back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αφιέρωμα σε κορυφαίους Αμερικανούς σκηνοθέτες από την Ελληνοαμερικανική Ένωση

Διαβάστε επίσης

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση συνεχίζει την σειρά «Κορυφαίοι σκηνοθέτες-σπουδαίες αμερικανικές ταινίες» με εκδήλωση αφιερωμένη στον Alfred Hitchcock.

Στη σκηνή του Θεάτρου της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης θα βρίσκονται κάθε φορά κάποιοι από τους σημαντικότερους Έλληνες κριτικούς κινηματογράφου, θα προβάλλονται σκηνές από ταινίες ενός σκηνοθέτη και θα γίνεται συζήτηση με το κοινό.

 

O Alfred Hitchcock στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

 

Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023, στις 19:00, η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει το δεύτερο αφιέρωμα της σειράς με τίτλο «Κορυφαίοι σκηνοθέτες-σπουδαίες αμερικανικές ταινίες».

Αυτή τη φορά παρουσιάζεται ο Alfred Hitchcock, ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες και πρωτοπόρους στην ιστορία του κινηματογράφου. Βρετανός στην καταγωγή, αλλά με ταινίες «αμερικανικές, αφού γνώρισε τεράστια καριέρα όταν μετακόμισε μόνιμα στις ΗΠΑ από το 1940, ο Hitchcock άφησε εποχή με τις ταινίες μυστηρίου και τα θρίλερ αγωνίας του και δικαίως απέκτησε τον τίτλο «ο μετρ του σασπένς».

Στην εκδήλωση θα προβληθούν σκηνές από ταινίες του Hitchcock και πάνω σ’ αυτές θα γίνει συζήτηση για τον σκηνοθέτη και το έργο του και με το κοινό.

Θα μιλήσουν ο Ορέστης Ανδρεαδάκης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και ο Γιάννης Ζουμπουλάκης, κριτικός κινηματογράφου. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Μάκης Προβατάς.

Ημερομηνία: Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023, 19:00

Διεύθυνση: Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Αθήνα

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες: Διεύθυνση Πολιτιστικών Ελληνοαμερικανικής Ένωσης:
(2103680052), [email protected], www.hau.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα