back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γερμανία-ΜΜΕ: Οι εταιρείες Pfizer και Moderna εκμεταλλεύτηκαν την ανάγκη για εμβόλια και αύξησαν κατακόρυφα την τιμή τους

Διαβάστε επίσης

Οι φαρμακευτικές εταιρείες Pfizer και Moderna εκμεταλλεύτηκαν την άμεση ανάγκη για εμβόλια και αύξησαν κατακόρυφα την τιμή τους στη Γερμανία αποκάλυψαν μέσα ενημέρωσης της χώρας, παρουσιάζοντας τα σχετικά έγγραφα.

Η Γερμανία παρήγγειλε 39 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων από την Biontech/Pfizer σε τιμή περίπου 15,50 ευρώ η κάθε μία τον Δεκέμβριο του 2020. Εννέα μήνες αργότερα, η τιμή είχε αυξηθεί στα 23,20 ευρώ ανά τεμάχιο. Η τιμή για τα εμβόλια Moderna αυξήθηκε επίσης κατά περισσότερο από 50% μέσα σε τρεις μήνες. 

«Δεν πρέπει να βασίζεστε σε πληροφορίες που δεν μπορούν να επαληθευτούν», απάντησε εκπρόσωπος της εταιρείας Pfizer. Ωστόσο, το ποσό που δαπάνησε η Γερμανία για τα εμβόλια που αναφέρθηκε από τρία μέσα ενημέρωσης επιβεβαιώθηκε από το γερμανικό υπουργείο Υγείας.

Υπό διερεύνηση είναι και ο ρόλος της προέδρου της Κομισιόν καθώς φέρεται να έκανε διαπραγματεύσεις σε προσωπικό επίπεδο μέσω μηνυμάτων με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά.

Newsroom

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα