back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μπαρτζώκας: “Πιστοί στο πλάνο μας με Μακάμπι”

Διαβάστε επίσης

Την Μακάμπι Τελ Αβίβ θα υποδεχθεί το βράδυ της Παρασκευής ο Ολυμπιακός, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Euroleague και ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για το παιχνίδι.

Με δηλώσεις του στη media day του συλλόγου, ο Γιώργος Μπαρτζώκας, τόνισε πως οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να μείνουν προσηλωμένοι στο πλάνο τους απέναντι σε μια καλή και ποιοτική ομάδα όπως είναι οι Ισραηλινοί.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας:

Για το παιχνίδι με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Θα το αντιμετωπίσουμε με την πρέπουσα σοβαρότητα. Έχουμε να κάνουμε με μια ομάδα, από την οποία χάσαμε στον πρώτο γύρο. Μια ομάδα που παίζει με ένταση, λόγω των αθλητικών προσόντων που έχει σε όλες τις θέσεις. Φυσικά, χρειάζεται να έχεις πολύ καλή εκτέλεση στο αμυντικό και επιθετικό σου παιχνίδι για να τους κερδίσεις. Δεν πιστεύουμε ότι το 2-8 δείχνει κάτι. Με την έννοια ότι η Euroleague έχει αποδείξει ότι όλα τα παιχνίδια είναι διεκδικήσιμα από όλους. Οπότε, θα προσπαθήσουμε να εκτελέσουμε το πλάνο μας εδώ. Θα παίξουμε όσο πιο σοβαρά γίνεται, γιατί όπως είπατε και εσείς, η Euroleague πάντα κρύβει απρόοπτα».

Για το πως θα προσεγγίσει ο Ολυμπιακός το παιχνίδι: «Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Κάθε παίκτης έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά. Σίγουρα θα χρειαστεί να αμυνθούμε καλά στους δυο βασικούς σκόρερ και δημιουργούς που έχουν. Αλλά ειλικρινά δεν μπορώ να υποτιμήσω κανένα παίκτη, σε καμία θέση που έχουν. Είναι όλοι καλοί παίκτες. Θα επιμείνω για μια ακόμα φορά, πως δεν έχει σχέση με τον παίκτη που μαρκάρει, αλλά με την ομαδική αμυντική λειτουργία μιας ομάδας. Πόσο θα περιορίσεις το παιχνίδι και βασικά τη δημιουργία, γιατί μια ομάδα που δε δημιουργεί είναι δύσκολο να πάει σε μεγάλο αριθμό πόντων. Πρέπει να είναι σε εκπληκτική ημέρα οι παίκτες της».

Για το αν το ΣΕΦ παίζει τον δικό του ρόλο: «Δεν μπορώ να πάω σε τέτοιες γενικεύσεις. Θα σε γελάσω. Να μείνουμε σε αυτό που από την αρχή της χρονιάς έχουμε πει. Πρέπει να ετοιμάζουμε τα παιχνίδια, ανεξάρτητα με το αν παίζουμε μέσα ή έξω, με ποιον αντίπαλο. Κάθε παιχνίδι έχει ιδιαιτερότητες και φυσικά υπάρχουν δεδομένα και στη δικιά μας ομάδα. Δηλαδή, η φόρμα, οι τραυματισμοί. Οπότε, ας είμαστε πιο φειδωλοί στις εκτιμήσεις μας. Μιλάω για μένα. Θα προετοιμαστούμε για αυτό το παιχνίδι, απέναντι στον συγκεκριμένο αντίπαλο και αν είμαστε καλοί θα κερδίσουμε».

Για την πίεση στον Ολυμπιακό: «Σίγουρα οι απαιτήσεις αυτή τη στιγμή από την ομάδα είναι μεγάλες. Ο Ολυμπιακός από τη φύση του έχει δυσκολίες σε αυτό το πράγματα, τη διαχείριση, γιατί η πίεση στην ομάδα είναι πάντα μεγάλη. Πάντα ο κόσμος θέλει νίκες. Νομίζω όμως ότι φέτος, όπως και πέρυσι, όπως έχω εκτιμήσει εγώ, ο κόσμος εκτιμάει και την προσπάθεια, όχι μόνο τη νίκη. Πολλές φορές που χάσαμε με χειροκρότησε και ο κόσμος της ομάδας μας δείχνει πως έχει δεθεί με τον τρόπου που παίζουμε. Με το πόσο συμπαγείς είμαστε, με το πόσο ομάδα είμαστε. Οπότε, είναι στο χέρι μας να το κρατήσουμε αυτό. Το θεωρούμε πολύ σημαντικό όπλο μας».

Για το να θα έχει απουσίες η ομάδα: «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δυο-τρεις παίκτες, που έχουν μικροθέματα, αλλά κάνουμε προπόνηση και θα είναι στο παιχνίδι. Δεν υπάρχει δηλαδή κάποια απουσία».

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα