back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού: Καταθέτουν η αδελφή και ο φίλος του 19χρονου

Διαβάστε επίσης

Με την κατάθεση της αδελφής του Άλκη Καμπανού συνεχίζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης η δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου φοιτητή που έπεσε θύμα τυφλής οπαδικής βίας, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, στην περιοχή της Χαριλάου.

Κατά τη σύντομη εξέτασή της, η 22χρονη Μαρία Καμπανού αναφέρθηκε στον χαρακτήρα του αδελφού της, τον οποίο περιέγραψε ως ήσυχο παιδί που δεν εμπλεκόταν ποτέ σε καβγάδες. «Αντιμετώπιζε τις καταστάσεις με ψυχραιμία και λογική», ανέφερε, τονίζοντας ότι μεγάλωσε σε μία οικογένεια που τού έδωσε αγάπη και τού δίδαξε να σέβεται τους ανθρώπους. «Δεν θυμάμαι κάποιο περιστατικό που να έχει σηκώσει χέρι σε κάποιον ή να βρίσει», είπε.

Στη συνέχεια, στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο φίλος του Άλκη που υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας του επεισοδίου και δέχθηκε κι αυτός επίθεση από τους κατηγορούμενους. Η κατάθεσή του βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στην αίθουσα βρίσκονται οι γονείς του Άλκη, ενώ τη διαδικασία παρακολουθεί σήμερα και ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Άρης Θεόδωρος Καρυπίδης, που κάθεται στην ίδια σειρά με τους γονείς του 19χρονου.

Ο κύκλος της εξέτασης μαρτύρων άνοιξε προχθές (Τρίτη), με τις καταθέσεις των γονιών του 19χρονου, που μίλησαν για τον σύντομο βίο του αδικοχαμένου γιου τους, αναζητώντας απάντηση στο «γιατί» ο Άλκης τους έπεσε θύμα δολοφόνων. Πιο χαρακτηριστικές στιγμές της κατάθεσής τους ήταν, όταν ο πατέρας του Άλκη λύγισε επαναλαμβάνοντας τα τελευταία λόγια του γιου του (μη με χτυπάτε άλλο), ενώ η μητέρα του, σε μία κατάθεση που προκάλεσε συγκίνηση στην κατάμεστη δικαστική αίθουσα, γύρισε προς το μέρος των 12 κατηγορουμένων φωνάζοντας «είμαι η μάνα του Άλκη. Κοιτάξτε με. Σηκώστε το κεφάλι».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα