back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σφοδρή κριτική από τη δημοτική αντιπολίτευση για την συγκέντρωση της ΧΑ

Διαβάστε επίσης

Έντονη κριτική στον Δήμαρχο Αθηναίων άσκησε μερίδα της δημοτικής αντιπολίτευσης με φόντο την πρόσφατη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στο κέντρο της Αθήνας.

“Είναι μεγάλο ατόπημα ο Δήμος Αθηναίων να μη διεκδικεί την απαγόρευση της συγκέντρωσης” τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος από την Ανοιχτή Πόλη. “Είναι ένα βήμα πίσω σε σχέση με αυτά που μαζί έχουμε χτίσει και κερδίσει” σημείωσε ο κ. Ηλιόπουλος και υπενθύμισε παλαιότερη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας να μην παραχωρούνται χώροι στη ΧΑ για συγκεντρώσεις ή περίπτερα.

“Δώσατε ή δεν δώσατε άδεια στη Χρυσή Αυγή” ρώτησε απευθυνόμενος στον Κώστα Μπακογιάννη ο Παύλος Γερουλάνος από τη δημοτική παράταξη Αθήνα Είσαι Εσύ. “Ξέρατε ότι θα κάνει συγκέντρωση η ΧΑ; Διότι εάν το γνωρίζατε και νιώθατε δυσκολία να τηλεφωνήσετε στον κ. Θεωδορικάκο, μπορούσατε να μας κινητοποιήσετε να το κάνουμε εμείς. Εάν ξέρατε και δεν μας κινητοποιήσατε τότε είναι σαν να δώσατε άδεια εσείς” υπογράμμισε ο Παύλος Γερουλάνος.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Νίκος Σοφιανός από τη Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας. ” Ο δήμος είχε την υποχρέωση να απαγορεύσει να πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση” επισήμανε ο κ. Σοφιανός.

Επικαιροποίηση των παλαιότερων αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου για την Χρυσή Αυγή ζήτησε ο Πέτρος Κωνσταντίνου από την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας. “Το δημοτικό συμβούλιο έχει πάρει αποφάσεις πλειοψηφικές οι οποίες καθόρισαν τα όρια της αντιμετώπισης της ΧΑ πριν την καταδίκη της. Υπάρχουν αποφάσεις ότι στην προεκλογική περίοδο δεν δίνουμε τη δυνατότητα για συγκεντρώσεις, περίπτερα κλπ” τόνισε ο κ. Κωνσταντίνου. ” Παραβιάσατε την απόφαση αυτή η οποία είναι κεκτημένο. Οι νεοναζί δεν έχουν ούτε μία σπιθαμή στην Αθήνα” σημείωσε ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κωνσταντίνου και ζήτησε το θέμα να ενταχθεί στην ημερήσια διάταξη.

“Ο δήμαρχος συναίνεσε” υποστήριξε ο δημοτικός σύμβουλος της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα Παναγιώτης Κεφαλληνός και παρέπεμψε στην ανακοίνωση της ελληνικής αστυνομίας.

Διαφοροποιήθηκε ο Γιώργος Βουλγαράκης

Διαφορετική άποψη εξέφρασε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Αθήνα και πάλι Αθήνα Γιώργος Βουλγαράκης. Ειδικότερα, ο κ. Βουλγαράκης τόνισε : “Το ζήτημα της ΧΑ δεν λύνεται με απαγορεύσεις διότι αυτό οδηγεί στο αντίθετο αποτέλεσμα. Η απάντηση στην ΧΑ πρέπει να είναι δημοκρατική. Όλη αυτή η συζήτηση δίνει τροφή σε αυτά τα εκτρώματα και είναι κορυφαίο λάθος της δημοκρατίας να φέρεται φοβικά. Κατά τη γνώμη μου τους δυναμώνει”.

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα