18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Δήμος Αθηναίων: Καμία άδεια για εκδήλωση της Χρυσής Αυγής

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό Τύπο, αλλά και ανακοίνωση των εκπροσώπων Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΜέΡΑ25, από το δήμο Αθηναίων διευκρινίζεται: «Καμία άδεια δεν ζητήθηκε ούτε χορηγήθηκε για την κατάληψη κοινοχρήστου χώρου και πραγματοποίηση εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής στην Πλατεία Ρηγίλλης.

Επιπλέον ο δήμος Αθηναίων παρείχε σύμφωνη γνώμη στη λήψη μέτρων και περιορισμών από την αστυνομία, με δεδομένο ότι για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, δεν υπήρξε η προβλεπόμενη από το νόμο άδεια.

Συγκεκριμένα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινοχρήστων Χώρων Βασίλειος Κορομάντζος απαντώντας στο σχετικό έγγραφο της ΕΛΑΣ, με ημερομηνία 27 Ιανουαρίου, σημείωνε: “Σας γνωρίζουμε ότι δεν έχει χορηγηθεί άδεια κατάληψης κοινόχρηστου χώρου για την πραγματοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης και παρέχουμε σύμφωνη γνώμη για τα μέτρα που πρόκειται να λάβετε με δεδομένο ότι δεν υπάρχει η σχετική άδεια”».

Κ. Μπακογιάννης: Ο Δήμος Αθηναίων ούτε έδωσε, ούτε θα μπορούσε να δώσει άδεια στους νεοναζί να κάνουν συγκέντρωση

«Ο Δήμος Αθηναίων ούτε έδωσε, ούτε θα μπορούσε να δώσει άδεια στους νεοναζί να κάνουν συγκέντρωση» αναφέρει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης σε ανάρτηση του στο Twitter.

«Για όσους ψάχνονται για τζάμπα καυγά: Ο Δήμος Αθηναίων ούτε έδωσε, ούτε θα μπορούσε να δώσει άδεια στους νεοναζί να κάνουν συγκέντρωση. Είναι αδιανόητο. Η πατριδοκαπηλεία άλλωστε είναι μια από τις μεγαλύτερες προσβολές στους πεσόντες υπέρ της πατρίδας, αναφέρει ο κ Μπακογιάννης στην ανάρτησή του.

Δ. Μάντζος: Προκλητική η έγκριση για συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής

Nωρίτερα προκλητική για κάθε δημοκρατικό πολίτη χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μάντζος την άδεια «για συγκέντρωση της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή” στο κέντρο της Αθήνας, λίγα μόλις μέτρα μακριά από τη Βουλή», όπως αναφέρει σε ανάρτησή του.

Πρόκειται, τονίζει, για «μια απόφαση πολιτικά και θεσμικά απαράδεκτη που μάλιστα στηρίζεται στη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου Αθηναίων» και θέτει προς τον κ. Μπακογιάννη τα ερωτήματα: «Σε τι ακριβώς συμφωνεί ο κ. Μπακογιάννης με τη σχεδιαζόμενη συγκέντρωση; Τη θεωρεί ειρηνική πολιτική εκδήλωση; Πιστεύει ότι δεν επαπειλεί τη ζωή της πόλης;».

Ο κ. Μάντζος στην ανάρτησή του επισημαίνει τέλος ότι «οι αρμόδιες αρχές έχουν τρεις ώρες μπροστά τους για να μην εφαρμοστεί η προκλητική τους απόφαση».

Γιώργος Μανουσακάκης – Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα