back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Με αινιγματικές δηλώσεις για την ημερομηνία των εκλογών ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ιαπωνία. Ερωτηθείς σχετικά από τους δημοσιογράφους περιορίστηκε να σχολιάσει ότι «κάποιες εκλογές θα γίνουν σίγουρα μετά το Πάσχα».

Η σημερινή αναφορά – σε συνέχεια και της προχθεσινής δήλωσής του, στο Τόκιο, πως οι εκλογές «προγραμματίζονται κάποια στιγμή είτε τον Απρίλιο είτε τον Μάιο”- διατηρεί στο προσκήνιο τα δύο επικρατέστερα σενάρια που θέλουν τις πρώτες κάλπες στη χώρα μας είτε να στήνονται στις 2 ή στις 9 Απριλίου ώστε η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση να διεξαχθεί στα μέσα Μαΐου, είτε στις 14 ή 21 Μαΐου και οι δεύτερες να διεξάγονται μετά την ολοκλήρωση των πανελλαδικών.

Άμεση διάλυση της βουλής και προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία εντός τριών εβδομάδων ζήτησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου νωρίτερα στο Ζάππειο Μέγαρο, γνωστοποιώντας πως το κόμμα του θα αποσυρθεί από τις ψηφοφορίες στην Βουλή, με εξαίρεση την συζήτηση για το μπλόκο στους νεοναζί, εφόσον ο κ. Μητσοτάκης δεν ανταποκριθεί στην πρόταση του για εκλογές. Αποδεδειγμένα κ ο κ. Μητσοτάκης είναι καταχραστής της δημοκρατικής εξουσίας που του πρόσφερε ο ελληνικός λαός” σημείωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εξηγώντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα νομιμοποιήσει αυτή την εκτροπή. Να απαντήσει ο λαός στο ερώτημα με τη δημοκρατία ή με την εκτροπή, μεταφέρουμε την πρόταση δυσπιστίας από το κοινοβούλιο στο λαό.

Σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου με αφορμή τις δηλώσεις του από το Ζάππειο. Ο κατήφορος του είναι εκτός κάθε ορίου και έχει γίνει απόλυτα επικίνδυνος τόνισε ο κος Οικονόμου, προσθέτοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί και πάλι, μετά το 2015, να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός του ευρωπαϊκού δημοκρατικού κεκτημένου και να την καταστήσει τριτοκοσμική χώρα, όπως αυτές που θαυμάζει.

Εν τω μεταξύ με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ορίζονται ο πρέσβης Ιωάννης Ραπτάκης και ο αντιστράτηγος Γεώργιος Κέλλης στις θέσεις των δύο υποδιοικητών της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Θετικά είναι τα μηνύματα από τα προκαταρκτικά στοιχεία της eurostat. Αντί της αναμενόμενης ύφεσης, το τέταρτο τρίμηνο του 2022, το εποχικά προσαρμοσμένο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,1% στη ζώνη του ευρώ. Σε σχέση με το προηγούμενο έτος η ανάπτυξη ανήλθε στο 1,9% στην ευρωζώνη ζώνη το τέταρτο τρίμηνο του 2022 και σε 1.8% στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με βάση τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις της eurostat, για το 2022 το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 3,5% στην Ευρωζώνη και κατά 3,6% στην ΕΕ

Αναδρομικά 100 ευρώ το μήνα για κάθε μήνα καθυστέρησης θα λάβουν συνταξιούχοι των οποίων έχει εκδοθεί η κυρία σύνταξη αλλά όχι και η επικουρική, εφόσον έχουν υποβάλει αίτηση έως τον Ιούνιο του 2022, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπ. Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Χωρίς αποτέλεσμα παραμένουν οι έρευνες, με τη συνδρομή και υποβρύχιου ρομπότ, για τον εντοπισμό του 31 ετών κυβερνήτη του Phantom που κατέπεσε χθες στην Ανδραβίδα, Ευστάθιου Τσιτλακίδη. Τριήμερο πένθος στις ένοπλες δυνάμεις για τον θάνατο του 29χρονου συγκυβερνήτη, Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα. Έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας από ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων της πολεμικής αεροπορίας.

Η αγκαλιά – ασπίδα του Σπύρου Σπυρίδη, του εκατοστού θύματος από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, του παππού που χάθηκε για να σώσει τον εγγονό του και της γιαγιάς που έσωσε την εγγονή της έγινε εικόνα μέσα από τις μαρτυρικές καταθέσεις των επιζώντων που συγκλόνισαν και σήμερα στη δίκη για τους 21 κατηγορουμένους. Δριμύ το κατηγορώ και της μάρτυρος Βασιλικής Κούκλα, η οποία θρηνεί για το χαμό των γονιών της ενώ επίσης κατέθεσε ότι έγινε προσπάθεια να γίνει …ανταλλαγή νεκρών χωρίς εισαγγελική παραγγελία. Μάλιστα η συγκεκριμένη μαρτυρία προκάλεσε το ενδιαφέρον και του εισαγγελέα της έδρας ο οποίος ζήτησε διευκρινίσεις καθώς μπορεί να γίνουν και ενέργειες οίκοθεν, όπως είπε.

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει ενίσχυση από 2-3 ιδιωτικές κλινικές και για το Αττικόν χωρίς καμία επιβάρυνση του ασθενούς και το πρόβλημα για το επόμενο δίμηνο θα αντιμετωπισθεί σε μεγάλο βαθμό τόνισε ο υπ υγείας Θάνος Πλεύρης από τη Βουλή μιλώντας για την πίεση που δέχονται συγκεκριμένα νοσοκομεία και το Αττικόν. Παραδέχθηκε ότι υπήρξε μεγάλη πίεση στον παθολογικό τομέα λόγω κορονοϊού και έξαρση των λοιμώξεων. Ο Υπ ακόμη ανακοίνωσε ότι από τον Μάρτιο ξεκινάει και το πρόγραμμα Dentist Pass μέσω του οποίου τα παιδιά 6 έως 12 ετών θα κάνουν δωρεάν οδοντιατρικές εξετάσεις.

Την ανάγκη λήψης μέτρων, με εντατικοποίηση των εμβολιασμών και χρήση μάσκας εν μέσω έξαρσης ιώσεων και παραλλαγών του κορονοϊού, επισήμανε η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη μιλώντας στον Αθήνα 984. Απέδωσε στην κόπωση του γενικού πληθυσμού την εικόνα χαλαρότητας που παρατηρείται σε κάθε δημόσια έκφανση ζωής, χτυπώντας καμπανάκι για την πορεία της πανδημίας, αλλά και την ευαλωτότητα των παιδιών.

Τη διαδρομή της σχέσης του με την Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία είπε ότι φαινόταν υποδειγματική μητέρα, μέχρι την ημέρα θανάτου της πρωτότοκης κόρης τους Τζωρτζίνας αναφέρθηκε στην κατάθεση του ο εν διαστάσει σύζυγός της κατηγορουμένης Μάνος Δασκαλάκης. Ο εν διαστάσει σύζυγος της κατηγορουμένης έκανε λόγο για απειλές της Ρούλας Πισπιρίγκου σε βάρος των συγγενών του.

Δωρεάν εξετάσεις όλο το Φεβρουάριο για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, του τραχήλου και του προστάτη μέσω των Δημοτικών Ιατρείων της Αθήνας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, στις 4 Φεβρουαρίου. Λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα μας athina984.gr.

Εφαρμογή του οργανικού νόμου για τα σεξουαλικά αδικήματα στην Ισπανία. Ο νόμος, παρά τις σημαντικές αλλαγές που ορίζει για την προστασία κατά της σεξουαλικής βία μετά την ισχύ του το 2022, οδήγησε σε αναθεώρηση των ποινών με αποτέλεσμα ως αυτή την ώρα οι συνήγοροι των καταδικασθέντων για σεξουαλικά εγκλήματα να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη και περισσότεροι από 300 καταδικασθέντες να δουν μειώσεις στις ποινές τους. Με τον νέο νόμο η παρενόχληση στο δρόμο ή στα κοινωνικά δίκτυα παύουν να είναι πλημμελήματα και διώκονται ποινικά ενώ στις περιπτώσεις ομαδικών βιασμών οι δράστες αντιμετωπίζουν ποινές έως και 15 ετών. Επίσης δημιουργήθηκε ειδική τηλεφωνική γραμμή βοήθειας για σεξουαλικές επιθέσεις. Ακόμη με τη νέα νομοθεσία κάθε μη συναινετική σεξουαλική σχέση θεωρείται βιασμός.

Στην αθλητική επικαιρότητα: Δύσκολη αποστολή απόψε για τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα, δύο μεταγραφικές κινήσεις για τον Παναθηναϊκό στο μπάσκετ. Περισσότερα από τον Ανδρέα Χανιά…

Και ο καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια, αύριο, στην Αττική. Βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά έως 6 μποφόρ, με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου – 10 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα