18.5 C
Athens
Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023

18.5 C
Athens
Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023

Θ. Κοντογεώργης: Το κυβερνητικό έργο συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς παρά την εκλογική αναμονή

spot_img

Διαβάστε επίσης

«Παρά το γεγονός ότι υπάρχει εκλογική αναμονή, το κυβερνητικό έργο συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς. Μέχρι και λίγο πριν διαλυθεί η Βουλή, δουλειά μας παραμένει να τηρήσουμε όσα έχουμε υποσχεθεί», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Λαυράνο.

Περιγράφοντας το στίγμα του προεκλογικού προγράμματος της ΝΔ, επισήμανε ότι στο δρόμο προς τις κάλπες και με την ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου, οι πολίτες θα διαπιστώσουν ότι στον πυρήνα των κυβερνητικών πρωτοβουλιών για την επόμενη μέρα, παραμένει η βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

«Ο προγραμματισμός του κυβερνητικού έργου συνέχεται με την προγραμματική πρόταση για την επόμενη μέρα. Υπάρχουν μεταρρυθμίσεις και πολιτικές οι οποίες ωριμάζουν τώρα και θα βρουν έκφραση το επόμενο διάστημα όπως για παράδειγμα στο χώρο της Δικαιοσύνης ή στην τομέα της Υγείας όπου και θα δοθεί βάρος στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Φροντίδας Υγείας ενώ θα υπάρξουν αλλαγές και στους πόρους που δαπανώνται ώστε να είναι πιο αποτελεσματικοί. Μέλημά μας, όπως άλλωστε έχει δηλώσει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, είναι να υπάρξει παντού μια λογική σύγκλισης με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο», σημείωσε.

«Δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε τα λάθη του παρελθόντος που οδήγησαν την υπονόμευση του μέλλοντος των επόμενων γενεών. Στόχος μας παραμένει η ανάκτηση της πολυπόθητης επενδυτικής βαθμίδας που θα φέρει περισσότερες επενδύσεις, επομένως, επιπλέον θέσεις εργασίας και θα έχει θετικό πρόσημο τόσο στην οικονομία της χώρας όσο και στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Ασφαλώς δυσκολίες θα υπάρχουν αλλά όσο πιο προετοιμασμένοι είμαστε και εφόσον υπάρχει και μια σταθερότητα στη χώρα, διαθέτουμε και τα κατάλληλα εργαλεία και τους πόρους για να πετύχουμε κάτι καλύτερο», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στις περιπτώσεις συνταξιούχων που δεν έλαβαν την αύξηση της τάξεως του 7,75% στις κύριες συντάξεις τους, τόνισε: « Μετά από αρκετά χρόνια, περίπου 2 στους 3 συνταξιούχους είδαν αύξηση στις συντάξεις τους, άλλοι μεγαλύτερη και άλλοι μικρότερη. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με άλλες κυβερνητικές πρωτοβουλίες όπως το Market Pass που θα τεθεί σε ισχύ τις επόμενες μέρες αλλά και κάποιες παροχές σε κατηγορίες συνταξιούχων ή μακροχρόνια ανέργων αποτελούν μια συνολική προσπάθεια να στηριχθεί το εισόδημα των πολιτών. Περί τα τέλη Φεβρουαρίου, θα αξιολογηθεί εκ νέου η κατάσταση για τα πιο ευάλωτο νοικοκυριά με στόχο την περαιτέρω ενίσχυσή τους».

Ως προς την «δύσκολη εξίσωση» μιας νομοθετικής πρωτοβουλίας για τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής σχετικά με τη δυνατότητά τους να πολιτεύονται, ο κ. Κοντογεώργης εκτίμησε ότι θα τύχει συνολικής αποδοχής: «Από τον περασμένο Νοέμβριο η κυβέρνηση έχει ενημερώσει τα υπόλοιπα κόμματα για αυτή την πρωτοβουλία. Η ανοχή δεν πρέπει να οδηγεί στην υπονόμευση της δημοκρατίας και σε μια προσπάθεια από πλευράς εγκληματικών οργανώσεων να ”φορέσουν” έναν πολιτικό μανδύα προκειμένου να προσπαθήσουν να διεκδικήσουν ξανά την ψήφο του ελληνικού λαού και να βρουν κοινοβουλευτική έκφραση. Θεωρώ ότι πρόκειται για μια αρκετά διακριτή γραμμή, ο πυρήνας της οποίας, τουλάχιστον για όσους πολίτες ανήκουν στο δημοκρατικό τόξο και μπορούν να αντιληφθούν ότι αναφερόμαστε σε εγκληματικές οργανώσεις, θα τύχει αποδοχής, παρά τις διαφορετικές νομοτεχνικές απόψεις που μπορεί να έχουν διατυπωθεί».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα