back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Σε δύο χωριστές ταξιδιωτικές οδηγίες, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών συνέστησε στους πολίτες του στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε ευρωπαϊκές χώρες “να ενεργήσουν ψύχραιμα απέναντι σε πιθανές ξενοφοβικές και ρατσιστικές παρενοχλήσεις και επιθέσεις” και “να μείνουν μακριά από περιοχές όπου θα μπορούσαν να ενταθούν οι διαδηλώσεις”.

Είχε προηγηθεί προειδοποίηση από αρκετές πρεσβείες στην Άγκυρα προς τους πολίτες τους που μένουν στην Τουρκία, ανάμεσά τους εκείνες των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Σουηδίας και της Ιταλίας, στην οποία τους ζητούσαν να είναι σε επαγρύπνηση για τον κίνδυνο “πιθανών επιθέσεων αντιποίνων από τρομοκράτες εναντίον χώρων λατρείας”. Η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε μετά τα πρόσφατα περιστατικά με το κάψιμο αντιτύπων του Κορανίου στην Ευρώπη.

Στο μεταξύ η Σουηδία αναστέλλει την ένταξή της στο ΝΑΤΟ λόγω της αντίδρασης της Τουρκίας στην ενέργεια για το κάψιμο του Κορανίου, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter το πρακτορείο Nexta. Ωστόσο, η Στοκχόλμη εκφράζει την ελπίδα να ενταχθεί στη συμμαχία το καλοκαίρι του 2023, δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας.

Απέναντι σε έναν αυθάδη και αναθεωρητικό γείτονα που νομίζει ότι μπορεί να ερμηνεύει τις συνθήκες και τα πράγματα κατά το δοκούν, η Ελλάδα θα μένει πάντα σταθερή στις δικές της κατευθυντήριες γραμμές και στο Διεθνές Δίκαιο» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε ομιλία του στη Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Μαγνησίας της ΝΔ.

Τουλάχιστον τρεις νεκροί και περισσότεροι από 300 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της σεισμικής δόνησης μεγέθους 5,9 βαθμών που έπληξε χθες το βράδυ το βορειοδυτικό Ιράν στα σύνορα με την Τουρκία. Στέλεχος των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών δήλωσε στην κρατική τηλεόραση πως χιονίζει σε ορισμένες από τις περιοχές που επλήγησαν κι ότι έχουν αναφερθεί διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Στη σύλληψη ενός 16χρονου στην Κηφισιά προχώρησε η ελληνική αστυνομία ο οποίος μαζί με έναν ακόμη ανήλικο λήστευαν συνομήλικούς τους με τη χρήση σωματικής βίας. Από τις αρχές αναζητείται ο δεύτερος ανήλικος.

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον δεκατέσσερις τραυματίστηκαν σε ρωσικό πλήγμα στην Κονσταντίνοφκα, πόλη της ανατολικής Ουκρανίας, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιοχής. “Οι Ρώσοι πυροβόλησαν σε κατοικημένη περιοχή, προκαλώντας ζημιές σε τετραώροφα κτίρια, σε ένα ξενοδοχείο, σε χώρους στάθμευσης και οχήματα”, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Ντονέτσκ Πάβλο Κιριλένκο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Στις 10 και μισή η μονομαχία Τσιτσιπά- Τζόκοβιτς στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν.

Για την 20η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ παίζουν:

Στις 4 Ολυμπιακός – ΟΦΗ

Επτά και μισή ΑΕΚ-ΑΡΗΣ

Χθες Βόλος- Παναιτωλικός 2-3 και ΠΑΣ Γιάννινα- Ατρόμητος 1-1

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες για σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Αυτή την ώρα η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι είναι 9 βαθμοί

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα