back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συντάξεις: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας παρέμβασης στην προσωπική διαφορά

Διαβάστε επίσης

Ανοιχτό το ενδεχόμενο κυβερνητικής παρέμβασης για την ενίσχυση των συνταξιούχων οι οποίοι δεν έλαβαν την αύξηση του 7,75%, άφησε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Στο τέλος Φεβρουαρίου, αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης σχετικά με την ενίσχυση των συνταξιούχων, οι οποίοι εξαιτίας της υψηλής προσωπικής διαφοράς, δεν έλαβαν την αύξηση του 7,75% που χορηγήθηκε μετά από το δωδεκαετές «πάγωμα» των συντάξεων.

Όπως επισήμανε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, αμέσως μετά την επίσκεψη του στο Α’ ΚΑΠΗ Γαλατσίου, όπου συνομίλησε με συνταξιούχους, το 17% όσων έχουν προσωπική διαφορά, δηλαδή το 5,5% του συνόλου των συνταξιούχων, δεν θα έχουν τύχουν αύξησης.

Ωστόσο, πρόσθεσε ο υπουργός Εργασίας, με δεδομένες τις εισοδηματικές πιέσεις από την διεθνή ενεργειακή κρίση και τον υψηλό πληθωρισμό, στο τέλος Φεβρουαρίου, αφού η κυβέρνηση θα έχει στην διάθεση της όλα τα αναγκαία δεδομένα, θα τοποθετηθεί σχετικά με βάση πάντα τις δυνατότητες της οικονομίας και του προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει την χορήγηση είτε ειδικής οικονομικής ενίσχυσης 250 ευρώ πριν το Πάσχα είτε την καταβολή κυμαινόμενου επιδόματος προσωπικής διαφοράς.

Ο Κωστής Χατζηδάκης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι συνταξιούχοι με τους οποίους συνομίλησε ήταν ευχαριστημένοι, αναγνωρίζοντας ότι η κυβέρνηση, από το 2019 και μετά, έχει λάβει μόνο θετικά μέτρα για τους ίδιους και παράλληλα -όπως ανέφερε χαρακτηριστικά- έχοντας επίγνωση ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει ξαφνικά Ελβετία ή Σουηδία στην οικονομία και το ασφαλιστικό σύστημα.

Αναφερόμενος στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για το θέμα από την αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας τιμά τα ήθη και τα έθιμα του ΣΥΡΙΖΑ, τάζοντας στους συνταξιούχους όσα είχε υποσχεθεί στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το 2014, όταν στην συνέχεια είχε πράξει τα ακριβώς αντίθετα.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα