12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Για τη σημερινή μεγάλη «μάχη» προετοιμάζονται κυβέρνηση και αντιπολίτευση, μετά την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με φόντο τις παρακολουθήσεις.

Η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή ολοκληρώνεται με τη ψηφοφορία περίπου στις τέσσερις το απόγευμα, καθώς το πρωί θα μιλήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί και ο πρωθυπουργός.

Υπέρ της πρότασης δυσπιστίας τάχθηκαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που σφυροκόπησαν την κυβέρνηση.

“Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι ο Πρωθυπουργός προσωπικά δεν έχει καμία σχέση”, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος, σύμφωνα με τα ευρήματα της ΑΔΑΕ, είναι μεταξύ των προσώπων που παρακολουθούνταν.

“Με τι εκβιάζεται ο κ. Χατζηδάκης και υπερασπίζεται τον κ. Μητσοτάκη που τον παρακολουθούσε;”διερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ.

“Ο κ. Χατζηδάκης, συνεχίζει τις δημόσιες εκκλήσεις του προς τη Δικαιοσύνη να ερευνήσει γρήγορα την παρακολούθησή του από την ΕΥΠ. Γιατί δεν περνά και ο ίδιος να ενημερωθεί στο αφτί …«δια την υποθέσιν του», όπως επίμονα καλούσε το Μέγαρο Μαξίμου τον κ. Ανδρουλάκη;”, αναφέρει το ΠΑΣΟΚ .

“Προσχηματική” χαρακτήρισε την αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τις υποκλοπές, η πρώην γ.γ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας σε ολόκληρη τη χώρα. Τα έντονα φαινόμενα κινούνται προς τη Θράκη, τις Κυκλάδες, νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Πολλά προβλήματα δημιούργησε η κακοκαιρία που έπληξε χθες την Αττική και δεν ήταν μόνο το κυκλοφοριακό και οι πλημμύρες, αλλά και η διακοπές στην ηλεκτροδότηση πολλών περιοχών.

Νωρίτερα, αποκαστάθηκαν τα προβλήματα που είχαν προκύψει σε Μοσχάτο και Μεταμόρφωση, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες σε Γλυφάδα, Αργυρούπολη και Καλλιθέα.

Σε κάποια σημεία των εν λόγω περιοχών υπάρχουν ακόμα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, όμως συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ παραμένουν στα σημεία με στόχο να ξεπεραστούν.

Στη Λεωφόρο Ποσειδώνος στο ύψος του δέλτα Φαλήρου προς Πειραιά η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μόνο από τη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης ανακοίνωσε ότι σήμερατα σχολεία της Αττικής θα λειτουργήσουν κανονικά.

Οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, η ανθεκτικότητα και η ανοδική δυναμική της ελληνικής οικονομίας, παρά τις αλλεπάλληλες εξωγενείς προκλήσεις, επισημάνθηκαν κατά τη συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον εκτελεστικό διευθυντή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Πιερ Γκραμένια.

Λίγες ώρες μετά τη δήλωσή του Φιλίστορα Δεστεμπασίδη μέσα από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ – ο οποίος μεταξύ άλλων -ισχυρίζεται ότι τον παγίδευσαν και ότι η σύλληψή του «είναι έργο του παρακράτους της ΝΔ» τοποθετήθηκε επί του θέματος ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ο κ. Γεωργιάδης με μία ανάρτησή του στο Twitter εκφράζει την ελπίδα ότι τώρα που αποκαλύφθηκε ότι ο κ. Δεστεμπασίδης ήταν ο προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης» της υπόθεσης Novartis θα του αρθεί η προστασία προκειμένου να του υποβληθεί μήνυση και ενώπιον του Δικαστηρίου να αποδείξει ότι δεν ξέρει κανέναν με αυτό το κωδικό όνομα.

Ο 50χρονος έχει λάβει προθεσμία να απολογηθεί το ερχόμενο Σάββατο για την εμπλοκή του σε κύκλωμα εξαπάτησης επιχειρηματιών. Ο ίδιος και άλλοι 6 κατηγορούνται για τη σύσταση «μαϊμού» εταιρείας που υποσχόταν μεσολάβηση για δάνεια πολλών εκατομμυρίων, χρεώνοντας 100.000 ευρώ το άτομο.

Επιστολή για την μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ απέστειλε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν προς τους ηγέτες των κρατών-μελών εν όψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα λάβει χώρα στις 9 και 10 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες.
Η Πρόεδρος της Κομισιόν υπογραμμίζει την ανάγκη να υπάρξει συμφωνία αναφορικά με το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο.

168 νεκροί από την COVID-19 την τελευταία εβδομάδα, 153 οι διασωληνωμένοι ασθενείς.

Ψεύδη και συκοφαντίες, χαρακτηρίζει ο δικηγόρος της Εύας Καιλή ,Μιχάλης Δημητρακόπουλος τους ισχυρισμούς του Πολωνού ακροδεξιού ευρωβουλευτή Γιάτσεκ Σάριους Βόλσκι ότι η συναδελφός του είχε έμμισθη σχέση με τη Ρωσία και για τον λόγο αυτό παρακολουθούνταν από μυστικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, η Εύα Καϊλή θα προσφύγει ενώπιον της Δικαιοσύνης κατά του κ. Βόλσκι.

Εν τω μεταξύ,

Προφυλακισμένοι θα παραμείνουν ο Φραντσέσκο Τζόρτζι ,σύντροφος της Εύας Καιλή και ο Νικολό Ταλαμάνκα, μετά τη δεύτερη ακρόασή τους, χθες, από τις δικαστικές Αρχές στις Βρυξέλλες. Είχαν ζητήσει την αποφυλάκισή τους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Στη Δικαιοσύνη οδηγήθηκαν οι πέντε αστυνομικοί ,που στις 7 Ιανουαρίου ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον 29χρονο Τάιερ Νίκολς, με τις κατηγορίες της δολοφονίας δεύτερου βαθμού, της απαγωγής και της παράβασης καθήκοντος, όπως μεταδίδει το BBC.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αναμένονται σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα