back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Έντονη κακοκαιρία θα πλήξει τη χώρα από απόψε με επικίνδυνα φαινόμενα, έντονες βροχοπτώσεις, χαλάζι αλλά και πυκνό χιόνι ακόμη και μέσα σε πόλεις.

Ήδη καταγράφονται προβλήματα σε Ζάκυνθο και Ημαθία, ενώ μέσα στις επόμενες ώρες τα φαινόμενα θα ενταθούν σε Ήπειρο, Δυτική και Βόρεια Θεσσαλία και Δυτική Μακεδονία, σύμφωνα με το meteo.gr.

Στην Αττική ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται σήμερα το απόγευμα.

Η ΕΜΥ έχει εκδώσει ήδη έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε έκτακτη ενημέρωσή της κάλεσε τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, ενώ μήνυμα 112 έχει σταλεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Στο μέγιστο βαθμό ετοιμότητας, έχουν τεθεί όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας , ενώ οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εκδηλωθούν τα φαινόμενα βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

Νέα ευρεία συντονιστική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα για την εκ νέου αξιολόγηση της πορείας της

κακοκαιρίας.

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε από την πρώτη μέρα η συζητήση στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, για την υπόθεση των υποκλοπών.

Οι βουλευτές διασταύρωσαν τα ξίφη τους με βαρύτατους χαρακτηρισμούς και προσωποποιημένες επιθέσεις

Ο Εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος παρομοίασε την κυβέρνηση με εγκληματική οργάνωση με αρχηγό τον πρωθυπουργό, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε το κόμμα της αξωματικής αντιπολίτευσης , κόμμα λασπολόγων και τους βουλευτές του άθλια υποκείμενα, ψεύτες και συκοφάντες.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, με παρέμβασή του, εγκάλεσε τον υπουργό Επενδύσεων και Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, ότι με την τοποθέτησή του «δεν είπε ούτε μια λέξη για τις υποκλοπές. Αντί να κατηγορείτε τον κ. Τσίπρα για θέατρο κοιτάξτε το καθρέφτη σας» σημείωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Παράλληλα κάλεσε τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη να αποσαφηνίσει σήμερα αν οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί σε βάρος του κ. Ράμμου είναι γραμμή της ΝΔ και αποτελούν «σκονάκι» του κόμματος. «Εμείς στους βουλευτές μας, σκονάκι δεν δίνουμε», είπε ο υπουργός Επικρατείας, σημειώνοντας ότι το Σύνταγμα κατοχυρώνει την ελεύθερη γνώμη των βουλευτών.

Είχαν προηγηθεί παρεμβάσεις του βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Μαρκόπουλου που είπε τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ «delivery boy» και «5η φάλαγγα» του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο βουλευτής Τάσος Χατζηβασιλείου που είπε για τον κ. Ράμμο ότι «ευτελίζει το αξίωμα του και της αρχής της οποίας προϊσταται».

“Ο κ. Τσίπρας έγραψε τον πρόλογο της ήττας του με την πρόταση δυσπιστίας. Θα μετατραπεί σε πρόταση της δικής του απιστίας προς το λαό” τόνισε ο Πρωθυπουργός, από την Κρήτη, όπου βρίσκεται για την παρουσίαση του αναπτυξιακού σχεδίου για το νησί.

Στην ομιλία του στη Βουλή χθες το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ στον Κυριάκο Μητσοτάκη υποστηρίζοντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνηση του είναι ένοχοι, καθώς έχουν πέραν από βαρύτατες πολιτικές και προσωπικές ευθύνες και νομικές.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για συμμορία και έθεσε προ των ευθυνών της τη Βουλή που θα κληθεί με την ψήφο της να αποφασίσει εάν θα είναι με τη Δημοκρατία ή με την εκτροπή. «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί με δημοκρατική ευθύνη απέναντι στην εκτροπή, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα που προσφέρει το Σύνταγμα», πρόσθεσε.

Απάντηση στον Ταγίπ Ερντογάν έδωσε από την Κρήτη ο Πρωθυπουργός. «Οσοι εύκολα διαλαλούν ότι ίσως μας επισκεφθούν μια νύχτα ξαφνικά, ας ξέρουν ότι μπορεί να ξυπνήσουν μια νύχτα ξαφνικά και να προσγειωθούν στη σκληρή πραγματικότητα» τόνισε ο Πρωθυπουργός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις εξαγγελίες για «γιουρούσι» των Τούρκων, λέγοντας ότι πρέπει να μάθουν πως «κάθε γιουρούσι που επικαλούνται μπορεί να μετατραπεί σε άτακτη όπισθεν προς την αφετηρία του».

Ομόφωνα το Ειδικό Δικαστήριο δέχθηκε ότι τα επίμαχα sms που στάλθηκαν από τον πρώην υπουργό Επικρατείας στον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτα είναι νόμιμο αποδεικτικό μέσο και δεν υπάρχουν ενδείξεις πλαστότητας, όπως υποστήριξε χθες η πλευρά Παππά.

Επίσης, η Εισαγγελέας της έδρας, Όλγα Σμυρλή, πρότεινε τη διαβίβαση των πρακτικών της δίκης στη δικαιοσύνη σχετικά με τους ισχυρισμούς της γραμματέως του Χρ. Καλογρίτσα για «τσάντες και φακέλους με χρήματα που έφυγαν από το γραφείο του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα προς το ΣΥΡΙΖΑ».

‘’Ο κ. Τσίπρας δεν πρόκειται να αποφύγει τις απαντήσεις σχετικά με τις αποκαλύψεις για τις σακούλες με τα μαύρα που πήγαιναν στο κόμμα του’’ σχολίασε η ΝΔ.

Μετά τον Νίκο Παππά, τελικά δεν θα προσέλθει να απολογηθεί ούτε ο Χρήστος Καλογρίτσας, όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος του, Ανδρέας Λοβέρδος.

Εν τω μεταξύ,
Την άρση της ασυλίας του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή Γρεβενών, Ανδρέα Πάτση, αποφάσισε ομόφωνα η Ολομέλεια της Βουλής, ανοίγοντας τον δρόμο για την άσκηση δίωξης σε βάρος του αναφορικά με τα αδικήματα της ανακριβούς και ελλιπούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης και της συμμετοχής κατ´ εξακολούθηση σε εταιρεία αλλοδαπής.

Ενοχη δήλωσε μια Γαλλοκαναδή η οποία παραδέχθηκε ότι πριν από τρία χρόνια έστειλε στον Λευκό Οίκο επιστολή που περιείχε τη δηλητηριώδη ουσία ρηκίνη, στοχεύοντας τον Ντόναλντ Τραμπ, που τότε ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ. Η 55χρονη θα καταδικαστεί σε κάθειρξη περίπου 22 ετών, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή εισαγγελία της Ουάσινγκτον.

Με έναν επιπλέον επιβάτη προσγειώθηκε ένα αεροπλάνο της Emirates στο Ντουμπάι στις 19 Ιανουαρίου, καθώς επιβάτιδα γέννησε ,κατά τη διάρκεια της πτήσης.

KΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, σήμερα, στην Αττική. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά από τις προ-μεσημβρινές ώρες και πιθανόν να συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις. Εξασθένιση των φαινομένων από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα