back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Κοινή Δήλωση Στρατηγικής Συνεργασίας Ελλάδας – Ιαπωνίας που αναβαθμίζει τις διμερείς σχέσεις στρατηγικού χαρακτήρα και ενισχύει τη συνεργασία των δύο χωρών υπέγραψαν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ιάπωνας ομόλογός του, Φούμιο Κισίντα, κατά τη συνάντηση που είχαν στο Τόκιο. Επίσης, οι δύο κυβερνήσεις συμφώνησαν επί της αρχής να προχωρήσουν στη σύναψη Σύμβασης Αποφυγής Διπλής Φορολογίας Ελλάδας – Ιαπωνίας.

“Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε δυναμική πορεία και σε τροχιά υψηλής ανάπτυξης”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντηση του με στελέχη του εθνικού φορέα επιχειρήσεων και ομίλων της Ιαπωνίας.

Την προεκλογική τακτική και τον ευρύτερο σχεδιασμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πορεία προς τις κάλπες αναμένεται να παρουσιάσει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αύριο, στη μία το μεσημέρι, στο Ζάππειο.

Τριήμερο στρατιωτικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις από σήμερα έως τις 2 Φεβρουαρίου, κήρυξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, λόγω της πτώσης του μαχητικού αεροσκάφους phantom, ανοιχτά της Ανδραβίδας ,που είχε ως συνέπεια τον θάνατο του 29 χρονου Υποσμηναγού, Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα ,ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη, Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, 31ενός ετών.

Συλλυπητήρια από την ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για την απώλεια του 29χρονου υποσμηναγού.

«Είμαι συγκλονισμένος» έγραψε στο Facebook ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και κάνει λόγο για ένα τραγικό δυστύχημα .

Η σκέψη μας αυτές τις δύσκολες ώρες στους δικούς του ανθρώπους”, τονίζει και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, ζητά με νέα ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις αποκαλύψεις για τις σχέσεις ανώτατων αξιωματικών της αστυνομίας με ανθρώπους του υποκόσμου.

Όπως αναφέρει : «Η προσπάθεια του κ. Θεοδωρικάκου να πείσει πως δεν γνώριζε για την υπόθεση της Greek Mafia που εστάλη στη Δικαιοσύνη επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2018, για να δικαιολογήσει τις αναβαθμίσεις διεφθαρμένων αξιωματικών, είναι τουλάχιστον γελοία.

Νωρίτερα απαντήσεις από τον Τάκη Θεοδωρικάκο για τις αποκαλύψεις αυτές ζήτησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

“Γιατί ο κ. Θεοδωρικάκος καθυστέρησε επί μήνες να στείλει τους επίορκους στη Δικαιοσύνη, ενώ αναβαθμίζει κατηγορούμενους αξιωματικούς; Γιατί κωλυσιεργεί την κάθαρση της Αστυνομίας, που ξεκίνησε από τον ΣΥΡΙΖΑ;”, σχολίασε η Πόπη Τσαπανίδου.

Στην αντεπίθεση πέρασε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναφέροντας ότι μέρος των φερόμενων ως επικοινωνιών, μεταξύ ανώτατου στελέχους της Ελληνικής Αστυνομίας με εμπλεκόμενους σε ύποπτες δραστηριότητες- που δημοσίευσε η εφημερίδα “Το Βήμα της Κυριακής”- φέρεται να είναι του 2018″. “Κι όλοι γνωρίζουν ποιο κόμμα βρισκόταν τότε στην κυβέρνηση, οπότε η κ. Τσαπανίδου μπορεί να ζητήσει τις σχετικές απαντήσεις από τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ”, καταλήγει η ανακοίνωση.

“Οι αποκαλύψεις για συνομιλίες ανωτάτων στελεχών της ΕΛΑΣ με μαφιόζους επιβεβαιώνουν ότι το λεγόμενο “οργανωμένο έγκλημα” λειτουργεί με “άκρες” εντός του κρατικού μηχανισμού”, επισημαίνει το ΚΚΕ.

Εν τω μεταξύ,

Προσφυγή τους στη Δικαιοσύνη προαναγγέλλουν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, και ο γ.γ Δημόσιας Τάξης και τέως αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Μιχάλης Καραμαλάκης, για το δημοσίευμα του Documento, σύμφωνα με το οποίο ανώτατος αξιωματικός της Αστυνομίας καταγγέλλει ότι δέχθηκε πιέσεις για συγκάλυψη υπόθεσης ναρκωτικών, με την ανοχή του τότε αρχηγού της ΕΛΑΣ, στην οποία φέρεται να εμπλέκεται o γιος του υπουργού. Και οι δυο αποδίδουν τα όσα δημοσιεύονται στις πρόσφατες κρίσεις στην ΕΛΑΣ.

Ανταλλαγή πυρών μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μετά τον υπαινιγμό της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπης Τσαπανίδου, μέσω του ΣΚΑΪ, ότι μια μελλοντική συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ενδέχεται να είναι προϊόν εκβιασμού του Νίκου Ανδρουλάκη, μέσω του υλικού των υποκλοπών.

“Η κ. Τσαπανίδου μπήκε στον ρόλο του κ. Πολάκη”, σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος, κάνοντας λόγο για “ψεκασμένα σενάρια και συνωμοσιολογία”.

“Και ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει μιλήσει για προσπάθεια να τεθεί σε ομηρία το κόμμα. Αν ο κ. Μάντζος έχει άλλη άποψη, ας το δηλώσει ξεκάθαρα”, απάντησε η κ. Τσαπανίδου.

“Αθλιότητα” χαρακτήρισε τις δηλώσεις Τσαπανίδου, ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Δουδωνής, μιλώντας στον Αθήνα 9.84.

Αύριο, στις εννέα και μισή το πρωί ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ανακοινώνει τις επιδοτήσεις των λογαριασμών ρεύματος για τον Φεβρουάριο.

Αύριο, θα καταβληθούν από τον ΟΠΕΚΑ τα προνοιακά, οικογενειακά και στεγαστικά επιδόματα, συνολικού ύψους άνω των 197 εκατομμυρίων ευρώ σε 740.611 δικαιούχους.

Πολιτική χαρακτήρισε τη δική του ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο οποίος ξεκίνησε να απολογείται σήμερα ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου. «Ένα πανίσχυρο σύστημα, με πάρα πολύ χρήμα, με άκρες στη δικαιοσύνη με στοχοποίησε και προσπάθησε να με εξοντώσει» είπε απευθυνόμενος στους ανώτατους δικαστές οι οποίοι θα αποφασίσουν για την ενοχή ή μη του πρώην υπουργού. Η απολογία του Δημήτρη Παπαγγελοπουλου συνεχίζεται αύριο.

Την ενοχή του 70 χρονου πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ για υπόθεση για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης στον Ωρωπό πρότεινε ο εισαγγελέας της Εδρας . Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται την ερχόμενη Παρασκευή.

Επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε το απόγευμα στο σταθμό του μετρό της Σουμάν στην έξοδο του κτιρίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν εκ των οποίων ο ένας πιο σοβαρά. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης συνελήφθη.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν είχε σήμερα ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ,για να συζητήσουν τη συνεργασία ,στο πλαίσιο της ομάδας των πετρελαιοπαραγωγών χωρών του ΟΠΕΚ+, προκειμένου να διατηρηθεί η σταθερότητα των τιμών του πετρελαίου, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο.
Οι υπουργοί από τον ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοι με επικεφαλής τη Ρωσία, γνωστοί συλλογικά ως ΟΠΕΚ+, πρόκειται να πραγματοποιήσουν τηλεδιάσκεψη την προσεχή Τετάρτη.

ΚΑΙΡΟΣ

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια του νομού, αύριο, στην Αττική. Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου

7 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα