back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Α. Τσίπρας: Δεν είναι βλαξ ο πρωθυπουργός, είναι ένοχος

Διαβάστε επίσης

Σφοδρή προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης «προτίμησε να παριστάνει έναν πρωθυπουργό μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας, παρά να αναλάβει τις ευθύνες του».

Θύμισε δε, παλαιό τίτλο εφημερίδας που έγραφε «ένοχος ή βλαξ»για να πει ότι ο κ. Μητσοτάκης «επέλεξε αυτοβούλως τη δεύτερη εκδοχή», φράση που θεωρήθηκε προσβλητική για τον πρωθυπουργό και προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών της ΝΔ. Στο σημείο αυτό, παρενέβη ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ζητώντας από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ξανασκεφτεί αυτό που είπε. Ο κ. Τσίπρας εγκάλεσε τον Πρόεδρο της Βουλής ότι επιχειρεί να λογοκρίνει την πολιτική του παρουσία, καλώντας τον παράλληλα να τον προστατεύσει από την οχλαγωγία.

Πάντως κι αφού ηρέμησαν τα πνεύματα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι «ο πρωθυπουργός δεν είναι μειωμένου καταλογισμού, είναι ικανότατος, δεν είναι καθόλου βλαξ, αλλά είναι ένοχος για τη μεγαλύτερη εκτροπή που έχει γίνει από τη μεταπολίτευση και μετά».

Ο κ. Τσίπρας, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επί έξι μήνες γνώριζε τα πάντα και έλεγε ψέματα παντού σε μια πρωτοφανή προσπάθεια συγκάλυψης, κακοποιώντας το κράτος Δικαίου, τη Δικαιοσύνη και την αλήθεια. «Δεν πρόκειται για ρυπαρό δίκτυο αλλά για εγκληματική οργάνωση», επεσήμανε,κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι εξαπέλυσε ένα κλίμα τρομοκρατίας εναντίον όσων ήξεραν και θέλησαν να μιλήσουν», ενώ χαρακτήρισε χυδαία και άθλια την επίθεση στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, «έναν έντιμο δικαστή».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης,απέδωσε τις παρακολουθήσεις στην προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να αποκτήσει ένα εργαλείο εκφοβισμού,ώστε να εξασφαλίσει το καθεστώς του και να διασφαλίσει την εξουσία του, ενώ αναφερόμενος στις παρακολουθήσεις ανώτατων αξιωματικών κάλεσε τον πρωθυπουργό να πει αν αυτές σχετίζονται με τα εξοπλιστικά προγράμματα. Δεσμεύτηκε, πάντως, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα ερευνήσει μία προς μία τις αποφάσεις για τη ροή του χρήματος στα εξοπλιστικά.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον πρωθυπουργό να μην επιχειρήσει φτηνούς αντιπερισπασμούς και κατασκευές, διακινώντας ψεύδη για μαύρες σακούλες.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μόνο μια σακούλα και δεν ήταν μαύρη, ήταν αυτή με τα 37 δισ. ευρώ, χωρίς τα οποία η χώρα δεν θα μπορούσε να αντέξει από τα χτυπήματα των αλλεπάλληλων κρίσεων», τόνισε καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλήγοντας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημείωσε ότι ο κ.Μητσοτάκης αφήνει πίσω του μια Ελλάδα πληγωμένη και ρημαγμένη και θα μείνει στην ιστορία,σαν μια μεγάλη πληγή για την χώρα και τη Δημοκρατία. «Έρχεται η νέμεση και η κάθαρση με τη λαϊκή ψήφο», υπογράμμισε.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα