18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Qatargate: Ξεκινάει έρευνα στο Μιλάνο για ξέπλυμα χρήματος από την οικογένεια Παντσέρι και τη φοροτεχνικό τους

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Fatto Quotidiano, πρόκειται να αρχίσει σύντομα στο Μιλάνο έρευνα για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από μέρος της οικογένειας Παντσέρι.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η νέα αυτή δραστηριότητα της εισαγγελίας του Μιλάνου θα είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας Ιταλών και Βέλγων εισαγγελέων. Οι Βέλγοι δικαστικοί μαζί με τον υπεύθυνο της όλης έρευνας, Μισέλ Κλες, παρέμειναν το προηγούμενο διήμερο στην ιταλική συμπρωτεύουσα.

Πιο αναλυτικά, η «ιταλική έρευνα» σε μια πρώτη φάση θεωρείται πιθανόν να επικεντρωθεί στη δραστηριότητα της φοροτεχνικού της οικογένειας Παντσέρι, Μόνικα Μπελίνι, η οποία βρίσκεται σε κατ΄οίκον περιορισμό μετά την έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς των Βρυξελλών, φέρεται να μπορεί να έπαιξε κύριο ρόλο σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος μέσω της εταιρίας Εquality Consultancy, η οποία δημιουργήθηκε το 2018 και έκλεισε τρία χρόνια αργότερα. «Μέλη της, μεταξύ των άλλων, ήταν και συγγενείς του Φραντσέσκο Τζόρτζι, πρώην βοηθού του Αντόνιο Παντσέρι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», γράφει η εφημερίδα Il Fatto Quotidiano.

H ιταλική εφημερίδα, τέλος, υπενθυμίζει ότι ο ίδιος ο Τζόρτζι, σε ανάκρισή του, είπε ότι «η φοροτεχνικός Μπελίνι φέρεται να είχε σημαντικό ρόλο στον “επαναπατρισμό” μετρητών που προέρχονταν από το Κατάρ και να δημιούργησε, μαζί με την κόρη του Αντόνιο Παντσέρι, Σίλβια, μια δομή εταιριών με στόχο να εγγυηθεί ροή χρημάτων που να μοιάζει νόμιμη».

Σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές, πάντως, μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας του Αντόνιο Παντσέρι με την Εισαγγελία των Βρυξελλών και τις νέες ανακρίσεις του, θεωρείται πολύ δύσκολο να μπορέσουν να προκύψουν καινούρια, καθοριστικά στοιχεία για την όλη υπόθεση, από ενδεχόμενη ιταλική αυτόνομη δικαστική έρευνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα