back to top
17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Κίνα ξαναρχίζει την έκδοση θεωρήσεων εισόδου για τους Ιάπωνες πολίτες

Διαβάστε επίσης

Η πρεσβεία της Κίνας στο Τόκιο ανακοίνωσε σήμερα ότι ξαναρχίζει την έκδοση θεωρήσεων εισόδου (βίζα) για τους Ιάπωνες πολίτες, έπειτα από τρεις εβδομάδες διακοπής, σε μια κίνηση που αναμένεται να αμβλύνει διπλωματική διένεξη.

Η Κίνα σταμάτησε την έκδοση βίζας για τους Ιάπωνες στις 10 Ιανουαρίου σε αντίποινα για την σκλήρυνση από την Ιαπωνία των κανονισμών εισόδου για τους ταξιδιώτες από την Κίνα, όπου ο αριθμός των κρουσμάτων της COVID-19 βρισκόταν σε έξαρση.

Η Ιαπωνία κατέστησε υποχρεωτικό το μοριακό τεστ για τον νέο κορονοϊό για τους ταξιδιώτες από την Κίνα, πριν από την αναχώρησή τους και κατά την άφιξή τους. Το Πεκίνο είχε χαρακτηρίσει “μεροληπτική” αυτήν την αξίωση από την Ιαπωνία, η οποία εξακολουθεί σήμερα να βρίσκεται σε ισχύ.

“Από σήμερα η πρεσβεία και τα γραφεία του γενικού προξενείου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας θα ξαναρχίσουν να εκδίδουν συνήθεις θεωρήσεις εισόδου για τους Ιάπωνες πολίτες”, ανακοίνωσε η κινεζική πρεσβεία χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω στον ιστότοπό της.

Η Κίνα έχει επίσης αναστείλει την έκδοση βίζας για τους πολίτες της Νότιας Κορέας έπειτα από παρόμοια υγειονομικά μέτρα που έλαβε η Σεούλ. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί καμία απόφαση για επανάληψη της έκδοσής τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα