14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Θεοδωρικάκος για «Greek mafia» και ΕΛΑΣ: Δεν είχα καμία ενημέρωση από τον διοικητή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων

Διαβάστε επίσης

Πενιχρά χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τα αποτελέσματα της προηγούμενης διοίκησης της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων σε σχέση με την διερεύνηση υποθέσεων διαφθοράς, τονίζοντας ότι δεν είχε καμία ενημέρωση ούτε καν στοιχειώδη απο τον συγκεκριμένο διοικητή για τέτοιες υποθέσεις.

Στο πλαίσιο συζήτησης στη Βουλή για την ακρόαση του προτεινόμενου για διορισμό νέου διοικητή στην υπηρεσία Παναγιώτη Πούπουζα αλλα και με αφορμή το χθεσινό δημοσίευμα του Βήματος για συνομιλίες αξιωματικών της ΕΛΑΣ με νονούς της νύχτας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επεσήμανε οτι αμέσως μολίς διάβασε το δημοσίευμα έδωσε εντολή να διερευνηθούν απο τις αρχές τα πάντα. Αναφορικά με τον χρόνο που επελέγη για να προχωρήσει το υπουργείο στις κρίσεις αξιωματικών ο κ Θεοδωρικάκος επεσήμανε ότι αυτές ήταν προγραμματισμένες να γίνουν μέσα στο Φεβρουάριο και πως υπήρχε χρονικός περιορισμός που δεν συνδέεται με τις επικείμενες εκλογές.

Ο κ. Θεοδωρικάκος πάντως δέχθηκε τα πυρά της αντιπολίτευσης για το γεγονός οτι θα έπρεπε ως πολιτικός προιστάμενος της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων να γνωρίζει για τα «κακώς κείμενα» της Υπηρεσίας σε σχέση με θέματα διαφθοράς, ενώ δέχθηκε και «βροχή» ερωτήσεων για τη σχέση αξιωματικων της Ελληνικής Αστυνομίας με την Greek mafia. O νέος διοικητής της Υπηρεσίας Εσωτερικων Υποθέσεων τοποθετήθηκε στη θέση του με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Newsroom Aθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα