back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων σε πλήρη ετοιμότητα – Αντλίες και ειδικά οχήματα καθαριότητας στους δρόμους

Διαβάστε επίσης

Σε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκεται από χθες ο μηχανισμός του δήμου Αθηναίων, μετά το δελτίο έκτακτων καιρικών φαινομένων που είχε εκδόσει από την Τρίτη η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σε σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων διευθύνσεων του δήμου, αποφασίστηκε οι διευθύνσεις τεχνικών έργων, δημοτικής αστυνομίας, καθαριότητας και ηλεκτρολογικού, πρασίνου να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, με τις υπηρεσίες του δήμου να περνούν με επιτυχία τις εξετάσεις της δύσκολης χθεσινής ημέρας.

Συγκεκριμένα, συνεργεία του δήμου βρέθηκαν από το πρωί σε επιλεγμένα σημεία με αντλίες για απάντληση συσσωρευμένων υδάτων από την έντονη βροχόπτωση, ειδικά οχήματα του τομέα καθαριότητας σε λόφους για τυχόν πτώσεις κλαδιών και φερτών υλικών στους γύρω δρόμου, με την δημοτική αστυνομία να βρίσκεται αντίστοιχα σε κατάσταση συναγερμού προκειμένου να συνεισφέρει σε κάθε περίπτωση.

Ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτροφωτισμού, Ενεργειακής Αναβάθμισης και Πολιτικής Προστασίας, κ. κ. Ευγένιος (Σάκης) Κολλάτος, μιλώντας στον 9.84, τόνισε ότι « ευτυχώς την χθεσινή ημέρα όλα πήγαν καλά, στην επιχείρηση που είχε στήσει ο Δήμος Αθηναίων για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων από την κακοκαιρία και δεν παρουσιάστηκε κάποιο σοβαρό ζήτημα». Μικροπροβλήματα παρουσιάστηκαν, μόνο σε 15 στον αριθμό διάσπαρτων βουλωμένων φρεατίων, λόγω κυρίως συσσωρευμένων φύλλων. Τα φρεάτια καθαρίστηκαν άμεσα από τους ανθρώπους του δήμου και τα όποια μικροπροβλήματα
αντιμετωπίστηκαν άμεσα. «Περιπτώσεις με πτώσεις κλαδιών και φερτών υλικών δεν αντιμετωπίσαμε παρά την μεγάλη ποσότητα νερού που έπεσε κατά την διάρκεια της χθεσινής ημέρας», όπως πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος.

Τέλος, ο κ. Κολατος επισήμανε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου βρίσκονται και σήμερα σε ετοιμότητα, αλλά σε ένα πιο χαμηλό επίπεδο διαβάθμισης κινδύνου, με γνώμονα πάντα το γεγονός ότι οι προγνώσεις της ΕΜΥ μιλούν για σταδιακή εξουθένωση των φαινομένων».

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα