14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ο Λαβρόφ καλεί Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους να δείξουν «υπευθυνότητα»

Διαβάστε επίσης

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ προέτρεψε τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους να επιδείξουν τη “μέγιστη υπευθυνότητα” και να απόσχουν από οποιεσδήποτε ενέργειες θα μπορούσαν να προκαλέσουν περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης”, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικών συνομιλιών που είχε σήμερα με τους ομολόγους του, τον Ισραηλινό Έλι Κοέν και τον Παλαιστίνιο Ριάντ Αλ-Μάλικι.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας κάλεσε Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς να κάνουν ό,τι μπορούν για να αποφύγουν την κλιμάκωση της βίας στην Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε το υπουργείο του.

“Ο Σεργκέι Λαβρόφ κάλεσε τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους εταίρους να επιδείξουν τη μέγιστη υπευθυνότητα και να απόσχουν από οποιεσδήποτε ενέργειες θα μπορούσαν να προκαλέσουν περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης”, αναφέρεται στην ανακοίνωσή του.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών αυτών, “η ρωσική πλευρά υπογράμμισε ότι η Μόσχα ανησυχεί σοβαρά από τον νέο κύκλο βίας” στην περιοχή, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο.

Ο Λαβρόφ είπε επίσης ότι υπάρχει “επείγουσα” ανάγκη το “Κουαρτέτο” των διεθνών μεσολαβητών να ξαναρχίσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το Σάββατο, η ρωσική διπλωματία είχε ήδη καλέσει σε ανακοίνωσή της όλες τις πλευρές να επιδείξουν τη “μέγιστη αυτοσυγκράτηση” μετά τις επιθέσεις που σημειώθηκαν την Παρασκευή και το Σάββατο στην Ανατολική Ιερουσαλήμ έπειτα από μια πολύνεκρη ισραηλινή στρατιωτική επιδρομή την Πέμπτη στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Η ισραηλινή αστυνομία σφράγισε σήμερα το σπίτι της οικογένειας ενός Παλαιστίνιου ένοπλου στην Ιερουσαλήμ, ο οποίος σκότωσε επτά ανθρώπους έξω από συναγωγή την επομένη της επιδρομής των ισραηλινών δυνάμεων κατά την οποία σκοτώθηκαν επτά ένοπλοι και δύο πολίτες στη Δυτική Όχθη. Σήμερα επίσης, Ισραηλινοί φρουροί ασφαλείας σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο στη Δυτική Όχθη και η βία των τελευταίων ημερών εγείρει φόβους για νέα έξαρση της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα