12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Ο Fitch γίνεται ο 3ος οίκος που μετά τη νέα αναβάθμιση φέρνει την Ελλάδα μια κλίμακα κάτω από την επενδυτική.«Eυπρόσδεκτα νέα από τον οίκο Fitch. Η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε BB+ μας φέρνει μόλις μια βαθμίδα κάτω από την επενδυτική.” δηλώνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο οίκος Fitch προβλέπει μείωση του πληθωρισμού το 2023 και το 2024 στο 5% και στο 1,5% αντίστοιχα, ενώ εκτιμά ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα διαμορφωθεί στο 0,9% φέτος και στο 2,3% του χρόνου με ώθηση και από τις επενδύσεις.

Η Σουηδία αναστέλλει την ένταξή της στο ΝΑΤΟ λόγω της αντίδρασης της Τουρκίας στην ενέργεια για το κάψιμο του Κορανίου, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter το πρακτορείο Nexta. Ωστόσο, η Στοκχόλμη εκφράζει την ελπίδα να ενταχθεί στη συμμαχία το καλοκαίρι του 2023, δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας

Την ίδια ώρα το υπουργείο Εξωτερικών της Σουηδίας προειδοποίησε σήμερα, Σάββατο τους Σουηδούς που βρίσκονται στην Τουρκία να αποφεύγουν τα πλήθη και τις διαδηλώσεις έπειτα από την πρόσφατη πυρπόληση του Κορανίου στη Στοκχόλμη από τον ακροδεξιό πολιτικό Ράσμους Παλουντάν, την περασμένη εβδομάδα. Οι ενέργειες του Παλουντάν οδήγησαν σε διαδηλώσεις σε μουσουλμανικές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Τουρκία.«Οι Σουηδοί στην Τουρκία καλούνται να ενημερώνονται για την εξέλιξη των γεγονότων και να αποφεύγουν τις μεγάλες συναθροίσεις και τις διαδηλώσεις», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

«Ο Δήμος Αθηναίων ούτε έδωσε, ούτε θα μπορούσε να δώσει άδεια στους νεοναζί να κάνουν συγκέντρωση» αναφέρει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης σε ανάρτηση του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης απαντώντας σε ανακοίνωση των εκπροσώπων Τύπου του ΠΑΣΟΚ και ΜέΡΑ 25, σχετικά με συγκέντρωση της ΧΑ στην πλατεία Μαβίλη. Επιπλέον ο Δήμος Αθηναίων με ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι παρείχε σύμφωνη γνώμη στη λήψη μέτρων και περιορισμών από την αστυνομία, με δεδομένο ότι για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, δεν υπήρξε η προβλεπόμενη από το νόμο άδεια. Τη δική της τοποθέτηση στο φλέγον ζήτημα που προέκυψε πήρε η Αστυνομία. Μέσω ανακοίνωσης, η ΕΛ.ΑΣ. τονίζει πως ουδέποτε δόθηκε σχετική άδεια.

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα ο φερόμενος ως «Μάξιμος Σαράφης», προστατευόμενος μάρτυρας της υπόθεσης Novartis, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και συγκεκριμένα για την εμπλοκή του σε κύκλωμα εξαπάτησης επιχειρηματιών. Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Ακόμη μια αποχώρηση από το ΠΑΣΟΚ με αιχμές για την ηγεσία του κόμματος. Ο Απόστολος Σπυρόπουλος, γιος του Ροβέρτου Σπυρόπουλου, συντονιστής τομέων πολιτικής του κινήματος- συνεργάτης και της Φ. Γεννηματά επί προεδρίας της- με ανάρτηση του στο Facebook αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το κίνημα έχει χάσει τον πολιτικό του προσανατολισμό και αφήνει αιχμές κατά του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς -όπως αναφέρει -διοικείται από μια ολιγομελή ομάδα που αδιαφορεί για τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας.

«Να βγει πιο δυνατό το ΚΚΕ στις εκλογές» ζήτησε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, διαχωρίζοντας την πολιτική και την στάση του κόμματος του από εκείνη των άλλων κόμματων, σε ομιλία του απόψε στο Παλαί Ντε Σπορ, στη Θεσσαλονίκη «Και σε αυτές τις εκλογές, το σύνθημα είναι ένα: Μόνοι τους και όλοι μας, με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ», είπε ο κ. Κουτσούμπας

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,9 βαθμών έπληξε σήμερα το βράδυ περιοχή στα σύνορα Τουρκίας – Ιράν, καταστρέφοντας σπίτια σε μια επαρχιακή πρωτεύουσα του Ιράν. Οι Ιρανοί αξιωματούχοι των υπηρεσιών εκτάκτων καταστάσεων δήλωσαν ότι ομάδες διάσωσης εστάλησαν στην περιοχή και ότι τα νοσοκομεία τέθηκαν σε συναγερμό, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν, κατά τη διάρκεια γιορτής που διοργανώθηκε σήμερα σε μια έπαυλη κοντά στο Μπέβερλι Χιλς, πλούσια συνοικία του Λος Άντζελες. Τα τρία θύματα βρέθηκαν μέσα σε ένα όχημα σταθμευμένο απ’ έξω. Οι τέσσερις τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 20η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ

Βόλος- Παναιτωλικός 2-3

ΠΑΣ Γιάννινα- Ατρόμητος. 1-1

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες για αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα