back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Για «πολύ ευπρόσδεκτα νέα» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζοντας την αναβάθμιση της Ελλάδας από τον οίκο Fitch.

Όπως σημειώνει σε ανάρτησή του στο Twitter «η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε BB+ μας φέρνει μόλις μια βαθμίδα κάτω από την επενδυτική βαθμίδα». Προσθέτει δε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι «πλήρως προσηλωμένη στο μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα για την προσέλκυση επενδύσεων, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την επιτάχυνση της ανάπτυξης».

Στο μεταξύ με ανάρτησή του στο Facebook ο πρωθυπουργός παρουσίασε τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για την αναβάθμιση των καλλιτεχνικών επαγγελμάτων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις κινήσεις της κυβέρνησης για τη σύνδεση των παραστατικών τεχνών με το υπόλοιπο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, ενώ μίλησε και για τις αμοιβές των καλλιτεχνών στο Δημόσιο. “Σχεδιάζουμε άμεσα τον οδικό χάρτη με τον οποίο η χώρα μας θα αποκτήσει ως το 2025 δημόσιες, πανεπιστημιακού επιπέδου, σπουδές στις παραστατικές τέχνες”, έγραψε μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός.

“Ο κ. Μητσοτάκης παίρνει πίσω το Προεδρικό διάταγμα για τους καλλιτέχνες, προδίδοντας τον προεκλογικό πανικό του” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ένας 13χρονος Παλαιστίνιος είναι ο δράστης της επίθεσης από την οποία τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι -ένας πατέρας και ο γιός του- σήμερα το πρωί σε συνοικία της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, όπως ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο της Πόλης του Δαβίδ, και ο έφηβος “εξουδετερώθηκε και τραυματίστηκε”. Η νέα επίθεση έγινε μια μέρα μετά την επίθεση κοντά σε συναγωγή που στοίχισε τη ζωή σε 7 ανθρώπους.

Απολογείται σήμερα στην ανακρίτρια ο λεγόμενος ως Μάξιμος Σαράφης, προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση της Νοβάρτις, ο οποίος συνελήφθη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας υπόσχονταν δάνεια από τράπεζα με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο κατηγορούμενος αρνείται οποιαδήποτε ποινική εμπλοκή στην υπόθεση και αποδίδει τη σύλληψη του σε πολιτικούς λόγους.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών οι οποίοι χθες το απόγευμα σε εστιατόριο στην οδό Βούλγαρη στην Ομόνοια μαχαίρωσαν 36χρονο Πακιστανό ο οποίος μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό. Σύμφωνα με την αστυνομία υπήρξε συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 20η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ

στις 7 και μισή παίζουν Βόλος- Παναιτωλικός

και στις 8 ΠΑΣ Γιάννινα- Ατρόμητος.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες για αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα