back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Ολονύχτιες θα είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, 31 ετών κυβερνήτη του F-4 Phantom ΙΙ, που κατέπεσε το πρωί, ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση από την Ανδραβίδα. Νεκρός εντοπίστηκε ο 29χρονος Υποσμηναγός, Μάριος-Μιχαήλ Τουρούτσικας.
Τριήμερο στρατιωτικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις έως τις 2 Φεβρουαρίου.
Συλλυπητήρια από την ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Για τραγικό δυστύχημα έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Συλλυπητήρια επίσης από τον Αλέξη Τσίπρα, Νίκο Ανδρουλάκη και ΚΚΕ.

Την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, ζητά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις αποκαλύψεις για τις σχέσεις υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΛΑΣ με ανθρώπους του υποκόσμου.
«Η προσπάθεια του κ. Θεοδωρικάκου να πείσει πως δεν γνώριζε για την υπόθεση της Greek Mafia που εστάλη στη Δικαιοσύνη επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2018, για να δικαιολογήσει τις αναβαθμίσεις διεφθαρμένων αξιωματικών, είναι τουλάχιστον γελοία», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε απάντηση του, το υπουργείο προστασίας του Πολίτη, τόσο για τα δημοσιεύματα για τις σχέσεις αξιωματικών με κυκλώματα της νύχτας και για την εμπλοκή του γιου του υπουργού σε υπόθεση ναρκωτικών, αναφέρει ότι και οι δύο υποθέσεις έχουν σταλεί στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων για ταχύτατη και ενδελεχή έρευνα και τα πορίσματά τους θα σταλούν στην ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη.

Σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης τριών ελληνικών τραπεζών, Εurobank, Εθνικής Τράπεζας και Alpha προχώρησε σήμερα ο οίκος Fitch, μετά την αναβάθμιση την περασμένη Παρασκευή του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας στη βαθμίδα «ΒΒ+» με σταθερές προοπτικές, ένα σκαλοπάτι κάτω από την επενδυτική.

Κοινή Δήλωση Στρατηγικής Συνεργασίας Ελλάδας – Ιαπωνίας που αναβαθμίζει τις διμερείς σχέσεις στρατηγικού χαρακτήρα και ενισχύει τη συνεργασία των δύο χωρών υπέγραψαν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ιάπωνας ομόλογός του, Φούμιο Κισίντα, κατά τη συνάντηση που είχαν στο Τόκιο. Οι δύο κυβερνήσεις συμφώνησαν επί της αρχής να προχωρήσουν στη σύναψη Σύμβασης Αποφυγής Διπλής Φορολογίας Ελλάδας – Ιαπωνίας. «Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε δυναμική πορεία και σε τροχιά υψηλής ανάπτυξης», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντηση του με στελέχη του εθνικού φορέα επιχειρήσεων και ομίλων της Ιαπωνίας.

Την προεκλογική τακτική και τον ευρύτερο σχεδιασμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πορεία προς τις κάλπες αναμένεται να παρουσιάσει αύριο, στη μία το μεσημέρι, στο Ζάππειο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Πολιτική χαρακτήρισε τη δίκη του ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. «Ένα πανίσχυρο σύστημα, με πάρα πολύ χρήμα, με άκρες στη δικαιοσύνη με στοχοποίησε και προσπάθησε να με εξοντώσει» είπε απευθυνόμενος στους ανώτατους δικαστές που σε λίγο καιρό θα αποφασίσουν για την ενοχή ή μη του πρώην υπουργού, η απολογία του οποίου συνεχίζεται αύριο.

Τουλάχιστον 61 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 180 τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε μέσα σε κατάμεστο τέμενος, στην Πεσαβάρ του Πακιστάν.
Ο διοικητής των Ταλιμπάν του Πακιστάν, Σαρμπακάφ Μοχμάντ, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Την ήττα με σκορ 1-0 γνώρισε ο Παναθηναϊκός από τον Αστέρα στην Τρίπολη σε αναμέτρηση για την 20η αγωνιστική της Σουπερλίγκας ενώ νωρίτερα Λαμία- Ιωνικός 0-2 και ΠΑΟΚ- Λεβαδειακός 3-2.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις, τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια της Αττικής προβλέπονται για αύριο. Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου.
7 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα