back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα από σφαίρες σε επίθεση που διαπράχθηκε σε συνοικία της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, μια μέρα μετά την επίθεση κοντά σε συναγωγή που στοίχισε τη ζωή σε 7 ανθρώπους. “Ένας 23χρονος άνδρας βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση και άλλος ένας 47χρονος σε μέτρια ως σοβαρή κατάσταση, με τραύματα από σφαίρες στο άνω μέρος του σώματος”, διευκρίνισε εκπρόσωπος ισραηλινής υπηρεσίας. Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο ύποπτος “εξουδετερώθηκε”, χωρίς να διευκρινίσει αν τραυματίστηκε ή είναι νεκρός, ενώ εκπρόσωπός της δήλωσε ότι πρόκειται για “τρομοκρατική επίθεση”.

Τεταμένη η ατμόσφαιρα στην Τουρκία μετά τα επεισόδια με το κάψιμο του Κορανίου στη Σουηδία και τη Δανία. Οι πρεσβείες των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Γαλλίας στην Τουρκία προειδοποιούν τους πολίτες τους που βρίσκονται εκεί για πιθανό «κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης».

Απολογείται σήμερα στην ανακρίτρια ο φερόμενος ως Μάξιμος Σαράφης ,προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση της Νοβαρτις ,ο οποίος συνελήφθη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας υπόσχονταν δάνεια από τράπεζα με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο κατηγορούμενος αρνείται οποιαδήποτε ποινική εμπλοκή στην υπόθεση και αποδίδει τη σύλληψη του σε πολιτικούς λόγους. Αμέσως μετά το τέλος της απολογίας του ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική του μεταχείριση.

Οκτώ μήνες φυλάκιση με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 600 ευρώ είναι η ποινή που επιβλήθηκε στο 29χρονο τράπερ που συνελήφθη χθες το βράδυ στην Ιονία οδό, κοντά στα διόδια της Ρίγανης, για παράβαση του νόμου περί όπλων από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου. Ο 29χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα σήμερα το πρωί και στη συνέχεια δικάστηκε στο αυτόφωρο.

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 2 τραυματίστηκαν έπειτα από πλήγμα των ρωσικών δυνάμεων σε γειτονιά με σπίτια στην πόλη Κοστιαντίνιφκα, στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης της επαρχίας. Ο Πάβλο Κιριλένκο ανέφερε σε ανάρτησή του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram ότι τέσσερις πολυκατοικίες και ένα ξενοδοχείο υπέστησαν ζημιές και ότι τα σωστικά συνεργεία και αξιωματούχοι της αστυνομίας έχουν σπεύσει στο σημείο για να “καταγράψουν προσεκτικά άλλο ένα έγκλημα των ρωσικών δυνάμεων κατοχής”.

Τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για την αναβάθμιση των καλλιτεχνικών επαγγελμάτων, παρουσίασε με ανάρτησή του στο Facebook ο πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις κινήσεις της κυβέρνησης για τη σύνδεση των παραστατικών τεχνών με το υπόλοιπο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, ενώ μίλησε και για τις αμοιβές των καλλιτεχνών στο Δημόσιο. “Σχεδιάζουμε άμεσα τον οδικό χάρτη με τον οποίο η χώρα μας θα αποκτήσει ως το 2025 δημόσιες, πανεπιστημιακού επιπέδου, σπουδές στις παραστατικές τέχνες”, έγραψε μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός.

 

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 20η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ στις 7 και μισή παίζουν Βόλος- Παναιτωλικός και στις 8 ΠΑΣ Γιάννινα- Ατρόμητος.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις για σήμερα, στην Αττική. Θερμοκρασία έως 13 βαθμούς Κελσίου. 13.3 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα