back to top
17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Ενημέρωση πριν από λίγο, για την πορεία της κακοκαιρίας στη χώρα από τον εκπρόσωπο του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννη Αρτοποιό. Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε και νέα σύσκεψη στο υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται τα προβλήματα στους δρόμους από το κύμα κακοκαιρίας.

Έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λ. Ποσειδώνος στο ρεύμα προς Πειραιά από τον πρώην Ιππόδρομο λόγω απάντλησης υδάτων.

Συνεχίζονται οι πτώσης τάσης σε υποσταθμούς ρεύματος της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις στις γραμμές 2 & 3 του Μετρό. Κλειστά τα απογευματινά και εσπερινά σχολεία όλων των βαθμίδων.

Μήνυμα από το 112 εστάλη νωρίτερα σε Κέρκυρα, Μαγνησία, Σποράδες, Εύβοια και Τεγέα και Κορύθιο Αρκαδίας. Kλειστά αύριο τα σχολεία στη Ρόδο, ενώ στη Λακωνία έχει ανέβει επικίνδυνα η στάθμη του Ευρώτα. Μεγάλα προβλήματα στη Ζάκυνθο. Πενήντα άτομα απεγκλωβίστηκαν από καταυλισμό Ρομά του νησιού. Χιονοπτώσεις από χθες το βράδυ σημειώνονται στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας της Θράκης, αλλά και στο Πήλιο.

Διαδικασία επί παραβάσει για μια σειρά από θέματα κινεί εναντίον της χώρας μας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Μεταξύ άλλων η Κομισιόν ζητεί την ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο των διατάξεων της οδηγίας σχετικά με τις απαιτήσεις για την υποδοχή των αιτούντων διεθνή προστασία και καλεί την Ελλάδα να συμμορφωθεί με την οδηγία για την αναγνώριση προσώπων ως δικαιούχων διεθνούς προστασίας. Επίσης, η χώρα μας καλείται να μεταφέρει ορθά στο εθνικό της δίκαιο την ενωσιακή νομοθεσία που ποινικοποιεί τη ρητορική μίσους και τα εγκλήματα μίσους, αλλά και τους ενωσιακούς κανόνες για τις δημόσιες προμήθειες στον τομέα των υπηρεσιών κοινής ωφελείας. Ακόμη η Επιτροπή παραπέμπει την Ελλάδα στο Δικαστήριο της ΕΕ, επειδή δεν απέτρεψε την πρόκληση ζημιών στη φύση από χωρο-κατακτητικά ξένα είδη.

Άλλοι 168 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους από την COVID-19 την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ – 153 οι διασωληνωμένοι ασθενείς. Παράλληλα, η γρίπη στοίχισε τη ζωή άλλων 2 ασθενών.

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα στη Βουλή η συζήτηση στο πλαίσιο της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, υπό το βάρος της υπόθεσης των παρακολουθήσεων. Οι πολιτικοί αρχηγοί θα μιλήσουν στη Βουλή αύριο, Παρασκευή, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας αναμένεται και η ψηφοφορία.

“Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι ο Πρωθυπουργός προσωπικά δεν έχει καμία σχέση”, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος, σύμφωνα με τα ευρήματα της ΑΔΑΕ, είναι μεταξύ των προσώπων που παρακολουθούνταν. Για “άβολη θέση του υπουργού” έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης. “Με τι εκβιάζεται ο κ. Χατζηδάκης και υπερασπίζεται τον κ. Μητσοτάκη που τον παρακολουθούσε;”, ερωτά σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. “Ο κ. Χατζηδάκης, συνεχίζει τις δημόσιες εκκλήσεις του προς τη Δικαιοσύνη να ερευνήσει γρήγορα την παρακολούθησή του από την ΕΥΠ. Γιατί δεν περνά και ο ίδιος να ενημερωθεί στο αφτί «δια την υποθέσιν του», όπως επίμονα καλούσε το Μέγαρο Μαξίμου τον κ. Ανδρουλάκη;”, αναφέρει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. “Προσχηματική” χαρακτήρισε την αντιπαράθεση μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για τις υποκλοπές, η πρώην ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, “Ο ένας βγάζει τα σκάνδαλα του άλλου Είστε 1-1»”, είπε, καταγγέλλοντας ότι “υπάρχει πλήρης και συνειδητή επιλογή αποσιώπησης για τις παρακολουθήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ”.

Εν τω μεταξύ, πλήρη κάλυψη στους χειρισμούς του Προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα, για τον τρόπο που αντιμετώπισε το θέμα με την επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου σε σχέση με το αίτημά του για σύγκλιση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, παρείχε το επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής, σημειώνοντας ότι “δεν μπορούν εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα να εμφανίζονται αυτοκλήτως στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ότι δεν προβλέπεται υπόδειξη περί απόρρητης σύγκλησης της Επιτροπής.

Ακύρωσε η τουρκική προεδρία την προγραμματισμένη για αύριο, Παρασκευή, επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στη Γερμανία και τη συνάντησή του με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς, έπειτα από διαφωνία των δύο επιτελείων. Σε μια άλλη είδηση, “δεν έχει νόημα να αποκατασταθεί ο διάλογος για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ”, δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ένας στους δύο καταναλωτές δεν αγοράζει προϊόντα από το καλάθι του νοικοκυριού, καθώς δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες του, σύμφωνα με έρευνα της ΕΚΠΟΙΖΩ. Από τα ευρήματα της έρευνας προκύπτει ότι το 79% των συμμετεχόντων δηλώνει πως έχει αναγκαστεί να μειώσει τα έξοδά του στα βασικά αγαθά. Τέλος, σε ερώτηση για το πόσο ειναι ευχαριστημένοι από το καλάθι, το 40,2% δήλωσε καθόλου, το 37% λίγο, ενώ πολύ ή πάρα πολύ δήλωσε μόλις το 12,7%.

Εντός της ημέρας αναμένεται η απόφαση για το εάν οι Φραντσέσκο Τζόρτζι και Νίκολο Φίγκα-Ταλαμάνκα θα παραμείνουν προφυλακισμένοι ή θα αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, καθώς ολοκληρώθηκε η διαδικασία της δεύτερης ακρόασής τους στο πλαίσιο της υπόθεσης του Qatargate. Στο μεταξύ, ελεύθερες αφέθησαν στην Ιταλία η κόρη και η σύζυγος του Αντόνιο Παντσέρι, οι οποίες βρίσκονταν σε κάτ’ οίκον περιορισμό, Σε μια άλλη εξέλιξη, η συμμετοχή του Δημήτρη Αβραμόπουλου στην τιμητική επιτροπή της ΜΚΟ Fight Impunity έγινε κατά απόλυτη συμμόρφωση με τους όρους που έθεσε η Κομισιόν, σημειώνει σε επίσημη επιστολή της η ΓΓ της Επιτροπής.

Εκδόθηκε σήμερα το Βούλευμα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας με το οποίο οι δράστες της στυγερής δολοφονίας του Σήφη Βαλυράκη, παραπέμπονται να δικαστούν στο αρμόδιο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Εύβοιας.

Η Γερμανία υπολογίζει να παραδώσει “τέλος Μαρτίου, αρχές Απριλίου” τα 14 άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία, δήλωσε ο Γερμανός υπ. Άμυνας, Μπόρις Πιστόριους. Στα τέλη Μαρτίου υπολογίζει το Λονδίνο να φτάσουν στην Ουκρανία τα δικά του άρματα μάχης Challenger 2. Η παράδοση δυτικών αρμάτων μάχης στην Ουκρανία αποτελεί ένδειξη άμεσης και αυξανόμενης αμερικανικής και ευρωπαϊκής ανάμιξης στη σύγκρουση, διαμηνύει η Μόσχα. Στην Οδησσό βρίσκεται σήμερα η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών, Κατρίν Κολονά, με στόχο, όπως είπε, “να σηματοδοτήσει τη στήριξη της Γαλλίας στην κυριαρχία της Ουκρανίας”.

Στις 7:30 το μεγάλο ντέρμπι Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ, στους αγώνες ρεβάνς για τα προημιτελικά του Κυπέλλου. Στο μπάσκετ για την 21η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στις 10:00 στο ΟΑΚΑ τη Ζαλγκίρις Κάουνας.

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παράκτια μέχρι το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες, αύριο, στην Αττική. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

8 βαθμοί, αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα