back to top
15.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Στο αποκορύφωμά φτάνει σήμερα η πολιτική αντιπαράθεση στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και την ονομαστική ψηφοφορία ολοκληρώνεται η τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεδομένη και διαρκής η μομφή του ΚΚΕ στην κυβέρνηση. Αφορά τις υποκλοπές και τις υπόλοιπές επιλογές της, ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, καλώντας τη ΝΔ, αλλά και τον Πρωθυπουργό προσωπικά να δώσει εξηγήσεις για μια προς μια τις υποθέσεις των υποκλοπών. Αναφορικά με την παρακολούθηση του τηλεφωνικού κέντρου του κόμματός του, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι τα στοιχεία είναι ατράνταχτα ότι αυτό συμβαίνει από το 2016. Κατηγόρησε δε, τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ πως έκαναν ότι μπορούσαν για να θαφτεί ακόμα πιο βαθιά στο σκοτάδι αυτή η υπόθεση.

Υπερψηφίζουμε την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ είπε η αντιπρόεδρος του ΜΕΡΑ 25 Σοφία Σακοράφα, εκπροσωπώντας τον Γραμματέα του κόμματος Γιάννη Βαρουφάκη, ο οποίος απουσιάζει στην Κούβα. Η κ. Σακοράφα έκανε λόγο για λυσσώδη άμυνα συσκότισης και εξευτελισμό των θεσμών από την κυβέρνηση. Αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ και την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε, είπε ότι δεν είδε καμία δυσπιστία στους δικούς του νόμους που έστρωσαν το έδαφος στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος από το βήμα της Βουλής ζήτησε να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει ήσυχη τη δουλειά της και να μην την εργαλειοποιούμε ανάλογα με το αν μας αρέσουν ή όχι οι αποφάσεις της. Για τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ επεσήμανε ότι ο Χρήστος Ραμμος δεν ενεργεί ως δικαστής αλλά ως απλό διοικητικό όργανο.

Εν τω μεταξύ, σφοδρή αναμένεται η κόντρα Μητσοτάκη – Τσίπρα, με το κλίμα να είναι πολωμένο από την πρώτη ημέρα της διαδικασίας και την αντιπαράθεση να εκτείνεται σε ένα ευρύ πεδίο που ξεκινά από τις υποκλοπές και περιλαμβάνει τις δικαστικές εξελίξεις στο Ειδικό Δικαστήριο, την υπόθεση Νοβάρτις αλλά και την σύγκριση πεπραγμένων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να καταλογίσει στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης αδυναμία να αντιπαρατεθεί με την κυβέρνηση στο πεδίο της πολιτικής με συνέπεια να επιλέγει το πεδίο της τοξικότητας, ενώ απαντώντας στην κριτική για την υπόθεση των παρακολουθήσεων θα αναφερθεί μεταξύ άλλων στις πρωτοβουλίες που ελήφθησαν από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η υπόθεση Ανδρουλάκη τόσο για την ανάληψη πολιτικών ευθυνών, όσο και σε επίπεδο θεσμικής θωράκισης.

Μετά τις ομιλίες των αρχηγών θα πραγματοποιηθεί η ονομαστική ψηφοφορία. Για να γίνει δεκτή η πρόταση δυσπιστίας απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, δηλαδή 151ενας βουλευτές. Σύμφωνα με πληροφορίες με επιστολική ψήφο θα ψηφίσουν οι πρώην Πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής.

Νέα απειλητικά e-mail για τοποθέτηση βόμβας απεστάλησαν και πάλι σε διάφορους οργανισμούς και νοσοκομεία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο e-mail αναφέρεται ότι αποστολέας είναι φίλος του 42χρονου που είχε στείλει παρόμοια email και συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες email έχουν εστάλη στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ και στα νοσοκομεία Παμμακάριστος, Ευαγγελισμός, Τζάνειο, Γενικό κρατικό, Αγία Σοφία και Ερρίκος Ντυνάν

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα κινείται η κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα. 422 κλήσεις έλαβε η Πυροσβεστική Υπηρεσία το προηγούμενο διήμερο.

Μάχη για τον καθαρισμό από φερτά υλικά και κλαδιά δέντρων δίνουν συνεργεία της περιφέρειας Αττικής και των δήμων.

Την αποφυλάκισή της ζητά η Ρούλα Πισπιρίγκου, που έχει κριθεί προφυλακιστέα και για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών της, της Μαλένας και της Ίριδας, με αίτημα που θα καταθέσει στην ανακρίτρια μέσω του δικηγόρου της Αλέξη Κούγια.

Και ο καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 12 βαθμούς Κελσίου. 9 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα