back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Αγνοούνται έως αυτήν την ώρα οι δύο χειριστές του μαχητικού αεροσκάφους Fantom-4 της Πολεμικής Αεροπορίας που κατέπεσε στις 10:30 στη θαλάσσια περιοχή νότια της Ανδραβίδας. Σε εξέλιξη οι έρευνες εντοπισμού και διάσωσης τους, στις οποίες συμμετέχουν ελικόπτερα της ΠΑ, ένα F-16 , ελικόπτερα του πολεμικού Ναυτικού.και πλωτά του Λιμενικού. Το αεροσκάφος της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση.

Η πρόκληση της κλιματικής αλλαγής και η πράσινη μετάβαση, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Πρωθυπουργό με τον διάδοχο του ιαπωνικού θρόνου, πρίγκιπα Akishino, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στη χώρα. Ο πρωθυπουργός -σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ- έδωσε έμφαση στις θετικές επιδόσεις που καταγράφει η ελληνική οικονομία και στις ευκαιρίες που υπάρχουν για τις ιαπωνικές επιχειρήσεις. Ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί επίσης με τον Ιάπωνα ομόλογό του, ενώ η πρώτη παρουσίαση για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας έγινε νωρίτερα το πρωί προς την Ιαπωνική Επιχειρηματική Ομοσπονδία. “Πρόκειται για μία σημαντική επίσκεψη σε μια από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου και μια χώρα με την οποία ελπίζουμε να αναπτύξουμε ακόμη στενότερες σχέσεις» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ όπως είπε η Ελλάδα βρίσκεται «ένα σκαλοπάτι» πριν από την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σε ομιλία του πανηγύρισε τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί. O Τούρκος πρόεδρος διάβασε ένα “προφητικό” ποίημα στο οποίο εμφανίζεται ως νέος πορθητής χαρακτηρίζοντας τη μετατροπή του Ναού σε τζαμί ως δεύτερη άλωση.

Εν τω μεταξύ, η Τουρκία συζητά με τη Βρετανία για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter, με στόχο να δείξει στις ΗΠΑ ότι έχει εναλλακτικές επιλογές από την απόκτηση των αμερικανικών F-16 που μπλοκάρει το Κογκρέσο, γράφει το περιοδικό Forbes. Στο μεταξύ, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι μπορεί να εγκρίνει την είσοδο της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, αλλά να κρατήσει το βέτο μόνο για την ένταξη της Σουηδίας. «Αν δεν εκδώσουν τους τρομοκράτες, τότε λυπούμαστε, δεν θα ενταχθούν στο ΝΑΤΟ», ανέφερε για τη Σουηδία.

Νέα προειδοποίηση προς τους Αμερικανούς πολίτες για πιθανές επιθέσεις εναντίον εκκλησιών, συναγωγών και διπλωματικών αποστολών στην Κωνσταντινούπολη εξέδωσε η αμερικανική πρεσβεία στην Τουρκία.

Προσφυγή τους στη δικαιοσύνη προαναγγέλλουν ο Τάκης Θεοδωρικάκος και ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης και τέως αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλης Καραμαλάκης για το δημοσίευμα του Documento. Το συγκεκριμένο αναφέρει ότι ανώτατος αξιωματικός της ‘Άμεσης Δράσης κατήγγειλε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων πως πριν από δύο χρόνια δέχτηκε έντονη και απειλητική παρέμβαση από τον τότε Αρχηγό της ΕΛΑΣ προκειμένου να εξαφανίσει ναρκωτικά που βρέθηκαν στην κατοχή συγγενικού προσώπου του υπουργού και να μην σχηματιστεί δικογραφία. Και οι δυο αποδίδουν τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα στις πρόσφατες κρίσεις.

Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν με τον άντρα της στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018 που είχαν έρθει για γαμήλιο ταξίδι από την Ιρλανδία περιέγραψε η μάρτυρας Χολοζ Ζοε Μαρία στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, όπου ο άντρας της κάηκε μπροστά στα μάτια της.

Σε λίγη ώρα αγρότες από την Θεσσαλία θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους στον αυτοκινητόδρομο Ε65 στον κόμβο της Καρδίτσας. Οι παραγωγοί ζητάνε, μεταξύ άλλων, μείωση του κόστους παραγωγής, μείωση της τιμής του ρεύματος και κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής.

Έκρηξη νωρίτερα το πρωί σημειώθηκε σε τζαμί της πόλης Πεσαβάρ στο βορειοδυτικό Πακιστάν, σύμφωνα με αξιωματούχο της αστυνομίας που εξέφρασε φόβους ότι θα υπάρχουν πολλά θύματα. Ήδη σύμφωνα με εκπρόσωπο νοσοκομείου 90 άνθρωποι τραυματίες διακομίστηκαν, εκ των οποίων κάποιοι σε κρίσιμη κατάσταση. Όπως διευκρίνισε ο αξιωματούχος ένα τμήμα του κτιρίου κατέρρευσε και πολλοί άνθρωποι πιστεύεται ότι έχουν καταπλακωθεί”.

Έκρηξη αυτοσχέδιο εμπρηστικού μηχανισμού σημειώθηκε στις 12.40 μετά τα μεσάνυχτα σε είσοδο υπόγειου πάρκινγκ πολυκατοικίας στην οδό Συνταγματάρχη Γεωργούλα στους Αμπελόκηπους.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν φθορές στην πόρτα και στον τοίχο. Σε εξέλιξη έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών.

Σήμερα η 3η κλήρωση του Προγράμματος “Τουρισμός για Όλους” που αφορά 125.000 νέους δικαιούχους, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 400.000.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Ο Παναθηναϊκός συμφώνησε με τον 29χρονο γκαρντ, Ματ Τόμας, για 1,5 χρόνο και ο Αμερικανός αναμένεται να φτάσει άμεσα στην Αθήνα.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια για σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα