back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κ. Μπακογιάννης: Οι προεκλογικές σκοπιμότητες βλάπτουν την Αθήνα

Διαβάστε επίσης

Σκληρή κριτική στην δημοτική αντιπολίτευση και ειδικότερα προς τον συνδυασμό της “Ανοικτής Πόλης” έκανε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης για το γεγονός ότι ζήτησαν την ακύρωση αποφάσεων της οικονομικής επιτροπής του δήμου αφορούσαν μεταξύ άλλων την σίτιση μαθητών, φάρμακα για τα αδέσποτα αλλά και τους εργαζόμενους του δήμου, “πατώντας” στην απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο που καταργούσε την απλή αναλογική στα συλλογικά όργανα των δήμων.

“Γιατί τόσο μίσος” είπε ο κ. Μπακογιάννης απευθυνόμενος στην δημοτική αντιπολίτευση υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος είναι από τους ανθρώπους που δέχεται την αντιπολίτευση και την κριτική αλλά όπως τόνισε υπήρχε λόγος να γίνουν προσφυγές για την ακύρωση αποφάσεων που αφορούν την σίτιση μαθητών, την παροχή μέσων προστασίας των εργαζομένων, την αγορά φυσικού αερίου για την θέρμανση στο Σεράφειο Κολυμβητήριο και την αγορά φαρμάκων για την φροντίδα των αδέσποτων ζώων αναρωτήθηκε ο κ. Μπακογιάννης.
Στην συνέχεια της τοποθέτησης του ο δήμαρχος Αθηναίων κάλεσε την δημοτική αντιπολίτευση λειτουργεί πιο υπεύθυνα τονίζοντας “Δεν αξίζει να τα κάνουμε όλα ίσωμα για να εξυπηρετήσουμε προεκλογικές μας σκοπιμότητες”

Καμία άδεια συγκέντρωσης στην “Χρυσή Αυγή”

Ουδέποτε δώσαμε άδεια για την συγκέντρωση της “Χρυσής Αυγής” το περασμένο Σάββατο ξεκαθάρισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στο θέμα μετά τις ψευδείς ειδήσεις που διακινήθηκαν τις περασμένες ημέρες ότι δήθεν η συγκέντρωση έγινε με άδεια του δήμου. Μάλιστα ο κ. Μπακογιάννης αποκάλυψε ότι ο δήμος συμφώνησε με τα μέτρα που πήρε η ΕΛΑΣ για την αποτροπή εκτεταμένων επεισοδίων και την ασφάλεια των πολιτών.

Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Αθηναίων θύμισε στην δημοτική αντιπολίτευση την σκληρή στάση που κράτησε τόσο ο ίδιος όσο και η Δημοτική Αρχή απέναντι στην “Χρυσή Αυγή” αλλά και στον Ηλία Κασιδιάρη. Ειδικότερα ο κ. Μπακογιάννης θύμισε ότι ο δήμος σφράγισε το γραφείο του Κασιδιάρη μόλις εκδόθηκε η καταδικαστική απόφαση, έβγαινε έξω από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως το ίδιο έκαναν και οι επικεφαλής των παρατάξεων, όταν μιλούσε ο Κασιδιάρης και τέλος ότι υπήρξαν κοινές αποφάσεις και ψηφίσματα κατά της “Χρυσής Αυγής”. Με την στάση κάποιων “βάζουμε βούτυρο στο ψωμί του φασίστα” είπε ο κ. Μπακογιάννης και ζήτησε από την αντιπολίτευση να συνεχίσει να κινείται στο πλαίσιο που έχει δημιουργηθεί μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο γιατί όπως είπε “κινδυνεύουμε να βγάλουμε τα μάτια μας.”

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα