back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας ανακοίνωσε η ΠΟΘΑ

Διαβάστε επίσης

Σε 48ωρη απεργία για την Τετάρτη 1 & Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου προχωρά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ), με κύριο αίτημα την απόσυρση του Π.Δ. 85/2022, μετά την κήρυξηαπεργίας από Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Παράλληλα, καλεί τα μέλη της στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου στην Πλατεία Συντάγματος .

Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος

«Μετά τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις της Π.Ο.Θ.Α., των καλλιτεχνικών σωματείων, των σπουδαστών-τριών των ανώτερων καλλιτεχνικών σχολών, των μαθητών-τριών και καθηγητών-τριών των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων, με κύριο αίτημα την απόσυρση του Π.Δ. 85/2022, την ίδρυση Δημόσιας Τριτοβάθμιας Ανώτατης Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης και ενίσχυση της δημόσιας καλλιτεχνικής εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας, σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχτηκε, συναντήθηκε και ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους μας και άκουσε με πολύ ενδιαφέρον τα αιτήματά μας.

Στο άγονο περιβάλλον το οποίο διαμορφώνει η κυβέρνηση για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε δυναμικά τις κινητοποιήσεις μας. Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΠΟΘΑ κηρύσσουμε 48ωρη απεργία για την Τετάρτη 1 & Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023. Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στη συνέντευξη τύπου που διοργανώνει το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023, με σκοπό την ευρύτερη ενημέρωση της κοινωνίας για τις θέσεις μας σε σχέση με τη δυσμενή κατάσταση των καλλιτεχνικών σπουδών και την επαγγελματική μας υποβάθμισή, η οποία μεθοδεύεται μέσω του ΠΔ 85 του 2022.

Παράλληλα, καλούμε όλους και όλες τους συναδέλφους στη μεγάλη πανκαλλιτεχνική κινητοποίηση και συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023 στην Πλατεία Συντάγματος.

Ζητάμε από την Ο.Λ.Μ.Ε. και τη Δ.Ο.Ε. να λάβουν τις απαραίτητες αποφάσεις, διευκολύνοντας με αυτές τους εκπαιδευτικούς καλλιτεχνικών μαθημάτων, ώστε να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις μας, όπως έχουν πράξει στηρίζοντάς μας μέχρι σήμερα.

ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ»

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα