12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΗΠΑ: Ημιαυτόματο τουφέκι σχεδιασμένο ειδικά για παιδιά προκαλεί οργή στους Δημοκρατικούς

Διαβάστε επίσης

Ένα ημιαυτόματο τουφέκι, σχεδιασμένο ειδικά για παιδιά: οι Δημοκρατικοί γερουσιαστές κατήγγειλαν σήμερα την εμπορική πρακτική ενός κατασκευαστή μικρών όπλων, ελαφρών και θανατηφόρων.

Το JR-15, εμπνευσμένο από ένα μοντέλο που χρησιμοποιήθηκε σε πολλές πολύνεκρες επιθέσεις στις ΗΠΑ, είναι «απολύτως αηδιαστικό», είπε ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ. «Το τελευταίο πράγμα που θα έπρεπε να κάνουμε είναι να μικρύνουμε το μέγεθος των πολεμικών όπλων και να τα πουλήσουμε στα παιδιά», είπε, καλώντας την Αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας του Καταναλωτή (FTC) να ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του κατασκευαστή.

Το τουφέκι, που ζυγίζει λιγότερο από ένα κιλό, ρίχνει πραγματικές σφαίρες. Συνοδεύεται από γεμιστήρες με 1, 5 ή 10 σφαίρες διαμετρήματος 22 χιλιοστών και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην αγορά πέρσι. Η τιμή του ξεκινά από τα 389 δολάρια. Η εταιρεία WEE1 Tactical το περιγράφει ως «ένα μικρό κομμάτι αμερικανικής ελευθερίας» που προορίζεται για «ερασιτέχνες μικρού μεγέθους». Στον ιστότοπό της εικονίζεται ένα ξανθό κοριτσάκι, μέσα στα χιόνια, που κοιτάζει μέσα από το στόχαστρο του τουφεκιού.

«Απέναντι στην επιδημία ένοπλης βίας στους νέους» ένα τέτοιο όπλο «απλώς δεν θα έπρεπε να υπάρχει», επέμεινε ο Τσακ Σούμερ. Έφερε σαν παράδειγμα την περίπτωση του 6χρονου αγοριού που πριν από μερικές ημέρες πυροβόλησε και τραυμάτισε τη δασκάλα του σε σχολείο της Βιρτζίνιας.

Οι επιθέσεις με πυροβόλα όπλα έχουν γίνει μάστιγα στις ΗΠΑ, όπου το δικαίωμα στην οπλοκατοχή είναι κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα. Νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κάλεσε για άλλη μια φορά το Κογκρέσο να απαγορεύσει την κατοχή επιθετικών τυφεκίων, ωστόσο η προσπάθεια θέσπισης κανόνων για την πώλησή τους βρίσκει αντίθετα τα λόμπι των όπλων που ασκούν ισχυρή επιρροή.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα