back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Νέα επίθεση στην Ουκρανία, που μπορεί να αρχίσει τον Φεβρουάριο ή το Μάρτιο, ετοιμάζει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο πηγές του Κρεμλίνου.
Εν τω μεταξύ, έντονος προβληματισμός επικρατεί στις ΗΠΑ μετά τις αποκαλύψεις για διαφθορά υψηλόβαθμων αξιωματούχων στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τους NYT, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι παρακολουθούν με ανησυχία τη ροή βοήθειας ύψους δισεκατομμυρίων αμερικανικών δολαρίων στη χώρα, γνωρίζοντας καλά την ιστορία της πολιτικής διαφθοράς του Κιέβου και φοβούμενοι ότι η βοήθεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για «προσωπικό όφελος».

Την αντιπαράθεσή τους για το ζήτημα των υποκλοπών συνέχισαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στον απόηχο της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για “θλιβερή παρουσία” του κ. Μητσοτάκη που “επιβεβαίωσε την ενοχή του μετά την καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας από τους βουλευτές της συμπολίτευσης. Οι ίδιες πηγές δημοσιεύουν την επιστολή του Αλέξη Τσίπρα στην οποία απάντησε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, κ. Ράμμος, επιβεβαιώνοντας, όπως αναφέρουν, “πως και τα έξι πρόσωπα, για τα οποία έκανε αίτηση ο κ. Τσίπρας, δηλαδή «υπουργός και πέντε ανώτατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων» βρίσκονταν σε επίσημη παρακολούθηση από την ΕΥΠ του κ. Μητσοτάκη”.
Ανακοίνωση – απάντηση στις πηγές του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε η ΝΔ, τονίζοντας ότι η επιστολή του Προέδρου της ΑΔΑΕ κ.Ράμμου δεν περιείχε ονόματα, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ένιωσαν την ανάγκη να δώσουν στη δημοσιότητα, την επιστολή του κ.Τσίπρα προς τον κ.Ράμμο, από τις αρχές Δεκεμβρίου στην οποία ο κ.Τσίπρας κατέγραφε ονόματα».

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Βουλή κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει πώς γνώριζε ότι στην απόρρητη επιστολή Ράμμου υπήρχαν ονόματα προσώπων που παρακολουθήθηκαν από την ΕΥΠ.
Δριμύ κατηγορώ κατά του Πρωθυπουργού εξαπέλυσε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος απέδωσε, τις παρακολουθήσεις σε προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να αποκτήσει ένα εργαλείο εκφοβισμού, ενώ αναφερόμενος στις παρακολουθήσεις ανώτατων αξιωματικών, τον κάλεσε να πει αν αυτές σχετίζονται με τα εξοπλιστικά προγράμματα.

«Ένοχος ο Πρωθυπουργός. Δεν έχει το πολιτικό ανάστημα να αναμετρηθεί με τις βαρύτατες ευθύνες του για την θεσμική εκτροπή», τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.
«Κανείς δεν μπορεί να αποφύγει την απόδοση ευθυνών, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΠΑΣΟΚ», δήλωσε ο γ.γ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Οι φαρμακευτικές εταιρείες Pfizer και Moderna εκμεταλλεύτηκαν την άμεση ανάγκη για εμβόλια και αύξησαν κατακόρυφα την τιμή τους στη Γερμανία αποκάλυψαν μέσα ενημέρωσης της χώρας, παρουσιάζοντας τα σχετικά έγγραφα.
Η Γερμανία παρήγγειλε 39 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων από την Biontech/Pfizer σε τιμή περίπου 15,50 ευρώ η κάθε μία τον Δεκέμβριο του 2020. Εννέα μήνες αργότερα, η τιμή είχε αυξηθεί στα 23,20 ευρώ ανά τεμάχιο. Η τιμή για τα εμβόλια Moderna αυξήθηκε επίσης κατά περισσότερο από 50% μέσα σε τρεις μήνες.
«Δεν πρέπει να βασίζεστε σε πληροφορίες που δεν μπορούν να επαληθευτούν», απάντησε εκπρόσωπος της εταιρείας Pfizer. Ωστόσο, το ποσό που δαπάνησε η Γερμανία για τα εμβόλια που αναφέρθηκε από τρία μέσα ενημέρωσης επιβεβαιώθηκε από το γερμανικό υπουργείο Υγείας.
Υπό διερεύνηση είναι και ο ρόλος της προέδρου της Κομισιόν καθώς φέρεται να έκανε διαπραγματεύσεις σε προσωπικό επίπεδο μέσω μηνυμάτων με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά.

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε το πρωτοφανές περιστατικό που καταγράφηκε χθες στην Αιτωλοακαρνανία, όπου μαθητές αναγκάστηκαν να διασχίσουν συρμάτινη γέφυρα πάνω από τα ορμητικά νερά του ποταμού Εύηνου κατά την επιστροφή τους από το σχολείο, εξαιτίας μεγάλης κατολίσθησης που προκλήθηκε από την κακοκαιρία.

ΗΠΑ, ΟΗΕ, Βρετανία και ελληνικό υπουργείο εξωτερικών καταδικάζουν την επίθεση σε συναγωγή της Ιερουσαλήμ, όπου 7 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν, ενώ εντείνονται οι φόβοι για κλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή, μία ημέρα μετά την πιο αιματηρή επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στη Δυτική Όχθη εδώ και χρόνια.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 95-89 της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΣΕΦ για την 21η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις, τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες, προβλέπονται για σήμερα, στην Αττική.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου, στους 8 βαθμούς αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα