back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τουρκικό μπαράζ ταξιδιωτικών οδηγιών προς Ευρώπη και ΗΠΑ

Διαβάστε επίσης

Σε δύο χωριστές ταξιδιωτικές οδηγίες, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών συνέστησε στους πολίτες του στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε ευρωπαϊκές χώρες «να ενεργήσουν ψύχραιμα απέναντι σε πιθανές ξενοφοβικές και ρατσιστικές παρενοχλήσεις και επιθέσεις» και «να μείνουν μακριά από περιοχές όπου θα μπορούσαν να ενταθούν οι διαδηλώσεις».

Είχε προηγηθεί προειδοποίηση από αρκετές πρεσβείες στην Άγκυρα προς τους πολίτες τους που μένουν στην Τουρκία, ανάμεσά τους εκείνες των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Σουηδίας και της Ιταλίας, στην οποία τους ζητούσαν να είναι σε επαγρύπνηση για τον κίνδυνο «πιθανών επιθέσεων αντιποίνων από τρομοκράτες εναντίον χώρων λατρείας». Η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε μετά τα πρόσφατα περιστατικά με το κάψιμο αντιτύπων του Κορανίου στην Ευρώπη.

Στο μεταξύ η Σουηδία αναστέλλει την ένταξή της στο ΝΑΤΟ λόγω της αντίδρασης της Τουρκίας στην ενέργεια για το κάψιμο του Κορανίου, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter το πρακτορείο Nexta. Ωστόσο, η Στοκχόλμη εκφράζει την ελπίδα να ενταχθεί στη συμμαχία το καλοκαίρι του 2023, δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα