14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισιδώρου Ντογιάκου προκάλεσε δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» με τίτλο «Διάλογοι της Ντροπής» το όποιο αφορά σε διαλόγους για  επαφές μεταξύ νονών της νύχτας και στελεχών της ΕΛ.ΑΣ, και μάλιστα σε ανώτατο επίπεδο. Για την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης λόγω της σοβαρότητας της ο Ισίδωρος Ντογιάκος ζητά η προκαταρκτική εξέταση να ανατεθεί σε δύο εισαγγελείς, τακτικό και επίκουρο,για να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η έρευνα. Έρευνα για το δημοσίευμα διέταξε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, τόσο από το Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας όσο και από τον αρμόδιο εισαγγελέα.  

Σημαντική χαρακτηρίζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την επίσκεψή του στην Ιαπωνία. Επισημαίνει ότι πρόκειται για μία « επίσκεψη σε μια από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου και μια χώρα με την οποία ελπίζουμε να αναπτύξουμε ακόμη στενότερες σχέσεις». Ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί αύριο Δευτέρα με τον διάδοχο του ιαπωνικού θρόνου Πρίγκιπα Akishino, τον Πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Fumio Kishida, τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων  και με εκπροσώπους της Ιαπωνικής Επιχειρηματικής Ομοσπονδίας. 

Την εκκίνηση της προεκλογικής μάχης για το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ σηματοδότησε η σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος κατά την οποία εγκρίθηκε και ανακοινώθηκε το 82% των ψηφοδελτίων. Δεν έχουν ανακοινωθεί οι υποψήφιοι σε 6 εκλογικές περιφέρειες (Σάμου, Ζακύνθου, Καστοριάς ,Ευρυτανίας, Αρκαδίας και  Λακωνίας.) Η ανανέωση των ψηφοδελτίων ανέρχεται σε ποσοστό άνω του 60%. “Θέλουμε και ζητάμε ισχυρό ΠΑΣΟΚ απο την πρώτη Κυριακή” τόνισε κατά την ομιλία του ο Νίκος Ανδρουλάκης. Η πολιτική μας αυτονομία-επεσήμανε-είναι η μεγάλη μας δύναμη, και πρόσθεσε: Δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις απο ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ γιατί βρισκόμαστε σε δυο διαφορετικές όχθες. Απο τη μια η όχθη του καθήκοντος και απο την άλλη η όχθη του “όλα για την εξουσία.” 

 Επιμένει στα περί «τουρκικής μειονότητας» στη Δυτική Θράκη η Άγκυρα, με tweet του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας να κάνει λόγο για «δίκαιο αγώνα των ομογενών αδελφών μας για την τουρκικότητα». Μεταξύ άλλων το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών αναφέρει: ”Η Τουρκία θα συνεχίσει αποφασιστικά την υποστήριξή της σε αυτόν τον δίκαιο αγώνα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης και δεν θα αφήσει μόνους τους αδελφούς συγγενείς της». 

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ απομάκρυνε σήμερα,  από την κυβέρνηση τον υπουργό άνευ χαρτοφυλακίου και πρόεδρο του Συντηρητικού Κόμματος Ναντίμ Ζαχάουι, αφού ανεξάρτητη έρευνα για τις φορολογικές του υποθέσεις διαπίστωσε σοβαρή παραβίαση του υπουργικού κώδικα. 

Σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα  σε μπαρ του Ρεθύμνου στην Κρήτη. Σύμφωνα με τοπικά μέσα εν ενεργεία αστυνομικός που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας φέρεται να πυροβόλησε νεαρό που τον μαχαίρωσε μετά από καβγά. Το τραύμα είναι διαμπερές και ο νεαρός είναι εκτός κινδύνου. 

Στον Νέο Κόσμο επιχείρησαν σήμερα οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο της Κυριακής της Καθαριότητας. “Ξανά και ξανά. Κάθε Κυριακή με το πρώτο φως της ημέρας, με την ομάδα μας και τον τριπλάσιο στόλο των πλυστικών μας μηχανημάτων καθαρίζουμε σε βάθος μια ολόκληρη περιοχή της Αθήνας”, το μήνυμα του αρμόδιου αντιδημάρχου, Νίκου Αβραμίδη, στο Facebook. 

 Στην αθλητική επικαιρότητα  

Δεν τα κατάφερε ο Στέφανος Τσιτσιπάς ο οποίος ηττήθηκε με 3-0 σετ από τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν.  «Είναι ο σπουδαιότερος που έχει κρατήσει ποτέ ρακέτα τένις», δήλωσε ο Τσιτσιπάς μετά τον αγώνα για τον Τζόκοβιτς.  

Για την 20η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ:  

 Ολυμπιακός – ΟΦΗ:  2-1 τελικό

Στις 19:30 παίζουν ΑΕΚ-ΑΡΗΣ  

ΚΑΙΡΟΣ  

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια για αύριο στην Αττική . Θερμοκρασία  από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα