back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ειδικό Δικαστήριο: Ξεκίνησε η απολογία του Δ. Παπαγγελόπουλου – Πολιτική χαρακτήρισε τη δίκη

Διαβάστε επίσης

Πολιτική χαρακτήρισε τη δίκη του ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο οποίος ξεκίνησε να απολογείται σήμερα ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου.

«Ένα πανίσχυρο σύστημα, με πάρα πολύ χρήμα, με άκρες στη δικαιοσύνη με στοχοποίησε και προσπάθησε να με εξοντώσει» είπε απευθυνόμενος στους ανώτατους δικαστές οι οποίοι σε λίγο καιρό θα αποφασίσουν για την ενοχή ή μη του πρώην υπουργού.

Πριν αρχίσει την την επί της ουσίας απολογία του ο δικαζόμενος υπουργός αναφέρθηκε στο βούλευμα του Ειδικού Δικαστηρίου με το οποίο έκλεισε το σκέλος που αφορούσε τις κατηγορίες για την υπόθεση της Novartis, τονίζοντας ότι πρόσφατα στη Βουλή έγιναν αναφορές σε «Novartis και Ρασπούτιν» κάνοντας λόγο «για έλλειψη σεβασμού στις αποφάσεις της δικαιοσύνης».

Ο πρώην υπουργός απολογούμενος μίλησε για «σπίλωση ξεδιάντροπα» σε βάρος του και ισχυρίστηκε. «Πολύ φοβάμαι ότι την τύχη μου θα έχουν ο κ. Ράμμος αλλά και ο κ.Μενουδάκος. Αν μπορέσουν θα τον οδηγήσουν και αυτόν στο εδώλιο. Η μέθοδος είναι πάγια, γνωστή και δοκιμασμένη. Σπιλώνουν συνειδήσεις ξεδιάντροπα. Το μόνο που τους νοιάζει είναι η συγκάλυψη των μεγάλων σκανδάλων».

Σε ό,τι αφορά την ουσία των καταγγελιών τριών εισαγγελέων (Ελένη Ράικου, Παν. Αθανασίου και Γεωργία Τσατάνη) ότι παρενέβη στο έργο τους, κατά την απολογία του ο Δημ. Παπαγγελόπουλος τις χαρακτήρισε «ψευδέστατες και κατασκευασμένες» και αναφέρθηκε λεπτομερώς στις καταγγελίες του εισαγγελέα Παν. Αθανασίου ότι παρενέβη στο έργο του για συγκεκριμένες υποθέσεις, όπως του δημοσιογράφου των Νέων Γιώργου Παπαχρήστου, Μιχάλη Σάλλα στην οποία επέμεινε δηλώνοντας ότι ουδέποτε παρενέβη στην εν λόγω υπόθεση.

Η πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου Βασιλική Ηλιοπούλου έθεσε θέμα ολοκλήρωσης της δίκης σε σύντομο χρόνο, καθώς όπως είπε «πιεζόμαστε», κάτι που δημιούργησε την αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης του κ. Παπαγγελόπουλου. Στην συνέχεια η κυρία Ηλιοπούλου διευκρίνισε ότι η ανησυχία της για το χρόνο οφείλεται στην επικείμενη διάλυση της Βουλής εν όψει των εθνικών εκλογών. Και προσέθεσε ότι δεν μπορεί να πάει χαμένη όλη αυτή η διαδικασία.

Η απολογία του Δ .Παπαγγελοπουλου συνεχίζεται αύριο.

 

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα