back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κ. Αρβανίτης: Στη “LIBE” ανοίγει η υπόθεση δολοφονίας του Ζακ από την αρχή

Διαβάστε επίσης

Μεγάλη επιτυχία για την οικογένεια του δολοφονημένου Ζακ Κωστόπουλου.
Κόντρα στην εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής -που θεωρούσε το θέμα εκτός τους φάσματος αρμοδιοτήτων των οργάνων της ΕΕ- η Επιτροπή PETI του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκανε δεκτή την αναφορά των γονιών του Ζακ, υιοθετώντας μάλιστα την πρόταση του Κώστα Αρβανίτη να παραπεμφθεί για γνωμοδότηση στην Επιτροπή LIBE.

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μετά από συνεννόηση και σε συνεργασία με τον Αλέξη Γεωργούλη, που είναι τακτικό μέλος της.

«Στη LIBE θα γίνει εξεταστική, θα ανοίξει η υπόθεση από την αρχή ενώ υπάρχει και η δυνατότητα παρέμβασης στο ελληνικό κράτος αναφορικά με το κράτος δικαίου» είπε μεταξύ άλλων, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στις Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης.

« Η πρώτη νίκη είναι ότι καταφέραμε να κρατήσουμε την υπόθεση της δολοφονίας του Ζακ και της απονομής Δικαιοσύνης για τον θάνατό του ανοιχτή για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να μην κλείσει» υπογράμμισε ο κ. Αρβανίτης κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ομιλία της μητέρας του Ζακ.  «Η πρόταση υιοθετήθηκε ενώ η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου μίλησε στα μέλη της Επιτροπής. Ήταν μια συγκλονιστική ομιλία. Δεν παρακαλούσε, διεκδικούσε», ανέφερε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα