back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Βρέθηκαν συντρίμμια του μαχητικού αεροσκάφους Fantom –4 της πολεμικής αεροπορίας που κατέπεσε στις 10 και μισή το πρωί στη θαλάσσια περιοχή νότια της Ανδραβίδας.

Ως τώρα αγνοούνται οι δύο χειριστές του αεροσκάφους. Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωσή τους συνεχίζονται με τη συμμετοχή ελικοπτέρων και πλωτών. Σε ετοιμότητα είναι και αεροσκάφος C130.

Σπαρακτική κατάθεση στη δίκη για το Μάτι της Ιρλανδής Zoe Maria Holohan, η οποία έχασε τον σύζυγό της από τη φονική πυρκαγιά στη διάρκεια του γαμήλιου ταξιδιού τους.

Η μάρτυρας περιέγραψε με λεπτομέρειες τις αγωνιώδεις προσπάθειες να σωθούν ενώ καίγονταν ζωντανοί, τις τελευταίες στιγμές του συζύγου της, Μπράιαν, και τις δικές της εφιαλτικές ώρες που ακολούθησαν στο νοσοκομείο.

“Το μισό πρόσωπό μου είχε μαυρίσει και λιώσει. Το μάτι μου ήταν κλειστό, τα πόδια μου είχαν καεί. Καθόμουν και περίμενα να πεθάνω” είπε μεταξύ άλλων συγκλονίζοντας. Η νεαρή μάρτυρας και θύμα γνωστοποίησε πως έχει υποβληθεί σε 30 χειρουργεία ως τώρα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα πραγματοποιήσει το απόγευμα συνεδρίαση και η επιτροπή έκτακτης ανάγκης για την Covid-19 αναμένεται να προτείνει στη Γενική Συνέλευση τη λήξη της πανδημίας, σχεδόν τρία χρόνια από τότε που ανακοινώθηκε.

“Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε δυναμική πορεία και σε τροχιά υψηλής ανάπτυξης”, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το Τόκιο όπου μίλησε σε στελέχη του εθνικού φορέα επιχειρήσεων και ομίλων της Ιαπωνίας, Keidanren, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στη χώρα.
Ο κ. Μητσοτάκης ανέλυσε τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τους λόγους που πρέπει να επενδύσουν σε αυτήν οι Ιάπωνες επιχειρηματίες.

Επισήμανε μεταξύ άλλων πως η ελληνική οικονομία έχει γίνει πολύ πιο εξωστρεφής με εξαγωγές σε ποσοστό του ΑΕΠ που σήμερα ξεπερνούν ήδη το 40%», ενώ υπογράμμισε ότι θα φτάσουμε στην επενδυτική βαθμίδα εντός του 2023.

Πενιχρά χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τα αποτελέσματα της προηγούμενης διοίκησης της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων σε σχέση με την διερεύνηση υποθέσεων διαφθοράς, τονίζοντας ότι δεν είχε καμία ενημέρωση ούτε καν στοιχειώδη απο τον συγκεκριμένο διοικητή για τέτοιες υποθέσεις. Στο πλαίσιο συζήτησης στη Βουλή για την ακρόαση του προτεινόμενου για διορισμό νέου διοικητή στην υπηρεσία Παναγιώτη Πούπουζα αλλα και με αφορμή το χθεσινό δημοσίευμα του Βήματος για συνομιλίες αξιωματικών της ΕΛΑΣ με νονούς της νύχτας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επεσήμανε οτι αμέσως μόλις διαβασε το δημοσίευμα έδωσε εντολή να διερευνηθούν απο τις αρχές τα πάντα. Αναφορικα με τον χρόνο που επελέγη για να προχωρήσει το υπουργείο στις κρίσεις αξιωματικων ο κ Θεοδωρικάκος επεσήμανε ότι αυτές ήταν προγραμματισμένες να γίνουν μέσα στο Φεβρουάριο και πως υπήρχε χρονικός περιορισμός που δεν συνδέεται με τις επικείμενες εκλογές.

Αύριο θα καταβληθούν από τον ΟΠΕΚΑ τα προνοιακά, οικογενειακά και στεγαστικά επιδόματα, συνολικού ύψους άνω των 197 εκατομμυρίων ευρώ σε 740.611 δικαιούχους.

Λέει ψέματα, απαντά το Κρεμλίνο στον Μπόρις Τζόνσον για τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε απειλήσει με πυραυλικό πλήγμα στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τους πριν από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία.

Ο Τζόνσον, μιλώντας στο BBC για τις ανάγκες ενός ντοκιμαντέρ, δήλωσε πως ο Ρώσος ηγέτης τον απείλησε και του είπε «Μπόρις, δεν θέλω να σας κάνω κακό, αλλά μ’ ένα πύραυλο θα πάρει μόνο ένα λεπτό”.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια για σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα