back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς κατέπεσε Φάντομ της Πολεμικής Αεροπορίας κοντά στην Ανδραβίδα.

Η πρόκληση της κλιματικής αλλαγής και η πράσινη μετάβαση, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε νωρίτερα ο Πρωθυπουργό με τον διάδοχο του ιαπωνικού θρόνου, πρίγκιπα Akishino, στο πλαίσιο της διήμερης επίσημης επίσκεψής του στη χώρα. Ο πρωθυπουργός -σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ- έδωσε έμφαση στις θετικές επιδόσεις που καταγράφει η ελληνική οικονομία και στις ευκαιρίες που υπάρχουν για τις ιαπωνικές επιχειρήσεις. Ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί επίσης με τον Ιάπωνα ομόλογό του, ενώ η πρώτη παρουσίαση για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας έγινε νωρίτερα το πρωί προς την Ιαπωνική Επιχειρηματική Ομοσπονδία. “Πρόκειται για μία σημαντική επίσκεψη σε μια από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου και μια χώρα με την οποία ελπίζουμε να αναπτύξουμε ακόμη στενότερες σχέσεις» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ όπως είπε η Ελλάδα βρίσκεται «ένα σκαλοπάτι» πριν από την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σε ομιλία του πανηγύρισε τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί. Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος πρόεδρος διάβασε ένα “προφητικό” ποίημα στο οποίο εμφανίζεται ως νέος πορθητής χαρακτηρίζοντας τη μετατροπή του Ναού σε τζαμί ως δεύτερη άλωση.

Εν τω μεταξύ, η Τουρκία συζητά με τη Βρετανία για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter, με στόχο να δείξει στις ΗΠΑ ότι έχει εναλλακτικές επιλογές από την απόκτηση των αμερικανικών F-16 που μπλοκάρει το Κογκρέσο, γράφει το περιοδικό Forbes. Στο μεταξύ, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι μπορεί να εγκρίνει την είσοδο της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, αλλά να κρατήσει το βέτο μόνο για την ένταξη της Σουηδίας. «Αν δεν εκδώσουν τους τρομοκράτες, τότε λυπούμαστε, δεν θα ενταχθούν στο ΝΑΤΟ», ανέφερε για τη Σουηδία.

Νέα προειδοποίηση προς τους Αμερικανούς πολίτες για πιθανές επιθέσεις εναντίον εκκλησιών, συναγωγών και διπλωματικών αποστολών στην Κωνσταντινούπολη εξέδωσε η αμερικανική πρεσβεία στην Τουρκία. Στην επικαιροποιημένη προειδοποίηση μάλιστα γίνεται λόγος για πιθανές επιθέσεις σε περιοχές στις οποίες συχνάζουν Δυτικοί. Όπως αναφέρεται οι τουρκικές αρχές διεξάγουν έρευνες.

Προσφυγή τους στη δικαιοσύνη προαναγγέλλουν ο Τάκης Θεοδωρικάκος και ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης και τέως αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλης Καραμαλάκης για το δημοσίευμα του Documento το οποίο αναφέρει ότι ανώτατος αξιωματικός της ‘Άμεσης Δράσης κατήγγειλε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων πως πριν από δύο χρόνια δέχτηκε έντονη και απειλητική παρέμβαση από τον τότε Αρχηγό της ΕΛΑΣ προκειμένου να εξαφανίσει ναρκωτικά που βρέθηκαν στην κατοχή συγγενικού προσώπου του υπουργού και να μην σχηματιστεί δικογραφία. Και οι δυο αποδίδουν τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα στις πρόσφατες κρίσεις.

Επίθεση με μαχαίρι δέχθηκε χθες το βράδυ 15χρονος στην οδό Ιωνίας στη Νέα Σμύρνη. Σύμφωνα με την αστυνομία, κίνητρο ήταν η ληστεία αφού οι δράστες αφαίρεσαν από το θύμα το κινητό του τηλέφωνο και το πορτοφόλι. Η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή πέντε ατόμων ωστόσο δεν προέκυψαν στοιχεία εις βάρος τους και αφέθηκαν ελεύθερα. Ο 15χρονος διακομίστηκε στο νοσοκομείο Παίδων με ελαφρύ τραύμα στο πόδι.

Πυροβολισμοί τα μεσάνυχτα στο Μενίδι, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, δύο άνδρες, ηλικίας 41 και 43 ετών, που συνελήφθησαν, κατηγορούνται ότι πυροβόλησαν εναντίον καταστήματος ψιλικών, επί της Θερμοπυλών. Αργότερα συνελήφθη και η 43χρονη ιδιοκτήτρια του καταστήματος, μετά από μήνυση που υπέβαλαν εναντίον της οι δύο συλληφθέντες.

Οι τιμές των καυσίμων μέσα στο επόμενο διάστημα θα υποχωρήσουν εκτίμησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς όπως υπογράμμισε -μιλώντας στην ΕΡΤ- η κατανάλωσή τους το πρώτο μισό του χειμώνα, ήταν τελικά μικρότερη από αυτή που είχαν προϋπολογίσει όλες οι χώρες, με αποτέλεσμα όλες οι αποθήκες καυσίμων στις ευρωπαϊκές χώρες είναι γεμάτες, οπότε δεν υπάρχει εκβιασμός από τις αγορές. Για το ενδεχόμενο διάθεσης νέου Fuel Pass ο υπουργός απάντησε ότι αυτή την στιγμή δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.

Τον Μάιο θα αναρτηθούν τα φετινά εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, ενώ ο φόρος θα εξοφληθεί σε 10 μηνιαίες δόσεις. Ως τις 6 Φεβρουαρίου η υποβολή ενστάσεων από τους δήμους για διορθώσεις αντικειμενικών τιμών ακινήτων.

Σήμερα η 3η κλήρωση του Προγράμματος “Τουρισμός για Όλους” που αφορά 125.000 νέους δικαιούχους, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 400.000.

Αποκλείει κάθε ενδεχόμενο να διεξαχθούν συνομιλίες με το Κίεβο ή τη Δύση το τρέχον διάστημα, ο Ρώσσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ. “Εφόσον οι ΗΠΑ αποφάσισαν να στείλουν βαριά άρματα μάχης στην Ουκρανία, δεν έχει κανένα νόημα για τη Μόσχα να συζητήσει με το Κίεβο ή αυτούς που κινούν τα νήματα της ουκρανικής κυβέρνησης – «μαριονέτας» το τέλος του πολέμου, τουλάχιστον το τρέχον διάστημα, είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε δε, ότι κανείς στη Δύση δεν έχει αναλάβει σοβαρή πρωτοβουλία προκειμένου να επιλυθεί η ουκρανική κρίση.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια για σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα