back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Στη δημοσιότητα ο κατάλογος των υποψήφιων βουλευτών

Διαβάστε επίσης

Την εκκίνηση της προεκλογικής μάχης για το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ σηματοδότησε η σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος με την οποία ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατάρτισης και έγκρισης του μεγαλύτερου μέρους των ψηφοδελτίων για όλη της χώρα.

Ψηφοδέλτια και η μάχη των υποψηφίων

Η Κεντρική Επιτροπή ενέκρινε κατά πλειοψηφία τα ψηφοδέλτια, ανακοινώθηκε το 82%, σχεδόν 350 υποψήφιοι, από το σύνολο των 400 που είναι η πληρότητα των ψηφοδελτίων.
Η ανανέωση των ψηφοδελτίων ανέρχεται σε ποσοστό άνω του 60%. Στο 40% η ποσόστωση για τη συμμετοχή γυναικών. Το 31% των υποψηφίων είναι κάτω των 45 ετών ενώ το 42% κατέχει μεταπτυχιακό ή διδακτορικό.
Για να δείτε τη λίστα των υποψηφίων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ , όπως έγινε γνωστή μετά τη συνεδρίαση της ΚΕ, πατήστε εδώ

Δεν έχουν κλείσει ακόμη τα ψηφοδέλτια σε Ζάκυνθο, Σάμο, Λακωνία, Αρκαδία , Καστοριά και Ευρυτανία καθώς επίσης το ψηφοδέλτιο Επικρατείας που θα ανακοινωθεί για ευνόητους λόγους σε χρόνο εγγύτερο των εκλογών.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ανακοινωθεί η υποψηφιότητα με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ του γιού του αείμνηστου βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη πιθανότατα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Πληροφορίες , θέλουν πιθανόν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και τον πρώην διεθνή τερματοφύλακα Νίκο Σαργκάνη.

Ν. Ανδρουλάκης: Η πολιτική μας αυτονομία είναι η μεγάλη μας δύναμη

 

Έχουμε χρέος απέναντι σε όσους αντιστέκονται στην παρακμή και στον ευτελισμό των θεσμών να ενώσουμε όλες τις δυνάμεις, μαζί να φέρουμε μια μεγάλη νίκη στις εθνικές εκλογές, τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά την ομιλία του θέτοντας εκ νέου το δίλημμα της κάλπης: ή με αυτούς που είναι ικανοί για όλα αρκεί να ασκούν εξουσία ή με αυτούς που είναι διατεθειμένοι να τα θυσιάσουν όλα για κοινωνική ειρήνη και ευημερία.

Μηδενική ανοχή σε φαινόμενα που πληγώνουν τους πολίτες ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης και δίνοντας το σήμα της εκλογικής εκκίνησης τόνισε : Στις επόμενες εκλογές δεν διακυβεύεται εάν το ΠΑΣΟΚ διπλασιάσει το ποσοστό του αλλά κάτι πολύ μεγαλύτερο, αν οι πολίτες θα έχουν προοδευτικό σπίτι που θα αγκαλιάσει τις αγωνίες τους. Αυτό το σπίτι θα το οικοδομήσουμε όλοι μαζί από αύριο σε κάθε γωνιά της Ελλάδας υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Σήμερα είμαστε το πρώτο κόμμα που ανακοινώνει τα ψηφοδέλτια του σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης και ζήτησε από όλα τα στελέχη να επικοινωνηθεί στην ελληνική κοινωνία το προγραμματικό πλαίσιο του κόμματος.

Η πολιτική μας αυτονομία είναι η μεγάλη μας δύναμη, η μεγάλη ελπίδα για να οικοδομήσουμε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό, επεσήμανε ο κ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε : αγωνιζόμαστε για να σταματήσει η πολιτική ομηρία της χώρας μέσα από δυο κόμματα που υπονομεύουν τη συνεννόηση. Έχουμε χρέος, είπε ο κ.Ανδρουλάκης, απέναντι σε όσους αντιστέκονται στην παρακμή και τον ευτελισμό των θεσμών να ενώσουμε όλες τις δυνάμεις, μαζί να φέρουμε μια μεγάλη νίκη στις εθνικές εκλογές. “Θέλουμε και ζητάμε ισχυρό ΠΑΣΟΚ από την πρώτη Κυριακή” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.

Αναφερόμενος στην πρόταση δυσπιστίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έκανε λόγο για ταγκό πόλωσης της ΝΔ με το ΣΥΡΙΖΑ. Το αμαρτωλό παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να γίνει συγχωροχάρτι της σημερινής θεσμικής εκτροπής του κ. Μητσοτάκη, το ΠΑΣΟΚ θα σπάσει το σπιράλ τοξικότητας, ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε :σήμερα ξεκινάμε με δυναμισμό και ενότητα έναν αγώνα για να αποδείξουμε οτι δεν είμαστε όλοι το ίδιο.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα