back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Κυκλοφοριακά προβλήματα στη Λεωφόρο Αθηνών, όπου στο ύψος της Σπύρου Πάτση έχουν συγκεντρωθεί στις δυο δεξιές λωρίδες του δρόμου οι οδηγοί ταξί για να ξεκινήσουν σε λίγο αργή πορεία προς το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών στη λεωφόρο Μεσογείων. Διαμαρτύρονται για την ακρίβεια την υπερφορολόγηση και τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Ζητούν -μεταξύ άλλων- αλλαγές στα τιμολόγια των ταξί.

Τις επιδοτήσεις για τα τιμολόγια ρεύματος Φεβρουαρίου ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας με το συνολικό ποσό να φτάνει στα 95 εκατομμύρια.

Με επίγεια και εναέρια μέσα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 31χρονου Ευστάθιου Τσιτλακίδη, κυβερνήτη του F-4 Phantom που κατέπεσε χθες στην Ανδραβίδα. Τριήμερο στρατιωτικό πένθος στις ένοπλες δυνάμεις για τον θάνατο του 29χρονου συγκυβερνήτη Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα. Τα αίτια της τραγωδίας ερευνά ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων της πολεμικής αεροπορίας.

Με ενός λεπτού σιγή η Ολομέλεια της Βουλής , τίμησε τη μνήμη των πεσόντων στα Ίμια, αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, Χριστόδουλου Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκου και Έκτορα Γιαλοψού.

Εκ μέρους της κυβέρνησης, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, επεσήμανε ότι η σημερινή επέτειος συμπίπτει με ένα επιπλέον συμβάν αυτό της πτώσης του Phantom, κάτι που -όπως είπε- δημιουργεί εθνικό πένθος.

Υψηλότερη των εκτιμήσεων η παγκόσμια ανάπτυξη το 2023, παρά τις συνεχείς κρίσεις. Το ΔΝΤ αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις του, εκτιμώντας ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα φτάσει φέτος το 2,9%. Το φάσμα της ύφεσης απομακρύνεται στη Γερμανία, την Ιταλία και ευρύτερα στην ευρωζώνη, ενώ ως σημαντικός παράγοντας χαρακτηρίζεται το πλήρες άνοιγμα της κινεζικής οικονομίας. Η Βρετανία αναμένεται να είναι η μοναδική χώρα της G20 που θα βιώσει ύφεση φέτος.

Σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης τριών ελληνικών τραπεζών – της Εurobank, της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank – προχώρησε χθες ο οίκος Fitch.

Συνάντηση με θεσμικούς επενδυτές, θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του στην Ιαπωνία. Θα απευθύνει χαιρετισμό σε ελληνο-ιαπωνική επιχειρηματική ημερίδα και θα δώσει διάλεξη στο Πανεπιστήμιο του Τόκυο.

Χθες ο πρωθυπουργός με τον Ιάπωνα ομόλογό του Φουμιο Κισίντα υπέγραψαν Κοινή Δήλωση Στρατηγικής Συνεργασίας Ελλάδας – Ιαπωνίας που αναβαθμίζει τις διμερείς σχέσεις στρατηγικού χαρακτήρα και ενισχύει τη συνεργασία των δύο χωρών. Οι δύο κυβερνήσεις συμφώνησαν επί της αρχής να προχωρήσουν στη σύναψη Σύμβασης Αποφυγής Διπλής Φορολογίας Ελλάδας – Ιαπωνίας.

Την προεκλογική τακτική και τον ευρύτερο σχεδιασμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πορεία προς τις κάλπες αναμένεται να παρουσιάσει, στη μία μετά το μεσημέρι, στο Ζάππειο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Σε λειτουργία η εφαρμογή του Ε9 της ΑΑΔΕ στην οποία οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώνουν εντός του 2023 τις όποιες μεταβολές η μεταβιβάσεις επήλθαν η θα επέλθουν εντός του έτους στην ακίνητη περιουσία τους. Οι όποιες αλλαγές έγιναν στην περιουσιακή κατάσταση εντός του 2022 θα πρέπει να δηλωθούν το αργότερο έως στα τέλη Μαρτίου. Περισσότερα θα βρείτε στο σαιτ του σταθμού μας στο athina984.gr.

Σε απεργιακό κλοιό η Γαλλία, καθώς σήμερα πραγματοποιούνται περισσότερες από 200 διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, με αιχμή την αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος. Απεργούν μεταξύ άλλων τα μέσα μεταφοράς, τα σχολεία, οι δημόσιες επιχειρήσεις, και τα διυλιστήρια. Στις 8 το βράδυ ώρα Ελλάδας, τα συνδικάτα θα συναντηθούν για να εκτιμήσουν την απεργιακή κινητοποίηση και να αποφασίσουν τη συνέχεια. Επί ποδός βρίσκονται 11.000 αστυνομικοί

Ταξιδιωτική οδηγία για όσους σκοπεύουν να ταξιδέψουν προς την Τουρκία εξέδωσε και η Μεγάλη Βρετανία, μετά τις ΗΠΑ, την Γερμανία και άλλες Ευρωπαικές χώρες. Προειδοποιεί για πιθανά τρομοκρατικά χτυπήματα και συμβουλεύει τους Βρετανούς τουρίστες να συμβουλεύονται και να υπακούν τις τοπικές αρχές, καθώς και να ενημερώνονται διαρκώς από τα ΜΜΕ κατά την παραμονή τους στην χώρα.

Πράσινο φως για την ανέγερση ακόμη ενός κτιρίου στο πάρκο Γουδή έδωσε το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας. Παρά την έντονη αντίθεση της αντιπολίτευσης και κατοίκων της περιοχής, το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε πλειοψηφικά την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου προκειμένου να ανεγερθεί κτίριο για το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. Σύμφωνα με την δημοτική διοίκηση θα τηρηθούν οι θεσπισμένοι πολεοδομικοί όροι.

 

Στην αθλητική επικαιρότητα

Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι και επίσημα ο Ματ Τόμας. Ο Αμερικανός μπασκετμπολίστας υπέγραψε συμβόλαιο εως το καλοκαίρι του 2023 με τους «πράσινους» να διατηρούν δικαίωμα μονομερούς ανανέωσης για έναν ακόμη χρόνο.

 

 

ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια της Αττικής προβλέπονται για σήμερα. Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Θερμοκρασία έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα