότητα να επηρεάσει την εθνική ομοψυχία ζήτησε ο Νίκος Δένδιας στην παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ. «Κατακτήσαμε το κεκτημένο εθνικής συνεννόησης στην εξωτερική πολιτική και θα ήθελα να μην διαρραγεί προεκλογικά τη στιγμή που ο εξ ανατολών γείτονας διατηρεί την επιθετική ρητορική» είπε ο υπουργός Εξωτερικών.

Η συζήτηση πάντως συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα σε υψηλούς τόνους και με προσωπικές επιθέσεις τόσο για τις παρακολουθήσεις, όσο και για άλλες υποθέσεις που βρίσκονται στο επίκεντρο της πολιτικής επικαιρότητας.

«Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι ο πρωθυπουργός προσωπικά δεν έχει καμία σχέση», ανέφερε στη Βουλή, ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης. Απέδωσε τη δική του παρακολούθηση σε ορισμένους πράκτορες «0 0 0», για να θυμηθούμε -όπως είπε – και την παλιά ελληνική ταινία, ή σε κάποιους Κλουζό για να θυμηθούμε τον Πίτερ Σέλλερς.

Για άβολη θέση του υπουργού έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, ρωτώντας τον κ. Χατζηδάκη εάν πρόκειται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Σχολιάζοντας όσα είπε ο υπουργός περί πρακτόρων που τον παρακολουθούσαν, είπε ότι το άλλο όνομα του πράκτορα 000 είναι Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ευθεία εμπλοκή του κ. Μητσοτάκη στην υπόθεση Καλογρίτσα μέσω του Τάκη Θεοδωρικάκου κατήγγειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς.

Όπως είπε, στο ημερολόγιο του Καλογρίτσα που παρουσιάστηκε στο Ειδικό Δικαστήριο εμφανίζονται δυο ραντεβού του επιχειρηματία με τον Τάκη Θεοδωρικάκο, ο οποίος ήταν τότε συνέταιρος του Καλογρίτσα στην GPO και σύμβουλος του Μητσοτάκη. « Άρα ο σημερινός πρωθυπουργός γνώριζε τι συνέβαινε», ανέφερε ο κ. Παππάς.

Οι πολιτικοί αρχηγοί θα μιλήσουν στη Βουλή αύριο Παρασκευή, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας αναμένεται να γίνει η ψηφοφορία.

«Ήταν ψυχροί σαν δολοφόνοι. Ήρθαν για να σκοτώσουν, να κάνουν αθόρυβα αυτό που έκαναν και να φύγουν… Ήρθαν με δρεπάνια, ξύλα, και μαχαίρια». Με αυτά τα λόγια, ο 21ενός ετών, φίλος του Άλκη Καμπανού -αυτόπτης μάρτυρας αλλά και θύμα του αιματηρού επεισοδίου – περιέγραψε τα όσα συνέβησαν τα ξημερώματα της πρώτης Φεβρουαρίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, όπου συνεχίζεται η δίκη των 12 για τη δολοφονία του Άλκη.

Για “εμπαιγμό και δημιουργική λογιστική” καταγγέλλει την κυβέρνηση το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, επισημαίνοντας ότι το 44,33% του συνόλου των συνταξιούχων της χώρας, μένει εκτός εισοδηματικής ενίσχυσης.

Σύμφωνα με το Ενιαίο Δίκτυο, οι συνταξιούχοι που δεν θα λάβουν την αύξηση 7,75% στις κύριες συντάξεις και όσοι θα λάβουν αισθητά μικρότερες αυξήσεις από εκείνες που θα έπρεπε ανέρχονται σε 1.168.077, σε σύνολο 2,6 εκατομμυρίων.

Έως και την ερχόμενη Τρίτη 31 του μηνός, μπορούν να εισέρχονται στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ εργαζόμενοι και επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στο Ανοιχτό Πρόγραμμα 150.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας ή στο ΠΡΩΤΟ ΕΝΣΗΜΟ, για διόρθωση του τραπεζικού λογαριασμού, προκειμένου να λάβουν την προβλεπόμενη επιδότηση.

Και ο καιρός: Βροχές και ισχυρές καταιγίδες, σήμερα, στην Αττική, με τοπικές χαλαζοπτώσεις. Εξασθένιση των φαινομένων από το βράδυ. Η θερμοκρασία έως 12 βαθμούς Κελσίου. 9 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα