back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Έφτασε πριν από λίγο στο υπ Μεταφορών η πορεία των οδηγών ταξί.. Οι οδηγοί ταξί Διαμαρτύρονται για την ακρίβεια την υπερφορολόγηση και τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Ζητούν -μεταξύ άλλων- αλλαγές και στα τιμολόγια των ταξί. Την κινητοποίηση παρακολουθεί ο Σπύρος Χαλικιάς…

Τις επιδοτήσεις για τα τιμολόγια ρεύματος Φεβρουαρίου ανακοίνωσε το πρωί ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας με το συνολικό ποσό να φτάνει στα 95 εκατομμύρια.
Για τα οικιακά τιμολόγια και για τις πρώτες 500kWh η επιδότηση θα είναι 4 λεπτά του ευρώ ανά kWh από 0,33 λεπτά που ήταν τον Ιανουάριο, λόγω και της κάθετης πτώσης της αρχικής λιανικής τιμής.

Όσον αφορά στην επόμενη κλίμακα κατανάλωσης, δηλαδή από τις 500 έως τις 1.000 kWh η επιδότηση θα είναι ευθέως συνδεδεμένη με το μπόνους εξοικονόμησης 15%.

“Η κρίση έχει αμβλυνθεί αλλά δεν έχει τελειώσει. Θα είμαστε δίπλα στους πολίτες για όσο υπάρχει αστάθεια”, υπογράμμισε ο υπουργός.

Χωρίς αποτέλεσμα ως τώρα οι έρευνες, με τη συνδρομή και υποβρύχιου ρομπότ, για τον εντοπισμό του 31ενός ετών κυβερνήτη του Phantom που κατέπεσε χθες στην Ανδραβίδα. Τριήμερο στρατιωτικό πένθος στις ένοπλες δυνάμεις για τον θάνατο του 29χρονου συγκυβερνήτη Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα. Τα αίτια της τραγωδίας ερευνά ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων της πολεμικής αεροπορίας.

Με ενός λεπτού σιγή η Ολομέλεια της Βουλής , τίμησε τη μνήμη των πεσόντων στα Ίμια, αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, Χριστόδουλου Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκου και Έκτορα Γιαλοψού.

Είμαστε σε μονοπάτι σταθερής ανάπτυξης παρά την παγκόσμια κρίση, δήλωσε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός σε διάλεξη στο πανεπιστήμιο του Τόκιο.

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Ιαπωνία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει σήμερα συνάντηση με θεσμικούς επενδυτές, ενώ θα απευθύνει χαιρετισμό σε ελληνο-ιαπωνική επιχειρηματική ημερίδα.

Την προεκλογική τακτική και τον ευρύτερο σχεδιασμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πορεία προς τις κάλπες αναμένεται να παρουσιάσει, σε μία ώρα, στο Ζάππειο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Σε απεργιακό κλοιό η Γαλλία. Περισσότερες από 200 διαδηλώσεις πραγματοποιούνται σήμερα σε όλη τη χώρα, με αιχμή την αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Ο εναλλακτικός τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων και ο τομέας της ανακύκλωσης, παραμένει βασική προτεραιότητα για τον δήμο της Αθήνας τόνισε στον ΑΘΗΝΑ 984 ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου Αθηναίων Νίκος Αβραμίδης. Όπως υπογράμμισε τα τελευταία τρία χρόνια, ο δήμος έχει καταφέρει να τριπλασιάσει τα αποτελέσματά του.

Το τονάζ του δήμου είναι τεράστιο και αφορά περίπου 325.000 τόνους απορριμμάτων ετησίως. Επομένως , το 10% που έχουμε θέσει ως στόχο για τη χρονιά που διανύουμε, είναι 32.000 τόνοι ανακυκλώσιμων, μαζί με την κομποστοποίηση», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Αβραμίδης.

Και ο καιρός: Τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια της Αττικής προβλέπονται για σήμερα. Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Θερμοκρασία έως 10 βαθμούς Κελσίου. 9 βαθμοί στο Γκάζι

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα