back to top
22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Τριήμερο πένθος στις ένοπλες δυνάμεις κήρυξε ο υπ. Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μετά το τραγικό γεγονός που συνέβη το πρωί, με την πτώση του Phantom 2 της Πολεμικής Αεροπορίας ανοιχτά της Ανδραβίδας. Νεκρός εντοπίστηκε ο ένας από τους δύο χειριστές του μαχητικού αεροσκάφους Fantom 4 της πολεμικής αεροπορίας, που κατέπεσε στις 10:30 το πρωί στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας. Πρόκειται για τον υποσμηναγό Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα, 29 ετών. Συνεχίζονται οι έρευνες για τον κυβερνήτη του αεροσκάφους, Σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη, 31 ετών. Οι δύο πιλότοι πετούσαν σε πολύ χαμηλό ύψος με κατώτατο τα 300 πόδια.

Κοινή Δήλωση Στρατηγικής Συνεργασίας Ελλάδας – Ιαπωνίας, η οποία αναβαθμίζει τις διμερείς σχέσεις σε στρατηγικού χαρακτήρα και ενισχύει τη συνεργασία των δύο χωρών σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, υπέγραψαν ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ιάπωνας ομόλογός του, Φούμιο Κισίντα, κατά τη συνάντηση που είχαν στο Τόκιο. Επίσης, οι δύο κυβερνήσεις συμφώνησαν επί της αρχής να προχωρήσουν στη σύναψη Σύμβασης Αποφυγής Διπλής Φορολογίας Ελλάδας – Ιαπωνίας.

…”Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε δυναμική πορεία και σε τροχιά υψηλής ανάπτυξης”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντηση του με στελέχη του εθνικού φορέα επιχειρήσεων και ομίλων της Ιαπωνίας. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η ελληνική οικονομία έχει γίνει πολύ πιο εξωστρεφής, εκτιμώντας ότι θα φτάσουμε στην επενδυτική βαθμίδα εντός του 2023. Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον διάδοχο του ιαπωνικού θρόνου, πρίγκιπα Ακισίνο.

Κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ προκάλεσε ο υπαινιγμός της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπης Τσαπανίδου, μέσω του ΣΚΑΪ, ότι μια μελλοντική συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ενδέχεται να είναι προϊόν εκβιασμού του Νίκου Ανδρουλάκη, μέσω του υλικού των υποκλοπών. “Η κ. Τσαπανίδου μπήκε στον ρόλο του κ. Πολάκη”, απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, κάνοντας λόγο για “ψεκασμένα σενάρια και συνωμοσιολογία”.
“Το ερώτημά μου εκπορεύεται από την πεποίθησή μου ότι δεν υπήρξαν λόγοι εθνικής ασφάλειας για τις παρακολουθήσεις. Εξάλλου και ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχει μιλήσει για προσπάθεια να τεθεί σε ομηρία το κόμμα. Αν ο κ. Μάντζος έχει άλλη άποψη, ας το δηλώσει ξεκάθαρα”, απάντησε η κ. Τσαπανίδου.

…”Αθλιότητα” χαρακτήρισε τις δηλώσεις Τσαπανίδου, μιλώντας στον Αθήνα 9.84, ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Δουδωνής.

Αύριο, στις 9:30 το πρωί ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ανακοινώνει τις επιδοτήσεις των λογαριασμών ρεύματος για τον Φεβρουάριο.

Αύριο, θα καταβληθούν από τον ΟΠΕΚΑ τα προνοιακά, οικογενειακά και στεγαστικά επιδόματα, συνολικού ύψους άνω των 197 εκατομμυρίων ευρώ σε 740.611 δικαιούχους.

Συγκλονιστικές και σήμερα οι καταθέσεις των μαρτύρων στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Με λυγμούς η Ιρλανδή Ζόι Μαρία Χόλοχαν, η οποία έχασε το σύζυγο της, Μπράιαν, στη διάρκεια του γαμήλιου ταξιδιού τους, περιέγραψε τις τελευταίες στιγμές του συζύγου της και τις μαρτυρικές στιγμές που έζησε η ίδια, που περίμενε ότι θα ήταν το επόμενο θύμα. Για “Ολοκαύτωμα εν καιρώ ειρήνης” και “έγκλημα σε βαθμό κακουργήματος” έκανε λόγο η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία μίλησε για συγκεκριμένες πολιτικές ευθύνες της τοτε κυβέρνησης. “Έγινε λυσσαλέα προσπάθεια να συρρικνωθεί η πραγματική διάσταση του εγκλήματος”, ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας επίσης για μεθοδεύσεις, που είχαν ως αποτέλεσμα οι κατηγορούμενοι να δικάζονται για πλημμελήματα.

Προσφυγή τους στη Δικαιοσύνη προαναγγέλλουν ο υπ. Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, και ο ΓΓ Δημόσιας Τάξης και τέως αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Μιχάλης Καραμαλάκης, για το δημοσίευμα του Documento, σύμφωνα με το οποίο ανώτατος αξιωματικός της Αστυνομίας καταγγέλλει ότι δέχθηκε πιέσεις για συγκάλυψη υπόθεσης ναρκωτικών, με την ανοχή του τότε αρχηγού της ΕΛΑΣ, στην οποία φέρεται να εμπλέκεται o γιος του υπουργού. Και οι δυο αποδίδουν τα όσα δημοσιεύονται στις πρόσφατες κρίσεις στην ΕΛΑΣ.

…Στο μεταξύ, απαντήσεις από τον Τάκη Θεοδωρικάκο για τις αποκαλύψεις για τις σχέσεις ανώτατων αξιωματούχων της ελληνικής αστυνομίας με ανθρώπους του υποκόσμου ζητεί η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. “Γιατί καθυστέρησε επί μήνες να στείλει τους επίορκους στη δικαιοσύνη ενώ αναβαθμίζει κατηγορούμενους αξιωματικούς; Γιατί κωλυσιεργεί την υπόθεση της κάθαρσης στην ΕΛ-ΑΣ, που ξεκίνησε με τη ευρεία έρευνα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για τη Greek Mafia;”, τονίζει, και καταλήγει: “Ποιον προστατεύει τελικά το υπουργείο; Τον πολίτη πάντως, όχι”.

Στη διεθνή επικαιρότητα: “Λουτρό αίματος” στο Πακιστάν. Τουλάχιστον 33 νεκροί και 150 τραυματίες από την έκρηξη σε τζαμί στην πόλη Πεσαβάρ. Πολλοί από τους τραυματίες είναι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο τζαμί για να προσευχηθούν. Οι αρχές εκτιμούν ότι αυτοί ήταν ο βασικός στόχος της επίθεσης.

Διαψεύδει το Κρεμλίνο τις δηλώσεις του πρώην Βρετανού Πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν τον απείλησε με πυραυλικό πλήγμα στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τους πριν από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία. Στο μεταξύ, το κινεζικό ΥΠΕΞ επιρρίπτει στις ΗΠΑ την ευθύνη για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, υποστηρίζοντας ότι η Ουάσινγκτον δημιούργησε τις συνθήκες που οδήγησαν στον πόλεμο. Παράλληλα, κατήγγειλε ότι οι παραδόσεις όπλων υποδαυλίζουν τη σύγκρουση.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Αγώνες για την 20η αγωνιστική της Σουπερλίγκας σήμερα: Στις 18.00 ΠΑΟΚ- Λεβαδειακός, στις 19.30 Λαμία- Ιωνικός και στις 21.00 Αστέρας Τρίπολης- Παναθηναϊκός.

Πολιτισμός: Η εγκατάσταση με τίτλο “Μέσα” του Δημήτρη Παπαϊωάννου, παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με ελεύθερη είσοδο.

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια του νομού, αύριο, στην Αττική. Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Άνεμοι βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου – 10 βαθμοί, κι αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα