12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ρωσική εταιρεία προσφέρει υψηλή αμοιβή σε όσους Ρώσους στρατιώτες καταστρέψουν δυτικά άρματα μάχης στην Ουκρανία

Διαβάστε επίσης

Μια ρωσική εταιρεία δεσμεύτηκε να προσφέρει 66.000 ευρώ σε μετρητά στους πρώτους στρατιώτες που θα καταστρέψουν ή θα καταλάβουν τα δυτικής κατασκευής άρματα μάχης στην Ουκρανία μετά την ανακοίνωση του Κρεμλίνου ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα καταστρέψουν δυτικά άρματα μάχης που θα σταλούν στην Ουκρανία.

Οι ΗΠΑ, η Γερμανία και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα στείλουν στο Κίεβο δεκάδες προηγμένα άρματα μάχης μέσα στους επόμενους μήνες για να βοηθήσουν να ενισχυθεί η ικανότητα του ουκρανικού στρατού καθώς σύντομα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την έναρξή του.

Η απόφαση αυτή έχει χαρακτηριστεί από το Κρεμλίνο επικίνδυνη κλιμάκωση και ο εκπρόσωπός του, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, είπε ότι τα άρματα μάχης θα “καούν” στο μέτωπο.

Τώρα, μια ρωσική εταιρεία, η Fores, που εδρεύει στα Ουράλια και κατασκευάζει πρόσθετα συγκράτησης ρωγμών για την βιομηχανία της ενέργειας, προσφέρει μετρητά σε ρώσους στρατιώτες, που θα “καταλαμβάνουν τα γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης Leopard 2 ή τα αμερικανικής Abrams”.

Η εταιρεία είπε ότι θα προσφέρει 66.000 ευρώ στον πρώτο ρώσο στρατιώτη που θα καταστρέψει ένα από τα άρματα μάχης και 6.600 ευρώ για όλες τις επόμενες επιθέσεις.

Επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά δηλώσεις ρώσων αξιωματούχων και δημοσιογράφων της κρατικής τηλεόρασης οι οποίοι στηρίζουν τον πόλεμο, η Fores είπε ότι το ΝΑΤΟ τροφοδοτεί την Ουκρανία με μια “απεριόριστη” ποσότητα οπλισμού και κλιμακώνει την σύγκρουση.

Η εταιρεία είπε ακόμη ότι θα καταβάλει 198.000 ευρώ ως αμοιβή για την κατάρριψη μαχητικών αεροσκαφών δυτικής κατασκευής αν αυτά παραληφθούν από την Ουκρανία.

Τα άρματα μάχης δεν έχουν ακόμη παραδοθεί στο Κίεβο και θα χρειαστούν πολλοί μήνες προτού σταλεί ο συμφωνηθείς αριθμός.

Από την έναρξη του πολέμου το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ισχυρίζεται ότι έχει καταστρέψει εκατοντάδες μονάδες δυτικού οπλισμού.

Στο παρελθόν το Κίεβο διέψευδε αυτές τις αιτιάσεις υπογραμμίζοντας, για παράδειγμα, ότι η Ρωσία έχει ισχυριστεί ότι έχει καταστρέψει εκτοξευτές πολλαπλών πυραύλων HIMARS αμερικανικής κατασκευής.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα