14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Πικραμμένος: Πιθανόν τον Μάρτιο οι πρώτες άδειες για την ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη

Διαβάστε επίσης

«Ευελπιστούμε ότι τον Μάρτιο θα έχουν εκδοθεί οι πρώτες άδειες για την ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη», τόνισε στη Βουλή, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, στο πλαίσιο της ειδικής αναφοράς που έγινε στην Ολομέλεια για την ημέρα μνήμης των Ελλήνων Εβραίων μαρτύρων του Ολοκαυτώματος.

Ο κ.Πικραμμένος,έκανε γνωστό ότι έχουν προχωρήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό, οι κτιριολογικές, αρχιτεκτονικές και μουσειολογικές μελέτες, λέγοντας ότι με πολύ μεγάλη χαρά θα δεχθούμε οποιαδήποτε προσφορά. «Το Μουσείο θα δέχεται δεκάδες χιλιάδες Εβραίους κάθε χρόνο, ως ένας τόπος μνήμης και μαρτυρίας», ανέφερε ο κ.Πικραμμένος.

Την ανάγκη διαρκούς επαγρύπνησης για να μη ξαναζήσει η ανθρωπότητα τέτοια θηριωδία, επεσήμαναν στις ολιγόλεπτες τοποθετήσεις τους, οι εκπρόσωποι των κομμάτων, ο Τάσος Χατζηβασιλείου από τη ΝΔ, η Χαρά Καφαντάρη από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, ο Γιάννης Δελής από το ΚΚΕ,η Μαρία Αθανασίου από την Ελληνική Λύση και η Σοφία Σακοράφα από το ΜέΡΑ25, ενώ εκ μέρους του Προεδρείου της Βουλής,μίλησε ο Α´ Αντιπρόεδρος του Σώματος Νικήτας Κακλαμάνης.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα