14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας Τις επόμενες ώρες αναμένεται να «χτυπήσει» τη Θράκη, τις Κυκλάδες, νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Την ισχυρή σύσταση στους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις περιοχές όπου εξελίσσονται τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα επανέλαβε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός, κατά την ενημέρωση για την πορεία της κακοκαιρίας. Η ενεργοποίηση του 112 για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων προς τους κατοίκους συνεχίζεται ανάλογα με την εξέλιξη των φαινομένων σε συγκεκριμένες περιοχές. Σημειώνεται ότι, εκτός από την Αττική, το 112 ενεργοποιήθηκε σήμερα στην Εύβοια, τη Μαγνησία, την Κέρκυρα, στις Σποράδες, στη Θάσο, τη Σαμοθράκη, τη Λήμνο, τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο ,την Ικαρία και στα Δωδεκάνησα. Η δυνατή νεροποντή που επηρέασε και την Αττική από το πρωί προκάλεσε προβλήματα στους δρόμους. Στη Λεωφόρο Ποσειδώνος στο ύψος του δέλτα Φαλήρου προς Πειραιά η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μόνο από τη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας. Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία της Αττικής.

Η πορεία της ελληνικής οικονομίας, αλλά και η ενεργειακή κρίση βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον εκτελεστικό διευθυντή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Πιερ Γκραμένια. Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου κατά τη διάρκεια της συνάντησης επισημάνθηκαν οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, η ανθεκτικότητα και η ανοδική δυναμική της ελληνικής οικονομίας, παρά τις αλλεπάλληλες εξωγενείς προκλήσεις, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στην έξοδο από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας τον Αύγουστο του 2022.

Συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με φόντο τις παρακολουθήσεις. Οι πολιτικοί αρχηγοί θα μιλήσουν αύριο στη Βουλή, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας αναμένεται και η ψηφοφορία. “Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι ο Πρωθυπουργός προσωπικά δεν έχει καμία σχέση”, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος, σύμφωνα με τα ευρήματα της ΑΔΑΕ, είναι μεταξύ των προσώπων που παρακολουθούνταν. “Με τι εκβιάζεται ο κ. Χατζηδάκης και υπερασπίζεται τον κ. Μητσοτάκη που τον παρακολουθούσε;”, ερωτά ο ΣΥΡΙΖΑ. “Ο κ. Χατζηδάκης, συνεχίζει τις δημόσιες εκκλήσεις του προς τη Δικαιοσύνη να ερευνήσει γρήγορα την παρακολούθησή του από την ΕΥΠ. Γιατί δεν περνά και ο ίδιος να ενημερωθεί στο αφτί δια την υποθέσιν του», όπως επίμονα καλούσε το Μέγαρο Μαξίμου τον κ. Ανδρουλάκη;”, αναφέρει το ΠΑΣΟΚ. Οξεία επίθεση στην κυβέρνηση, εξαπέλυσε από το βήμα της βουλής ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, γιατί – όπως είπε- καλλιεργεί την απαράδεκτη αντίληψη ότι τα δημοκρατικά δικαιώματα που καταπατώνται με τις υποκλοπές, είναι αμελητέο ζήτημα. “Προσχηματική” χαρακτήρισε την αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τις υποκλοπές, η πρώην γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Πλήρη κάλυψη στους χειρισμούς του Προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα, παρείχε το επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής, για την άρνησή του να συγκληθεί κεκλεισμένων των θυρών η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, για να ενημερωθεί από τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ, όπως είχε ζητήσει ο ίδιος ο κ. Ράμμος.

Λίγες ώρες μετά τη δήλωσή του Φιλίστορα Δεστεμπασίδη μέσα από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ – ο οποίος μεταξύ άλλων -ισχυρίζεται ότι τον παγίδευσαν και ότι η σύλληψή του «είναι έργο του παρακράτους της ΝΔ» τοποθετήθηκε επί του θέματος ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. Ο κ. Γεωργιάδης με μία ανάρτησή του στο Twitter εκφράζει την ελπίδα ότι τώρα που αποκαλύφθηκε ότι ο κ. Δεστεμπασίδης ήταν ο προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης» της υπόθεσης Novartis θα του αρθεί η προστασία προκειμένου να του υποβληθεί μήνυση και ενώπιον του Δικαστηρίου να αποδείξει ότι δεν ξέρει κανέναν με αυτό το κωδικό όνομα. Ο 50χρονος έχει λάβει προθεσμία να απολογηθεί το ερχόμενο Σάββατο για την εμπλοκή του σε κύκλωμα εξαπάτησης επιχειρηματιών. Ο ίδιος και άλλοι 6 κατηγορούνται για τη σύσταση «μαϊμού» εταιρείας που υποσχόταν μεσολάβηση για δάνεια πολλών εκατομμυρίων, χρεώνοντας 100.000 ευρώ το άτομο.

Επιστολή για την μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ απέστειλε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν προς τους ηγέτες των κρατών-μελών εν όψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου πουθα λάβει χώρα στις 9 και 10 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες. Η Πρόεδρος της Κομισιόν κάνει λόγο για «ευρωπαϊκή πρόκληση» στην οποία χρειάζεται «ευρωπαϊκή απάντηση» και υπογραμμίζει την ανάγκη να υπάρξει συμφωνία αναφορικά με το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο ,επισημαίνοντας ότι «το Σύμφωνο θα μετατοπίσει τη δυναμική από ένα σημείο όπου τα κενά και οι ελλείψεις εμποδίζουν αυτό που μπορούμε να κάνουμε, σε ένα όπου οι διαφορετικές ροές εργασίας αλληλοενισχύονται». Η Πρόεδρος της Κομισιόν στην επιστολή της τονίζει παράλληλα, ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για να διασφαλιστεί η πλήρης εφαρμογή της κοινής δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας.

168 νεκροί από την COVID-19 την τελευταία εβδομάδα, 153 οι διασωληνωμένοι ασθενείς.

Ψεύδη και συκοφαντίες, χαρακτηρίζει ο δικηγόρος της Εύας Καιλή ,Μιχάλης Δημητρακόπουλος τους ισχυρισμούς του Πολωνού ακροδεξιού ευρωβουλευτή Γιάτσεκ Σάριους Βόλσκι ότι η συναδελφός του είχε έμμισθη σχέση με τη Ρωσία και για τον λόγο αυτό παρακολουθούνταν από μυστικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, η Εύα Καϊλή θα προσφύγει ενώπιον της Δικαιοσύνης κατά του κ. Βόλσκι.

Εν τω μεταξύ, προφυλακισμένοι θα παραμείνουν ο Φραντσέσκο Τζόρτζι ,σύντροφος της Εύας Καϊλή και ο Νικολό Ταλαμάνκα, , μετά τη δεύτερη ακρόασή τους, σήμερα, από τις δικαστικές Αρχές στις Βρυξέλλες. Είχαν ζητήσει την αποφυλάκισή τους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Tην οργή των Δημοκρατικών βουλευτών στις ΗΠΑ έχει προκαλέσει ένα ημιαυτόματο τουφέκι, σχεδιασμένο ειδικά για παιδιά. Το τουφέκι, που ζυγίζει λιγότερο από ένα κιλό, και ρίχνει πραγματικές σφαίρες κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην αγορά πέρσι.

Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου, καθώς ήρθε ισόπαλος 1-1 με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, έχοντας ωστόσο κερδίσει με 2-0 στο πρώτο ματς στην Τούμπα. Αντίπαλος για τους Θεσσαλονικείς στους «4» της διοργάνωσης η Λαμία.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές μεμονωμένες καταιγίδες, αύριο, στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου

8 βαθμοί, αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα