back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Τριήμερο στρατιωτικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις από σήμερα έως τις 2 Φεβρουαρίου, κήρυξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, λόγω της πτώσης του μαχητικού αεροσκάφους phantom, ανοιχτά της Ανδραβίδας ,που είχε ως συνέπεια τον θάνατο του 29 χρονου Υποσμηναγού, Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα ,ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη, Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, 31ενός ετών.

«Είμαι συγκλονισμένος με την απώλεια του συγκυβερνήτη» δήλωσε σε αναρτησή του στο Facebook ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και κάνει λόγο για ένα τραγικό δυστύχημα.

Τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του υποσμηναγού εξέφρασαν ο Πρωθυπουργός , ο υπουργός εξωτερικών ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Κοινή Δήλωση Στρατηγικής Συνεργασίας Ελλάδας – Ιαπωνίας που αναβαθμίζει τις διμερείς σχέσεις στρατηγικού χαρακτήρα και ενισχύει τη συνεργασία των δύο χωρών υπέγραψαν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ιάπωνας ομόλογός του, Φούμιο Κισίντα, κατά τη συνάντηση που είχαν στο Τόκιο. Επίσης, οι δύο κυβερνήσεις συμφώνησαν επί της αρχής να προχωρήσουν στη σύναψη Σύμβασης Αποφυγής Διπλής Φορολογίας Ελλάδας – Ιαπωνίας.

“Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε δυναμική πορεία και σε τροχιά υψηλής ανάπτυξης”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντηση του με στελέχη του εθνικού φορέα επιχειρήσεων και ομίλων της Ιαπωνίας.

Αύριο στη μια μετά το μεσημέρι στο Ζάππειο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα προβεί σε δηλώσεις για τον σχεδιασμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενόψει της προεκλογικής περιόδου.

Κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ προκάλεσε ο υπαινιγμός της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπης Τσαπανίδου, μέσω του ΣΚΑΪ, ότι μια μελλοντική συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ενδέχεται να είναι προϊόν εκβιασμού του Νίκου Ανδρουλάκη, μέσω του υλικού των υποκλοπών.

“Η κ. Τσαπανίδου μπήκε στον ρόλο του κ. Πολάκη”, σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος, κάνοντας λόγο για “ψεκασμένα σενάρια και συνωμοσιολογία”.

“Το ερώτημά μου εκπορεύεται από την πεποίθησή μου ότι δεν υπήρξαν λόγοι εθνικής ασφάλειας για τις παρακολουθήσεις. Εξάλλου και ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει μιλήσει για προσπάθεια να τεθεί σε ομηρία το κόμμα. Αν ο κ. Μάντζος έχει άλλη άποψη, ας το δηλώσει ξεκάθαρα”, απάντησε η κ. Τσαπανίδου.

“Αθλιότητα” χαρακτήρισε τις δηλώσεις Τσαπανίδου, ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Δουδωνής, μιλώντας στον Αθήνα 9.84.

«Το μεγαλύτερο ολοκαύτωμα εν καιρώ ειρήνης», χαρακτήρισε την τραγωδία στο Μάτι η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη δίκη για τη φονική φωτιά. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κλήθηκε στο δικαστήριο να καταθέσει ως μάρτυρας, καθώς ήταν μία εκ των πρώτων που είχαν υποβάλει μηνυτήρια αναφορά για κακουργήματα κατά παντός υπευθύνου για τα αίτια της τραγωδίας στις δικαστικές αρχές.
Τις μνήμες που τους στοιχειώνουν περιέγραψαν και σήμερα στο δικαστήριο οι διασωθέντες από την πολύνεκρη πυρκαγιά στο Μάτι.

Προσφυγή τους στη Δικαιοσύνη προαναγγέλλουν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, και ο γ.γ Δημόσιας Τάξης και τέως αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Μιχάλης Καραμαλάκης, για το δημοσίευμα του Documento, σύμφωνα με το οποίο ανώτατος αξιωματικός της Αστυνομίας καταγγέλλει ότι δέχθηκε πιέσεις για συγκάλυψη υπόθεσης ναρκωτικών, με την ανοχή του τότε αρχηγού της ΕΛΑΣ, στην οποία φέρεται να εμπλέκεται o γιος του υπουργού. Και οι δυο αποδίδουν τα όσα δημοσιεύονται στις πρόσφατες κρίσεις στην ΕΛΑΣ.

Στο μεταξύ, απαντήσεις από τον Τάκη Θεοδωρικάκο για τις αποκαλύψεις για τις σχέσεις ανώτατων αξιωματούχων της ελληνικής αστυνομίας με ανθρώπους του υποκόσμου ζητά η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

“Γιατί καθυστέρησε επί μήνες να στείλει τους επίορκους στη δικαιοσύνη ,ενώ αναβαθμίζει κατηγορούμενους αξιωματικούς; Γιατί κωλυσιεργεί την υπόθεση της κάθαρσης στην ΕΛ-ΑΣ, που ξεκίνησε με την ευρεία έρευνα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για τη Greek Mafia; Ποιον προστατεύει τελικά το υπουργείο; Τον πολίτη πάντως, όχι” επισημαίνει η Πόπη Τσαπανίδου.

Μέρος των φερόμενων ως επικοινωνιών, μεταξύ ανώτατου στελέχους της Ελληνικής Αστυνομίας με εμπλεκόμενους σε ύποπτες δραστηριότητες- που δημοσίευσε η εφημερίδα “Το Βήμα της Κυριακής”- φέρεται να είναι του 2018 ,απαντά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Οπως σημειώνει «Όλοι γνωρίζουν ποιο κόμμα βρισκόταν τότε στην κυβέρνηση, οπότε η κυρία Τσαπανίδου μπορεί να ζητήσει τις σχετικές απαντήσεις από τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ».

Επισημαίνεται επίσης ότι μόλις έγινε γνωστό το δημοσίευμα, εστάλη με εντολή του κ. Θεοδωρικάκου, στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας, υπό τον νέο της Διοικητή, για ενδελεχή έρευνα, καθώς και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών».

Κινδυνεύουμε να βάλουμε βούτυρο στο ψωμί του φασίστα, προειδοποίησε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης απαντώντας στην έντονη κριτική που άσκησε η αντιπολίτευση στη δημοτική αρχή, με φόντο την πρόσφατη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στο κέντρο της Αθήνας. Η Μάγδα Μπουλούκου θα μας πει περισσότερα

ΚΑΙΡΟΣ

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια του νομού, αύριο, στην Αττική. Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου

10 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα