12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Oλυμπιακός-ΟΦΗ 2-1: Σωτήρας ο Ελ Αραμπί

Διαβάστε επίσης

Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με 2-1 επί του ΟΦΗ, χάνοντας τα… άχαστα στο δεύτερο ημίχρονο και έχοντας τον Ελ Αραμπί ξανά σε ρόλο εκτελεστή απέναντι σε έναν εντυπωσιακό Μανδά. Στο ύψος του στάθηκε ο Πασχαλάκης στο φινάλε του ματς.

Ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ήθελε όσο τίποτε άλλο απέναντι στον ΟΦΗ. Πήρε το τρίποντο (2-1) και συνεχίζει τη μάχη του στην κούρσα του πρωταθλήματος. Ένα τρίποντο που θα μπορούσε να έρθει πιο εύκολα απ’ όσο δείχνει το τελικό σκορ. Ας όψεται όμως το «ρεσιτάλ» αστοχίας των Πειραιωτών στο δεύτερο μέρος με δοκάρι, χαμένες ευκαιρίες από τα… δύο μέτρα, με ένα σωρό πεταμένες κραυγαλέες φάσεις στα σκουπίδια. Τελικά τη λύση έδωσε ξανά ο Ελ Αραμπί στην πρώτη του επαφή με την μπάλα. Βεβαίως, στο τέλος σημαντικό ρόλο έπαιξε ο ΟΦΗ, ο οποίος εμφανίστηκε στα τελευταία λεπτά και θα μπορούσε από το πουθενά να ισοφαρίσει σε δύο περιπτώσεις. Όμως, ο Πασχαλάκης κράτησε το 2-1 και παράλληλα το τρίποντο κατέληξε στους πρωταθλητές Ελλάδας.

Ο Ολυμπιακός έως και τη φάση του 0-1 με τον Ντίκο στο 19’, όπου ο ΟΦΗ εκμεταλλεύτηκε το ένα και μοναδικό δικαίωμα που έδωσε η αντίπαλη άμυνα στο πρώτο ημίχρονο, δεν μπορούμε να πούμε ότι ήταν κακός. Επιχείρησε κυρίως με τον Γκάρι να δημιουργήσει κινδύνους προς την κρητική εστία, αλλά η τελική προσπάθεια ή πάσα του Αφρικανού και των συμπαικτών του δεν ήταν η ιδανική. Ουσιαστικά, οι Πειραιώτες που προσπαθούσαν να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Μανδά από το… μάτι της βελόνας, κοίταζαν κυρίως να απειλήσουν με σέντρες από τα πόδια του Χάμες, του Ροντινέι, του Γκάρι ή του Ρέαμπτσιουκ. Δύσκολα οι γηπεδούχοι με κάποια κάθετη πάσα απειλούσαν την εστία του Μανδά. Το προσπάθησαν σε δύο τρεις περιπτώσεις με τον Χάμες, αλλά οι Πασαλίδης, Βούρος και Διαμαντής ήταν συνεπείς στα καθήκοντά τους. Οπότε, οι παίκτες του Μίτσελ κοίταξαν να εκμεταλλευτούν τα καλά πόδια του Χάμες, του Ιν Μπομ ή του Μπιέλ. Μετά το 0-1 άρχισε ο Ολυμπιακός να ανεβάζει την ένταση στο παιχνίδι του. Στο 29’ άγγιξε το 1-1 με διπλή προσπάθεια, όταν αρχικά ο Χάμες ανάγκασε τον Μανδά να απογειωθεί για να εξουδετερώσει έναν «κεραυνό» και στην εξέλιξη της φάσης ο Χουάνγκ με σουτ μέσα από την περιοχή, έστειλε την μπάλα ξυστά από το δεξί δοκάρι. Τελικά, ό,τι δεν κατάφερε σε οργανωμένη επίθεση, το έκανε στο 40’ με ένα καλοχτυπημένο φάουλ του Χάμες, το οποίο αξιοποίησε ο Μπακαμπού που έπιασε την κεφαλιά και νίκησε τον εξαιρετικό έως εκείνο το σημείο Μανδά, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε λίγο πριν την εκπνοή να ανατρέψει το σκορ, αλλά πάλι ο Μανδάς φώναξε «παρών» σε φοβερό σουτ του Μπιέλ στο 45’.

Ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών για τον Ολυμπιακό στο δεύτερο ημίχρονο, μη αφήνοντας τον ΟΦΗ να πάρει ανάσα! Ειδικά ο Μπιέλ έχασε το μέτρημα στα άτσαλα τελειώματά του από εξαιρετική θέση για να σκόραρε ο Ολυμπιακός πολύ νωρίτερα και να μην έφτανε στο 76’ ο Ελ Αραμπί για να έδινε τη λύση. Ο Μπιέλ στο 49’ πλάσαρε πάνω στον Μανδά, το ίδιο έκανε και στο 53’, ενώ στο 74’ από εξαιρετική θέση πλάσαρε άουτ. Νωρίτερα, ο Χουάνγκ είχε σημαδέψει το οριζόντιο δοκάρι (67’) και στο 73’ ο Ροντινέι νικήθηκε σε τετ α τετ από τον τρομερό χθες Μανδά! Ο Μίτσελ έριξε στη μάχη τους Ραμόν και Ελ Αραμπί, με τον Μαροκινό ένα λεπτό μετά την είσοδό του και ουσιαστικά στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, να λέει «ευχαριστώ» στο γύρισμα του Εμβιλά και σε κενή εστία να γράφει στο 76’ το 2-1.

Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι ο Ολυμπιακός δεν θα κινδύνευε, ήρθε ένα λάθος του Εμβιλα που λίγο έλειψε να βάλει φωτιά στο ματς, αλλά ο Γκρόνινγκ που βγήκε απέναντι από τον Πασχαλάκη, πλάσαρε πάνω στον γκολκίπερ του Ολυμπιακού και διατήρησε το προβάδισμα για τους γηπεδούχους στο 84′. Ο Πασχαλάκης όμως «ξαναμίλησε». Στο 90′ είδε τον Μπάκιτς απέναντί του και κέρδισε στο τετ α τετ τον Μαυροβούνιο, διατηρώντας το 2-1. Στο τέλος ο Ολυμπιακός λίγο έλειψε να πληρώσει τα δικαιώματα που ξαναέδωσε στην άμυνά του και σε ένα διάστημα που είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα.

Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης»

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Σκόρερ: 40’ Μπακαμπού, 76’ Ελ Αραμπί – 19’ Ντίκο

Κίτρινες: 42’ Πασαλίδης, 79’ Μπαλογιάννης

Συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος (85’ Σισέ), Ρέτσος, Ρέαμπτσιουκ (75’ Ραμόν), Εμβιλά, Ιν Μπομ, Χάμες (85’ Σαμασέκου), Μπιέλ, Γκάρι Ροντρίγκες (65’ Μασούρας), Μπακαμπού (75’ Ελ Αραμπί)

ΟΦΗ: Μανδάς, Λάρσον, Τοράρινσον (82’ Τσιλιανίδης), Βούρος, Διαμαντής, Πασαλίδης, Λουίς Περέα, Ντιουσέ (82’ Μοσκέρα), Μεσάκ Τζου (55’ Γκρόνινγκ), Τοράλ (71’ Μπάκιτς), Ντίκο (71’ Μπαλογιάννης).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα