back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Στην αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας, στη βαθμίδα «ΒΒ+», με σταθερή προοπτική (από «ΒΒ»), προχώρησε ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch. Πρόκειται για βαθμίδα ένα σκαλοπάτι κάτω από την επενδυτική. Ειδικότερα, προβλέπει περαιτέρω μείωση του ελλείμματος της γενικής κυβέρνησης στο 1,8% του ΑΕΠ το 2024, από 3,8% που ήταν η εκτίμηση για το 2022. Σε ανακοίνωσή του ο οίκος Fitch επικαλείται ως βασικούς λόγους για την αναβάθμιση, τη βελτίωση των δημοσιονομικών αποτελεσμάτων και τους μειωμένους κινδύνους για τον τραπεζικό τομέα.

Η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας στην οποία προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings «επιβεβαιώνει ότι ο εθνικός στόχος για την επίτευξη της επενδυτικής βαθμίδας εντός του 2023 – με πολλαπλά οφέλη για την κοινωνία και την οικονομία – είναι εφικτός», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Εντείνονται οι φόβοι για κλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή μετά την χθεσινή επίθεση σε συναγωγή της Ιερουσαλήμ, όπου 7 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν. Νεκρός ο 21χρονος Παλαιστίνιος δράστης. ΗΠΑ, ΟΗΕ, Βρετανία και ελληνικό υπουργείο εξωτερικών καταδικάζουν την επίθεση.

Την αντιπαράθεση τους για το ζήτημα των υποκλοπών συνέχισαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στον απόηχο της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για “θλιβερή παρουσία” του κ. Μητσοτάκη που “επιβεβαίωσε την ενοχή του μετά την καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας από τους βουλευτές της συμπολίτευσης. Οι ίδιες πηγές δημοσιεύουν την επιστολή του Αλέξη Τσίπρα στην οποία απάντησε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος, επιβεβαιώνοντας, όπως αναφέρουν, “πως και τα έξι πρόσωπα, για τα οποία έκανε αίτηση ο κ. Τσίπρας, δηλαδή «υπουργός και πέντε ανώτατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων» βρίσκονταν σε επίσημη παρακολούθηση από την ΕΥΠ του κ. Μητσοτάκη”.

Ανακοίνωση – απάντηση στις πηγές του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε η ΝΔ, τονίζοντας ότι ύστερα από την αμήχανη στάση στην οποία βρέθηκε ο κ. Τσίπρας στη Βουλή και την επιβεβαίωση ότι η επιστολή του Προέδρου της ΑΔΑΕ κ. Ράμμου δεν περιείχε ονόματα, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ένιωσαν την ανάγκη να δώσουν στη δημοσιότητα, την επιστολή του κ. Τσίπρα προς τον κ. Ράμμο, από τις αρχές Δεκεμβρίου στην οποία ο κ.Τσίπρας κατέγραφε ονόματα».

Kαταστροφικό ήταν το πέρασμα της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε τη Σάμο. Ισχυρή χαλαζόπτωση γέμισε τους στενούς δρόμους με πυκνό χαλάζι, που παρέπεμπε σε χιονισμένο τοπίο και στη συνέχεια μετατράπηκαν σε ποτάμια. Μεγάλα είναι τα προβλήματα που προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία και στη Ρόδο με τους θυελλώδεις ανέμους να έχουν προκαλέσει σημαντικές ζημιές. Τα ισχυρά μποφόρ παρέσυραν, κάγκελα από μπαλκόνια, δέντρα μέχρι και σταθμευμένα δίκυκλα ενώ το νησί αποκόπηκε συγκοινωνιακά και φωτεινοί σηματοδότες τέθηκαν εκτός λειτουργίας.

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε το πρωτοφανές περιστατικό που καταγράφηκε χθες στην Αιτωλοακαρνανία, όπου μαθητές αναγκάστηκαν να διασχίσουν συρμάτινη γέφυρα πάνω από τα ορμητικά νερά του ποταμού Εύηνου κατά την επιστροφή τους από το σχολείο, εξαιτίας μεγάλης κατολίσθησης που προκλήθηκε από την κακοκαιρία.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 95-89 της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΣΕΦ για την 21η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις και τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες, προβλέπονται για σήμερα, στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα